Conecteaza-te cu noi

Politica

Huțucă, scrisoarea a II-a pentru senatorul Chițac: Ați fost o „invenție” de ultim moment a PNL

Published

on

După ce senatorul Chițac a postat un mesaj dur pe Facebook pentru foștii colegi din PNL Constanța și incursiunea sa în rândurile liberalilor constănțeni, mesaj cu trimitere directă către activitatea parlamentară a deputatului Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța, cel din urmă pare să aibă multe de transmis și o face în… scrisori cu mesaj dur. Prima dintre acestea a fost un drept la replică pentru ceea ce senatorul Vergil Chițac a scris pe Facebook și preluat de “Ordinea.ro”. Pe rând, senatorul Vergil Chițac punctează, într-o postare pe Facebook câteva momente din… incursiunea sa în rândurile liberalilor. Scrie că a fost scurtă și furtunoasă, nu a menajat pe nimeni și aici nu se exclude nici pe el. De asemenea, în același text, parlamentarul constănțean care a demisionat din rândurile liberalilor în toamna anului trecut, susține că actualul lider al PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă a „legitimat hoția produsă anul trecut în 31 martie la alegerile de la municipiu”. Tocmai din acest motiv, Chițac scrie pe rețeaua de socializare că este surprins să constate că Huțucă „își arogă paternitatea unui act legislativ care instituie nici mai mult, nici mai puțin, amnistia fiscală pentru rechinii imobiliari”.

Răspunsul lui Huțucă nu s-a lăsat așteptat. Liderul PNL Constanța i-a transmis, printre altele, că “nu de puține ori a încercat să își agațe numele de actuala conducere a PNL Constanța, în speranța că va mai căpăta puțină notorietate în segmentul anti-liberal” și explică mesajul prin faptul că simte nevoia de a arăta “cât de tendențioasă este abordarea seumnului senator în ceea ce privește legea amnistiei fiscale pentru micii fermieri și dezvoltatorii imobiliari”. Mai mult, Huțucă scrie că “probabil puțin contează pentru dânsul ce conține această lege, atâta timp cât este inițiată de mine, Bogdan Huțucă, deputat și președinte al PNL Constanța, o funcție atât de mult râvnită de domnul Vergil Chițac și camarila sa, în puținul timp cât a fost membru al acestui partid”.

Toate acestea, în prima scrisoare deschisă către fostul coleg de partid, același pe care PNL Constanța l-a prezentat ca fiind cel mai bun viitor primar pe care Constanța l-ar putea avea. Ieri, deputatului Huțucă îi mai rămăseseră câteva vorbe rămase netransmise și a ales să le facă publice prin intermediul contului său de Facebook. A doua scrisoare este cu mult mai acidă și scrie că așteaptă “mintea de pe urmă a senatorului independent”, căruia îi transmite câteva răspunsuri simple la… provocări gratuite. De altfel, tot la provocări recurge și președintele PNL Constanța, care scrie despre senatorul Chițac că este nimic altceva decât “o invenție de ultim moment a PNL”.

În așteptarea răspunsului senatorului Chițac, vă prezentăm întreg mesajul scris de liderul PNL Constanța pe Facebook:

Advertisement

“Poate că domnul Chițac va avea decența să renunțe la tentativele de manipulare prin atacuri împotriva echipei PNL. O echipă care l-a propulsat în funcția călduță în care stă. Totuși, în așteptarea “minții de pe urmă” a senatorului “independent” aș dori să-i transmit câteva răspunsuri simple la provocările gratuite:

1. Vă felicit pentru notorietatea obținută. Mi-ar plăcea să recunoașteți însă, că măcar o parte din acest capital de imagine a fost construit pe spinarea liberalilor constănțeni care și-au tocit încălțările pentru dumneavoastră, în două campanii electorale.

2. Nu trag în pianist. Pur și simplu îi atrag atenția că este surd și orb. Până și domnul Gelu Diaconu a realizat, în cele din urmă, că legea 29/2018 nu are nici un fel de legătură cu TVA-ul, plătit sau eludat, de dezvoltatorii imobiliari. Vă aduc aminte în același timp că “pianistul” ar trebui să aibă și creații originale. Din păcate dumneavoastră reluați, inclusiv în Parlament, piesele scrise de alții. Spre exemplu nu ați avut nici o problemă să semnați proiectul de eliminare a pensiilor din categoria veniturilor impozabile. Nu știu dacă este o surpriză sau nu pentru dumneavoastră, dar subsemnatul este unul dintre cei care au lucrat, efectiv, acest proiect. Dacă trece, pensia dumneavoastră va fi pusă la adăpost de orice fel de impozitare.

3. Vreau să las aprecierile legate de cariera mea la latitudinea colegilor, colaboratorilor și tuturor celor care mă cunosc din acest punct de vedere. Dumneavoastră nu faceți parte din această categorie, prin urmare nu vă permit să fiți cenzorul meu. Ar fi mai bine să vă concentrați pe întărirea activității dvs. parlamentare, slabă din punctul de vedere al oricărui observator.

4. Îmi permit să vă transmit ceva ce s-ar putea să vă șocheze. Există încă unii parlamentari care nu acționează la comandă și ordin așa cum sunteți dumneavoastră obișnuit. Legea 29/2018 îndreaptă o eroare perpetuă a ANAF-ului, împotriva fermierilor și dezvoltatorilor imobiliari, deopotrivă. Ar fi fost o perseverare diabolică în greșeală să las lucrurile așa cum erau.

Advertisement

5. Nu uitați domnule senator că și dumneavoastră ați fost o „invenție” de ultim moment a PNL, ce-i drept, una perdantă și ulterior, total eșuată. Să înțeleg din atitudinea dumneavoastră că intenționați să candidați din nou la alegerile din 2020?

Nu știu dacă este firesc ca unui marinar cu „experiență”, cum este domnul Chițac, să-i fie frică de „rechini”, mai ales când rechinii sunt, de fapt, total închipuiți.”

Citiți și:

Senatorul Chițac, studiu despre amnistia fiscală, politica adevărată și deputatul Huțucă

și:

Advertisement

Ce mesaj are președintele PNL Constanța pentru senatorul Chițac

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions