Connect with us

Societate

Încă un pas câștigat! Constănțenii nu vor mai avea caracatițe pe mașini!

Maria Ionescu

Publicat

la

Au trecut foarte mulți ani de când în municipiul Constanța au început să fie montate caracatițe pentru a bloca mașinile. Cu siguranță, există foarte mulți locuitori care au avut de-a face cu zelul autorităților și au fost nevoiți să plătească sume mari de bani pentru a-și recupera autoturismul blocat. Vă amintiți că, înainte de apariția fenomenului de blocare a roților exista și moda ridicării mașinilor și ducerii lor la o parcare special amenajată? Te costa foarte mulți bani pentru a-ți putea recupera autoturismul. Nu au trecut mulți ani și lucrurile s-au schimbat radical. Potrivit purtătorului de cuvânt al primăriei municipiului Constanța, Liviu Tramudana, autoturismele parcate aiurea se trezeau cu caracatița montată. Dar asta se întâmpla de-abia din anul 2008, an în care a fost încheiat un contract în participațiune și în urma căruia primărie Constanța nu câștiga absolut nici un ban. Referitor la hotărârea instanței de judecată, respectiv Curtea de Apel Constanța, care a anulat definitiv această hotărâre a Consiliului Local, Liviu Tramudana ne-a declarat: ”Primăria nu comentează absolut nimic și va respecta sentința instanței de judecată. Dar, vor fi date amenzi de circulație în continuare!”, ne-a spus Tramudana.

Cum s-a ajuns aici?

În primăvara anului 2015, un avocat constănțean, Hodor Tiberius a avut neșansa de a se trezi cu roțile propriei mașini blocate. În aceste condiții, s-a decis să reacționeze legal. Nu i-a fost ușor dar a demonstrat că instanțele de judecată pot lua măsuri severe în cazul unor hotărâri ale consiliilor locale. În cursul anului 2015 instanța anulase articolul din hotărârea CLM Constanța care prevedea blocarea roților autoturismelor parcate ilegal. Însă această decizie a putut fi atacată. De această dată, sentința instanței este definitivă. “Respinge recursul ca nefondat. Obligă recurenta-pârâtă la plata sumei de 840 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată în favoarea intimatului reclamant Hodor Tiberius Emanuel, reprezentând c/val.onorariu avocat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 31.10.2016”, se arată în minuta instanţei.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Societate

Azi puteți urmări online antrenamentul delfinilor Ni-Ni și Chan-Chan

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, cu începere de la ora 11.00 puteți viziona sesiunea de antrenamente online pe care o va transmite Delfinariul din Constanța.

Ieri, pe pagina de Facebook a Delfinariului a fost postat următorul mesaj: ”Ni-Ni și Chan-Chan vă transmit toată dragostea lor.”, la care au răspuns zeci de persoane.

Reamintim că, începând cu data de 20 noiembrie vizitatorii nu au mai putut ajunge la nici una din secțiile Complexului Muzeal de Științe ale Naturii dat fiind faptul că locuitorii zonei metropolitane a Constanței se află în carantină.

https://www.facebook.com/delfinariuconstanta/

Foto: Facebook Delfinariu Constanța

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Mâine se poate dona sânge la Constanța. Numărul donatorilor este insuficient

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Mâine se poate dona sânge, la sediul CRTS Constanța, strada Nicolae Iorga, nr. 85. Printr-un comunicat de presă, reprezantanții centrului roagă persoanele care doresc să doneze sânge, dar nu o pot face în zilele lucrătoare, să se prezinte sâmbătă 28 noiembrie, în intervalul 9.00-13.00.

Solicitările de sânge și componente sanguine ale spitalelor din județ și din București sunt în creștere, dar numărul donatorilor se menține în această perioadă la un nivel insuficient, comparativ cu cererile.

Pacienți cu boli grave, copii și adulți, au nevoie de tratament transfuzional; fără ajutorul donatorilor de sânge, nu li se poate asigura acest tratament.

”Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța dispune de toate materialele necesare activității medicale, echipa depune eforturi lucrând în week-end-uri, dar fără contribuția dumneavoastră, a oamenilor sănătoși dornici să ajute donând sânge, eforturile noastre nu își ating obiectivul.

Vă rugăm să nu ignorați acest mesaj și să luați în considerare oportunitatea de a oferi unui necunoscut o oră din sâmbăta dumneavoastră liberă, devenind donator de sânge.”, precizează dr. Alina Mirella Dobrotă,  director CRTS Constanța.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

SPIT Constanța. Depune declarațiile fiscale în siguranță, de acasă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța vine în sprijinul contribuabililor și pune la dispoziție posibilitatea depunerii declarațiilor fiscale de la distanță, prin mijloace electronice.

Cei interesați au la dispoziție site-ul instituției, www.spit-ct.ro, secțiunea “Servicii online/Declarații fiscale“, cu/fără autentificare.

Declarațiile fiscale pot fi trimise tot de la distanță, fără a fi necesară deplasarea la ghișeele SPIT, pe adresele de e-mail ale instituției: office@spit-ct.roag1@spit-ct.roag2@spit-ct.roag3@spit-ct.roag4@spit-ct.roag5@spit-ct.roag6@spit-ct.ro, prin poștă/servicii de curierat, cu confirmare de primire sau prin fax.

În această perioadă este indicat să rămâneți în spațiile în care vă simțiți protejați. Prin aceste metode alternative, operațiunile rezolvate la ghișeele instituției se pot realiza și de la distanță, mai simplu, mai rapid, mai prudent.

”Reamintim faptul că accesul în sediile Serviciului Public de Impozite și Taxe Constanța se face cu respectarea tuturor normelor în vigoare: purtarea obligatorie a măştii, termoscanarea şi igienizarea mâinilor.”, precizează Biroul de presă al SPIT Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: