Conecteaza-te cu noi
SEAS

Societate

În luna aprilie, inspectorii ITM Constanța au aplicat amenzi în valoare de peste 560.000 de lei

Published

on

În perioada 1-30 aprilie, Inspectoratul Teritorial de Munca Constanța a continuat  activitatea de verificare și control a societaţilor comerciale, care își desfășoară activitatea pe raza judeţului Constanţa.

Inspectorii de muncă din cadrul serviciului control relații de muncă care au participat la acțiunile de control, au efectuat 304 controale, în urma cărora au sancționat 40 de angajatatori. S-au aplicat 57  de sancțiuni contravenționale din care 37  amenzi în sumă totală  de 568.900 lei și 20 avertismente.

Cu ocazia controalelor efectuate în luna aprilie au fost identificați 7  angajatori care foloseau muncă nedeclarată, respectiv 23 de persoane fără forme legale de angajare pentru care s-au aplicat sancțiuni contraventionale  în valoare de 450.000 lei. De asemenea au fost dispuse 253 măsuri cu termen de îndeplinire pentru remedierea deficiențelor constatate.

Referitor la activitatea de control privind securitatea și sănătatea în muncă, în luna aprilie inspectorii de muncă au efectuat 86 controale, în urma cărora s-au constatat 17 neconformități, motiv pentru care s-au dispus 17 măsuri de remediere.

S-au aplicat 17 sancțiuni – 6 avertismente și 11 amenzi contravenționale în  valoare totală de 42.500 de lei.

Controalele au fost efectuate în baza graficelor lunare de control aprobate de conducerea ITM Constanta.

”Tot în perioada 1 – 30 aprilie 2023 au fost înregistrate un număr de 74 sesizări/reclamații ale cetățenilor referitoare la : neplata drepturilor salariale, netransmiterea în REVISAL a   contractelor individuale de muncă, refuzul eliberarii documentelor solicitate la cererea salariatului, neplata salariilor, sporurilor, nerespectarea timpului de lucru și de odihnă, sărbători legale, neândeplimirea masurilor dispuse cu ocazia altor verificari,  nerespectarea normelor de securitate și sănătate și a condițiilor de lucru.”, a precizat Marian Becheanu, inspector șef al ITM Constanța.

Foto: Ilustrativ

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions