Connect with us

Administratie

Horică rămâne repetent. I s-a RESPINS contestația

Publicat

la

Primăria Constanța i-a respins contestația lui Horia Constantinescu, actualul șef interimar al Direcției Generale Gestionare Servicii Publice, după ce A PICAT concursul pentru ocuparea funcției. Acesta a fost singurul candidat pentru funcția de director general al Direcției Gestionare Servicii Publice. La proba scrisă, Horia Constantinerscu a luat 61.30 puncte, iar lui îi trebuiau minim 70 de puncte pentru a trece în faza următoare a concursului. După contestație, punctajul i-a scăzut la 58.30.

Într-o declarație dată jurnalistei Lavinia Siclitaru pentru Ziua de Constanța, Horia Constantinescu spune că a făcut contestație, iar dacă nu va obține nota minimă 7 va pleca din Primărie. Horia C. a motivat faptul că a luat o notă mică spunând că nu a avut timp să învețe pentru că a muncit prea mult.

„Dacă mi-aș fi luat concediu o lună de zile și aș fi învățat, lucrurile ar fi stat altfel. Eu am muncit, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică. Nu mă cramponez pentru o funcție, pentru mine este important să mă pot uita în ochii copilului meu, doar față de el și de familia mea am obligații” – a precizat Horia Constantinescu pentru ZIUA de Constanța.

Comments

comments

Administratie

Chițac vrea să facă un proiect al lui Făgădău cu bani de la Programul „Anghel Saligny“

Publicat

la data de

Scris de

Constanța ar putea avea o nouă șosea de centură, care se va numi Bulevardul Madrid. Proiectul a fost început de fostul primar Decebal Făgădău, iar actualul edil Vergil Chițac vrea să îl facă prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny“, care a divizat coaliția de guvernare. Pentru a pune mâna pe banii de la Programul „Anghel Saligny“, primarul Constanței, Vergil Chițac, va propune consilierilor locali aprobarea unui proiect de hotărâre privind aprobarea cererii de finanțare și a devizului general aferente proiectului „Bulevardul Madrid”.

„Bulevardul Madrid va avea o lățime de 23 de metri, câte două benzi pe sens, din care una va fi puțin mai îngustă. Nu vom avea spațiu verde pe zona de mijloc, pentru că este greu de îngrijit. Tocmai de aceea vom muta zona de spațiu verde pe trotuar, care vor fi generoase. În această zonă îmi doresc să avem și iluminat public. Vorbind de infrastructură mare, îmi doresc să încep în acest mandat lucrările la drumul care leagă varianta ocolitoare, adică autostrada A4, de DN 3C, de bulevardul Tomis, adică DN2A. Toate aceste trei drumuri importante sunt legate azi de un drum comunal și se numește DC 89. E un drum pe care nu prea îl folosea nimeni, drumul vechi de Poiana. De la autostradă până în bulevardul Tomis am început să profilăm un nou bulevard al Constanței. Cu alte cuvinte, vechea variantă, care era Aurel Vlaicu, se mută în afara orașului. De asemenea, paralel cu bulevardul Tomis va veni acest bulevard, bulevardul Madrid, care este extrem de important pentru că leagă toată dezvoltarea imobiliară din zonă: Impact, Tomis Plus, Maurer, cartierul nou al Constanței, cu partea de Aurel Vlaicu. Toată zona este în dezvoltare și pot spune că în acest spațiu sunt proiecte în desfășurare de 500 de milioane de euro, private și publice, pentru că trebuie să dezvoltăm concomitent și infrastructura și construcțiile.“, a punctat Făgădău în urmă cu un an.

Valoarea lucrărilor se ridică la 62 de milioane de lei.

Despre construirea unei noi centuri a Constanței a vorbit și fostul consilier local Tudorel Chesoi, care a propus o idee simplă, realizabilă și cu efecte benefice pentru traficul auto din Constanța. El a dorit înființarea unei inel de circulație care să facă legătura între bulevardele IC Brătianu și Tomis, de la fostul sediu al Registrului Auto Român și până la nodul rutier din zona centrului comercial Tom – Carrefour. Artera propusă ar prelua o parte semnificativă din traficul intens de pe bulevardul Aurel Vlaicu.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Administrația Chițac le pregătește o „surpriză“ constănțenilor. Se are în vedere majorarea prețului biletelor CT BUS

Publicat

la data de

Scris de

Primarul Constanței, Vergil Chițac, le va propune aleșilor locali, vineri, în ședința Consiliului Local, aprobarea unui proiect de hotărâre prin care se propune majorarea prețurilor biletelor de transport în comun. Concret, aleșii locali vor vota un proiect privind delegarea gestiunii serviciului public de transport local de persoane prin curse regulate către societatea CT BUS SA și atribuirea Contractului de delegare a gestiunii serviciului public de transport local de persoane prin curse regulate în municipiul Constanța. În cadrul acestui proiect figurează un studiu de oportunitate în vederea stabilirii modalității de gestiune a transportului public local în municipiul Constanța. Printre propunerile care se regăsesc în studiu figurează și posibilitatea majorării biletelor de transport în comun cu autobuzele CT BUS. Potrivit actului normativ, un bilet cu două călătorii ar putea ajunge chiar și la 5 lei, iar un bilet valabil 24 ore pe toate liniile va crește fără îndoială de la 5 lei la 10 lei.

„Propunerea de ajustare a preţului biletelor este în 2 variante:

 Creştere preţului Biletului de 1 călătorie de la 1,5 lei la 2 lei (varianta 1) sau la 2,5 lei (varianta 2)

 Creşterea preţului Biletului de 2 călătorii de la 3 lei la 4 lei (varianta 1) sau la 5 lei (varianta 2)

 Creşetera preţului Biletului valabil 24 ore pe toate liniile de la 5 lei la 10 lei (în ambele variante)

 Creşterea preţului Biletului de 60 minute pe toate liniile de la 2 lei la un bilet valabil 75 min pe toate liniile la preţul de 5 lei (varianta 1) sau la 6 lei (varianta 2)

Astfel, biletul valabil 60 minute pe toate liniile s-ar transforma într-un bilet valabil 75 minute, urmare a faptului că cea mai lungă semicursă are 60 minute.

Operatorul prognozează o creştere a veniturilor obţinute din bilete cu 43% dacă  preţurile la bilete ar creşteconform primei variante și cu 73% dacă prețul biletelor ar crește la valorile din varianta 2.“, se arată în proiectul de hotărâre.

Chiar dacă sunt doar propuneri, suntem ferm convinși că administrația Chițac va majora prețul biletelor de călătorie cu autobuzele CT BUS.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Suspendarea viceprimarului din Castelu a fost abuzivă. Prefectul a pierdut procesul

Publicat

la data de

Scris de

Prefectul județului Constanța a pierdut, astăzi, pe fond, procesul de contencios-administrativ în care a cerut anularea hotărârii Consiliului Local Castelu privind alegerea viceprimarului acestei comune. Tribunalul Constanța a constatat că acțiunea prefectului a fost introdusă prea târziu, obligând ca urmare Instituția Prefectului să achite cheltuieli de judecată în valoare de 3.570 de lei. Hotărârea judecătorească poate fi atacată cu recurs. 

La începutul lunii septembrie a.c., prefectul liberal al județului Constanța, Silviu Coșa, a atacat la instanța de contencios-administrativ a Tribunalului Constanța o hotărâre a Consiliului Local Castelu adoptată pe 6 noiembrie 2020. Este vorba de hotărârea prin care consilierii locali din Castelu și-au ales viceprimarul în persoana Antonetei Prodan (PMP). Din punct de vedere legal, Prefectura avea un termen de șase luni pentru a exercita controlul de legalitate în privința hotărârii. Cu toate acestea, acțiunea în anulare a fost depusă de Prefectură abia după zece luni.

Prefectul a motivat că Antoneta Prodan s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 2012-2016, atunci când a deținut concomitent calitatea de consilier local și de membru în consiliul de administrație al unei unități de învățământ din localitate. Prin urmare, prefectul a opinat că Prodan nu mai poate ocupa în condițiile legii funcția de viceprimar al comunei Castelu. În realitate, legea spune că sancțiunea pentru incompatibilitate se aplică în cuprinsul mandatului în care s-a constatat respectiva stare de incompatibilitate. Nu la distanță de două mandate! În plus, în 2020, Antoneta Prodan a fost aleasă legal consilier local, iar după validarea mandatului de către instanța judecătorească a avut dreptul să candideze, la fel de legal, și la funcția de viceprimar. De altfel, la alegerile locale din 2020, candidatura ei a fost contestată de liberali, tocmai pe motivul incompatibilității din 2012, însă o instanță a respins contestația liberală ca nefondată.

Este total exclus ca juriștii Prefecturii, cunoscuți pentru profesionalismul lor, să nu fi sesizat că acțiunea pentru anularea HCL 65/06.11.2020 era vădit netemeinică și ieșită din termen. Însă efectul imediat, cel mai probabil urmărit de prefect, a fost suspendarea HCL-ului, respectiv suspendarea Antonetei Prodan din funcția de viceprimar al comunei Castelu până la soluționarea procesului. Potrivit legii, actele administrative atacate de prefect se suspendă de drept pe durata litigiului. 

Ca o coincidență de zile mari, colegii de partid ai prefectului, respectiv liberalii din Castelu, s-au mobilizat încercând să voteze un nou viceprimar al comunei, în cadrul unor ședințe special convocate. Tentativele lor au eșuat, mai ales că locul de viceprimar nu era vacantat în condițiile legii. 

Mai jos puteți citi minuta hotărârii Tribunalului Constanța, prin care a fost respinsă acțiunea prefectului:

”Admite excepția tardivității formulării acțiunii, invocată de pârâta PRODAN ANTONETA. Respinge acțiunea formulată de reclamantul PREFECTUL JUDEŢULUI CONSTANŢA, în calitate de reprezentant al Instituției PREFECTULUI – Județul Constanța, în contradictoriu cu pârâtele COMUNA CASTELU prin PRIMAR şi CONSILIUL LOCAL AL COMUNEI CASTELU, şi pârâta PRODAN ANTONETA, ca tardiv formulată. Obligă reclamantul către pârâtă la plata sumei de 3570 lei cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând onorariu de avocat . Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Calea de atac se depune la Tribunalul Constanța – Secția Contencios Administrativ şi Fiscal. Pronunțată, azi, 25.10.2021, în conformitate cu disp. art 402 C.pr.civ, prin punerea soluției la dispoziția părților prin grefa instanței.”

De asemenea, mai jos puteți vedea secvențe din protestul declanșat de primarul din Castelu, Nicolae Anghel, în fața Prefecturii Constanța, în urmă cu o săptămână, cu privire la nealocarea de fonduri către comuna sa. Cu acel prilej, edilul din Castelu a exprimat câteva puncte de vedere extrem de relevante despre procesul intentat de prefect, calificând acțiunea acestuia drept una politică. Videoclipul a fost vizualizat de peste jumătate de milion de persoane.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: