Connect with us

Societate

În Constanţa se va desfăşura Olimpiada naţională de limba engleză

Published

on

 

În perioada 2-6 aprilie 2018, pentru prima dată, Constanța va fi gazda celui mai important eveniment al anului pentru   iubitorii limbii lui Shakespeare – Olimpiada națională de limba engleză.

Competiția va reuni peste 300 de elevi din toată țara alături de 44 de profesori însoțitori şi 37 de membri ai Comisiei centrale. Programul olimpiadei debutează în data de 2 aprilie cu festivitatea de deschidere, la ora 18.00, la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”.

Concursul propriu-zis se derulează în două zile:

–  3 aprilie 2018, la Şcoala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica”, vor avea loc probele scrise:  Use of English 10.00 – 11.30 și  proba integrată (Integrated Skills) – în intervalul orar, 12.30-14.00 – elementul de noutate a ediției de anul acesta. În conformitate cu Regulamentul Olimpiadei de limba engleză, proba integrată presupune înțelegerea unui text audio şi elaborarea unui eseu pe baza suportului audio-video.

4 aprilie 2018, proba orală va avea loc  la Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu”.

Olimpiada de limba engleză se va încheia joi, 5 aprilie, cu festivitatea de premiere, programată pentru intervalul orar 19.30-20.30. Pentru elevi, au fost pregătite activități recreative și de socializare, astfel: vizita în Centrul Vechi – Piața Ovidiu, Muzeul de Istorie, Acvariu/Planetariu, Delfinariu. Elevii participanți la Olimpiada națională vor fi însoțiți de elevi voluntari constănțeni – care vor fi gazdele olimpicilor naționali.

Mai multe informații, site-ul olimpiadei: https://sites.google.com/site/onle2018constanta

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!