Connect with us

Politica

Huțucă, scrisoarea a II-a pentru senatorul Chițac: Ați fost o „invenție” de ultim moment a PNL

Publicat

la

După ce senatorul Chițac a postat un mesaj dur pe Facebook pentru foștii colegi din PNL Constanța și incursiunea sa în rândurile liberalilor constănțeni, mesaj cu trimitere directă către activitatea parlamentară a deputatului Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța, cel din urmă pare să aibă multe de transmis și o face în… scrisori cu mesaj dur. Prima dintre acestea a fost un drept la replică pentru ceea ce senatorul Vergil Chițac a scris pe Facebook și preluat de “Ordinea.ro”. Pe rând, senatorul Vergil Chițac punctează, într-o postare pe Facebook câteva momente din… incursiunea sa în rândurile liberalilor. Scrie că a fost scurtă și furtunoasă, nu a menajat pe nimeni și aici nu se exclude nici pe el. De asemenea, în același text, parlamentarul constănțean care a demisionat din rândurile liberalilor în toamna anului trecut, susține că actualul lider al PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă a „legitimat hoția produsă anul trecut în 31 martie la alegerile de la municipiu”. Tocmai din acest motiv, Chițac scrie pe rețeaua de socializare că este surprins să constate că Huțucă „își arogă paternitatea unui act legislativ care instituie nici mai mult, nici mai puțin, amnistia fiscală pentru rechinii imobiliari”.

Răspunsul lui Huțucă nu s-a lăsat așteptat. Liderul PNL Constanța i-a transmis, printre altele, că “nu de puține ori a încercat să își agațe numele de actuala conducere a PNL Constanța, în speranța că va mai căpăta puțină notorietate în segmentul anti-liberal” și explică mesajul prin faptul că simte nevoia de a arăta “cât de tendențioasă este abordarea seumnului senator în ceea ce privește legea amnistiei fiscale pentru micii fermieri și dezvoltatorii imobiliari”. Mai mult, Huțucă scrie că “probabil puțin contează pentru dânsul ce conține această lege, atâta timp cât este inițiată de mine, Bogdan Huțucă, deputat și președinte al PNL Constanța, o funcție atât de mult râvnită de domnul Vergil Chițac și camarila sa, în puținul timp cât a fost membru al acestui partid”.

Toate acestea, în prima scrisoare deschisă către fostul coleg de partid, același pe care PNL Constanța l-a prezentat ca fiind cel mai bun viitor primar pe care Constanța l-ar putea avea. Ieri, deputatului Huțucă îi mai rămăseseră câteva vorbe rămase netransmise și a ales să le facă publice prin intermediul contului său de Facebook. A doua scrisoare este cu mult mai acidă și scrie că așteaptă “mintea de pe urmă a senatorului independent”, căruia îi transmite câteva răspunsuri simple la… provocări gratuite. De altfel, tot la provocări recurge și președintele PNL Constanța, care scrie despre senatorul Chițac că este nimic altceva decât “o invenție de ultim moment a PNL”.

În așteptarea răspunsului senatorului Chițac, vă prezentăm întreg mesajul scris de liderul PNL Constanța pe Facebook:

“Poate că domnul Chițac va avea decența să renunțe la tentativele de manipulare prin atacuri împotriva echipei PNL. O echipă care l-a propulsat în funcția călduță în care stă. Totuși, în așteptarea “minții de pe urmă” a senatorului “independent” aș dori să-i transmit câteva răspunsuri simple la provocările gratuite:

1. Vă felicit pentru notorietatea obținută. Mi-ar plăcea să recunoașteți însă, că măcar o parte din acest capital de imagine a fost construit pe spinarea liberalilor constănțeni care și-au tocit încălțările pentru dumneavoastră, în două campanii electorale.

2. Nu trag în pianist. Pur și simplu îi atrag atenția că este surd și orb. Până și domnul Gelu Diaconu a realizat, în cele din urmă, că legea 29/2018 nu are nici un fel de legătură cu TVA-ul, plătit sau eludat, de dezvoltatorii imobiliari. Vă aduc aminte în același timp că “pianistul” ar trebui să aibă și creații originale. Din păcate dumneavoastră reluați, inclusiv în Parlament, piesele scrise de alții. Spre exemplu nu ați avut nici o problemă să semnați proiectul de eliminare a pensiilor din categoria veniturilor impozabile. Nu știu dacă este o surpriză sau nu pentru dumneavoastră, dar subsemnatul este unul dintre cei care au lucrat, efectiv, acest proiect. Dacă trece, pensia dumneavoastră va fi pusă la adăpost de orice fel de impozitare.

3. Vreau să las aprecierile legate de cariera mea la latitudinea colegilor, colaboratorilor și tuturor celor care mă cunosc din acest punct de vedere. Dumneavoastră nu faceți parte din această categorie, prin urmare nu vă permit să fiți cenzorul meu. Ar fi mai bine să vă concentrați pe întărirea activității dvs. parlamentare, slabă din punctul de vedere al oricărui observator.

4. Îmi permit să vă transmit ceva ce s-ar putea să vă șocheze. Există încă unii parlamentari care nu acționează la comandă și ordin așa cum sunteți dumneavoastră obișnuit. Legea 29/2018 îndreaptă o eroare perpetuă a ANAF-ului, împotriva fermierilor și dezvoltatorilor imobiliari, deopotrivă. Ar fi fost o perseverare diabolică în greșeală să las lucrurile așa cum erau.

5. Nu uitați domnule senator că și dumneavoastră ați fost o „invenție” de ultim moment a PNL, ce-i drept, una perdantă și ulterior, total eșuată. Să înțeleg din atitudinea dumneavoastră că intenționați să candidați din nou la alegerile din 2020?

Nu știu dacă este firesc ca unui marinar cu „experiență”, cum este domnul Chițac, să-i fie frică de „rechini”, mai ales când rechinii sunt, de fapt, total închipuiți.”

Citiți și:

Senatorul Chițac, studiu despre amnistia fiscală, politica adevărată și deputatul Huțucă

și:

Ce mesaj are președintele PNL Constanța pentru senatorul Chițac

Comments

comments

Politica

Prințul Paul al României a fost capturat la Paris. El a fost condamnat la trei ani și patru luni de închisoare

Publicat

la data de

Scris de

Prințul Paul al României a fost prins în Paris. Acesta fugise din țară de aproape  doi ani de zile, după ce a fost condamnat definitiv, la trei ani și patru luni de închisoare. Sentința s-a dat în decembrie 2020, în Dosarul Ferma Băneasa, în care prințul a fost găsit vinovat de corupţie. Acesta a fugit din țară, iar soția  a fost nevoită să părăsească forțat vila somptuoasă în care locuia cu fiul ei, pentru că nu a mai putut achita ratele. Stiripesurse.ro notează că la capurarea Prințului Paul al României au participat Direction Generale de la Gendarmerie Nationale (DGGN) și Office central de lutte contre la delinquance itinerante (OCLDI). Sursa citată menționează că fugarul a fost depistat pe stradă, iar la verificări, a prezentat un pașaport eliberat de autoritățile din UK.

Sursa foto: ziare.com

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Guvernul crește impozitul pe dividende la 8%. Taxe mai mari pentru tutun, alcool și jocuri de noroc – surse

Publicat

la data de

Scris de

În ședințe paralele PSD și PNL au discutat viitoarele modificări la Codul Fiscal. Astfel TVA urmează să crească la o serie de produse și servicii, în domeniul HORECA. Iar taxe mai mari se vor regăsi și pe dividende, tutun și alcool. Cea mai mare modificare vizează însă jocurile de noroc, unde impozitul va crește până la 40%. Totul ar urma să fie adoptat în doar câteva zile.

„Nu susținem și nu avem taxare suplimentară indiferent că vorbim de taxa de solidaritate. Deci nu avem taxă de solidaritate. Încercăm să atragem investitori. Investițiile directe au crescut cu 34 la sută, am avut un dialog permanent cu mediul de afaceri. Căutăm să devenim accesibili cu relocarea investițiilor. Am aprobat eliminarea unor excepții pentru ajustarea fiscală”, a spus în ședință premierul și președintele PNL Nicolae Ciucă, potrivit surselor Digi24.

De asemenea, PNL și PSD vor să mărească accizele la alcool și tutun, să aplice TVA de 19% pentru băuturile cu zahăr și să mărească impozitul pentru jocurile de noroc la 40%.

Totodată, liberalii și social-democrații au convenit să scutească de impozit salariile din agricultură și construcții până la 10 mii de lei. Pragul de scutire în prezent este de 30 de mii lei.

Impozitarea dividendelor va fi de 8 la sută, de la 5 la sută, inclusiv pentru companiile de stat.

De partea cealaltă, în ședința PSD, ministrul finanțelor Adrian Câciu a prezentat și el mai multe măsuri fiscale. Pe lângă majorarea impozitului pe dividende de la 5 la 8% și creșterea accizei cu 6 bani pe produsele din tutun precum și majorarea accizei la alcool cu 20%, ministrul a prezentat și o propunere de creștere a TVA-ului pentru sectorul HORECA de la 5 la 9%, potrivit unor surse din partid.

Printre măsurile discutate și agreate în ultima perioadă se numără și reducerea pragului de impozitare pentru microîntreprinderi de la 1 milion de euro la 500 de mii de euro.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Curtea de Conturi ar putea să fie obligată să ofere autorităților consiliere juridică în cheltuirea banilor publici

Publicat

la data de

Scris de

Coaliția de guvernare compusă din PSD, PNL și UDMR vrea să dezgroape un proiect de lege inițiat pe vremea lui Dragnea, care obligă Curtea de Conturi să le ofere autorităților locale consiliere juridică în cheltuirea banilor publici înainte de actul de control, notează G4Media. Inițiativa este, practic, un cec în alb pentru primari și șefii de Consilii Județene, care s-au trezit cu doare penale din cauza unor nereguli găsite de Curtea de Conturi, menționează sursa citată.

Proiectul de lege, inițiat în 2017 de mai mulți parlamentari de la UDMR, dar și de la PSD și PNL, a primit aviz negativ de la Consiliul Legislativ, care a explicat că, ”potrivit dispozițiilor constituționale, Curtea de Conturi nu oferă interpretări ale legislației, prin emiterea unor opinii, așa cum se propune în proiect, ci verifică respectarea legii/ aplicarea legii de către entitățile controlate/ audiate în cheltuirea banilor publici”.

Ce prevede proiectul de lege, care modifică legea 94/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii de Conturi:

Curtea de Conturi desfăşoară activităţi de îndrumare şi consiliere metodologică asupra modului de formare, administrare şi utilizare a resurselor financiare ale statului şi ale sectorului public în conformitate cu principiile legalităţii, clarităţii, coerenţei, stabilităţii şi predictibilităţii

Entităţile supuse controlului pot transmite în scris Curţii de Conturi solicitări de informaţii, precizări metodologice şi clarificări. În termen de 30 de zile de la primirea solicitării, Curtea de Conturi emite o opinie, iar entitatea audiată poate formula contestaţie scrisă şi motivată în termen de 10 zile.

Opiniile, precum şi hotărârile instanţei, după caz, se publică pe site-ul Curţii de Conturi şi sunt obligatorii

Propunerea legislativă mai prevede că instanţa judecătorească specializată se pronunţă asupra contestaţiei în termen de 10 zile de la data înregistrării, menţinând ori anulând în tot sau în parte opinia Curţii de Conturi.

Autoritatea de Audit efectuează activităţi de îndrumare şi consiliere metodologică asupra modului de gestionare şi implementare a fondurilor comunitare nerambursabile, la solicitarea structurilor responsabile pentru managementul fondurilor.

Încălcarea de către auditorii publici externi, cu vinovăţie, a îndatoririlor de serviciu sau depăşirea mandatului lor în exercitarea atribuţiilor, atrage răspunderea patrimonială, disciplinară, contravenţională, civilă sau penală

Curtea de Conturi se poate îndrepta pentru recuperarea prejudiciilor împotriva auditorului public extern care se face vinovat de greşeli în exercitarea atribuţiilor legale sau de depăşire a mandatului în ceea ce priveşte constatarea neregulilor privind formarea, administrarea şi utilizarea fondurilor publice

Sursa: G4Media.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: