Conecteaza-te cu noi
SEAS

Societate

În peste jumătate din școlile din județul Constanța paza se face prin monitorizare video

Published

on

Astăzi, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Constanța au anunțat cum este asigurată paza unităților școlare.

În cele 517 unități de învățământ din județul Constanța (cu personalitate juridică și structuri arondate), perimetrul este securizat astfel:

  • 67 de unități de învățământ: pază mixtă (pază umană proprie, dar și contract încheiat cu firme specializate);
  • 56 de unități de învățământ: pază proprie;
  • 118 unități de învățământ: contract încheiat cu societăți specializate în paza instituțiilor;
  • 276 unități de învățământ au asigurat perimetrul școlii prin monitorizare video și sisteme antiefracție, precum și prin angajați care nu sunt paznici, dar care au stabilite atribuții similare, prin procedura de acces.

Anunțul de astăzi vine ca urmare a incidentului de la Școala generală nr. 33 Anghel Saligny din Constanța, când un elev de numai 7 ani a venit cu o armă de tip airsoft  pentru a se juca. Potrivit poilițiștilor, arma este neletală și nesupusă autorizării, nefuncțională, de agrement și fără muniție.

Reamintim că tatăl băiatului a plătit o amendă de 5.000 de lei și și-a dat acordul ca fiul său să fie consiliat.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions