Societate

În Ardeal se înfiinţează o orchestră simfonică universitară! Un dirijor constănţean o va coordona

mart. 11, 2018 Maria Ionescu

Universitatea “Babes-Bolyai” Cluj – Napoca anunţă înfiintarea Orchestrei simfonice universitare  http://radio.ubbcluj.ro/ubb-infiinteaza-orchestra-simfonic…/  Orchestra Universitară va fi o orchestră de amatori, formată din actuali şi foşti studenţi sau cadre didactice de la diferite facultăţi din cadrul UBB, care au studiat un instrument în şcoli de muzică sau în particular. Orchestra UBB poate deveni membră a Asociatiei europene a orchestrelor universitare : http://enuo.eu/. , prin intermediul căreia să se implice anual într-un proiect internațional.

Activitatea orchestrei va fi coordonată de dirijorul Radu Ciorei, cu o bogată activitate naţională şi internaţională de peste 4 decenii. Inscrieri la Orchestra Simfonica UBB si informatii suplimentare  Radu Ciorei, dirijor al teatrului Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski din Constanţa, tel : 0744 377 359 Email : raduciorei@gmail.com. Discipol al maestrului Emil Simon, la Academia de Muzică din Cluj- Napoca, Radu Ciorei îşi desăvârşeşte pregătirea muzicală în Germania, cu reputaţi maeştri ai baghetei precum Igor Markevitch, Kurt Masur şi Otmar Suitner.

De aproape 30 de ani ocupă diverse poziţii de management atât în Constanţa cât şi în alte părţi: 1989 (decembrie) – 1991 – Director general la Teatrul Liric – Constanta. 1991 – 2001– Director general la Filarmonica « Marea Neagra » – Constanta. 1992 – 1998 – Director artistic al Festivalului de muzica contemporana româno – American. Din 1996 – Director onorific la Seoul Symphony Orchestra – Coreea de Sud.  2004 – 2006 – Director artistic la Teatrul National de Opera si Balet – Constanta. 2011 – Director artistic al festivalului International « Per-Art » si al Orchestrei Multinationale a Mării Negre. Din 2013 – Director artistic al Festivalului international « GRAF-Art ».

Desfăşoara o bogată activitate muzicală interpretativă, dirijând spectacole de operă si concerte simfonice în România, Portugalia, Spania, Franţa, Elveţia, Belgia, Olanda, Germania, Italia, Grecia, Turcia, Bulgaria, Ucraina, U.S.A., Argentina, El Salvador , Bermuda, Coreea de Sud. (Foto: Radu Ciorei alături de Ruxandra Donose şi Palcido Domingo)

Comments

comments

Maria Ionescu

About The Author

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!