Conecteaza-te cu noi
stelian ion

Societate

În această seară, trei spectacole de teatru independent, în Grădina Tomis

Published

on

fitic

Festivalul Internaţional de Teatru Independent de la Constanţa FITIC 2023, ajuns la cea de-a opta ediţie, continuă până pe 2 septembrie a.c., inclusiv, şi vă invită la teatru! În fiecare seară, sunteți așteptați la scena din Grădina Tomis (fostele Arene) din Parcul Arheologic, la spectacole. Intrarea este gratuită!

Duminică, 27 august a.c., de la ora 19.00, va avea loc un spectacol de teatru independent al companiei Cr5ativi: ”Ghinion“, după Liviu Rebreanu. Cu: Tudor Andrei Ostafie.

„Ghinion“ este o comedie neagră, un one-man show piperat, interactiv, care te va trece printr-un carusel de trăiri și emoții.

Mama i-a murit la nașterea sa și de atunci toți din jur l-au învinuit pentru acest deces atât de mult, încât a devenit și el sigur de faptul că și-ar fi omorât mama. De când s-a născut, ghinioanele s-au ținut lanț de el. Pentru a scăpa de gura lumii, acesta fuge de acasă și trăiește prin parcuri. Oricare bancă din parc devine, pentru o seară, casa lui, însă și aici îl urmăresc alte ghinioane…

Advertisement
palaz

De la ora 20.30, Inorog Art prezintă spectacolul de teatru independent ”Cum am dresat un melc pe sânii tăi“, de Matei Vișniec. Regie: Mona Gavrilaș. Distribuție: Diana Giubernea și Mike Săvuică. Muzică live: Jazzy Jo și Andrei Duțu

O tragicomedie jucăușă, ce urmărește destinul celor două personaje, El și Ea, Eternul El și eterna Ea, prin povestea lor de dragoste, care este una aparte, dar totuși foarte cunoscută nouă.

Spectacolul este o abordare inedită a relațiilor umane, o redescoperire a sufletului uman, care ne va bucura imens.

Nu lipsesc romantismul, poezia, viul, adevărul universal, visul și visarea ocupând un loc extrem de important. Devenim, parcă, mai puternici și mai curajoși daca avem puterea de a visa, și asta a făcut și Matei Vișniec cu acest text remarcabil.

Dublul apare în fiecare dintre noi, în corpul și mintea noastră, fiind cel puțin încă o persoană, care este, de fapt, în visele noastre. Astfel, creionăm o altă lume, poate mai frumoasă, poate mai armonioasă, poate mai bună, o lume în care suntem liberi și fericiți, în care suntem așa cum ne-a făcut universul.

Advertisement
palaz

Iar de la ora 22.30, pe scena din Grădina Tomis, Andrei Tcaciuc și Gabriel Scalschi prezintă un spectacol de teatru-dans „Sin / Seen“.

„Sin/Seen“ este un spectacol de dans contemporan și artă performativă pus în scenă de Gabriel Scalschi și Andrei Tcaciuc despre armonizarea corpului uman și transparența acestuia în fața unui postuman transfigurat cultural, un experiment artistic necesar pentru a surescita atenția și pentru a interoga, o dată în plus, asupra dilemei privind locul fiecăruia în comunitate și poziționarea individului în raport cu arta.

Mai multe informaţii despre FITIC 8.0, pe site-ul www.fitic.ro ori pe paginile de Facebook și Instagram ale Festivalului Internaţional de Teatru Independent de la Constanţa.

Advertisement
palaz

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions