Connect with us

Administratie

Începe războiul între firmele care activează pe bulevardul Lăpușneanu și Primărie

Published

on

Mediul de afaceri, sub egida Camerei de Comerț Industrie și Navigație și Agricultură (CCINA), se organizează pentru a vedea în ce măsură poate fi atacat proiectul de modernizare a bulevardului Alexandru Lăpușneanu și a bulevardului 1 Decembrie 1918. Concret, oamenii de afaceri are își desfășoară activitatea pe cele două bulevarde amintite mai sus se vor întâlni la sediul CCINA pentru a căuta o soluție prin care să fie împiedicată aplicarea proiectului în actuala formă. Antreprenorii spun că, dacă lucrările de modernizare a bulevardelor 1 Decembrie – Alexandru Lăpuşneanu – 1 Mai vor continua, vor dispărea locurile de parcare, ceea ce va afecta afacerea și, în consecință, vor pierde clienții. Oamenii de afaceri spun că mulți vor fi nevoiți să închidă afacerea.

„Camera de Comerț, Industrie, Navigație şi Agricultură Constanța, la solicitarea mai multor firme membre, organizează o întâlnire de afaceri, în data de 01.10.2021 ora 10.00, la sediul acesteia, din Bdul. Alexandru Lăpușneanu nr. 185A, Sala de Conferințe, etaj 1. În acest sens, sunt invitate să participe toate firmele care desfășoară activități economice și a căror activitate este afectată de lucrările executate pe tronsonul Bdul Alexandru Lăpușneanu și Bdul. 1 Decembrie 1918, în cadrul Proiectului  – Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, între Gara CFR și stațiunea Mamaia“, se arată într-un comunicat al CCINA.

Amintim că de aproximativ două luni consorțiul româno-bulgar selectat de Primăria Constanța în vederea reabilitării bulevardului Alexandru Lăpușneanu a început lucrarea cu demolarea trotuarelor de pe ambele părți ale străzii. Până acum, au fost distruse vechile trotuare dintre Păpădie (sensul giratoriu de la hotel Oxford) și City Park Mall. Circulația pietonală este afectată pe ambele părți ale străzii, iar pietonii sunt obligați să se deplaseze printre hârtoape, praf (și în curând noroi). Cei mai mulți dintre ei se deplasează pe partea carosabilă a străzii, incluzând aici și mămicile cu bebeluși în brațe sau în cărucioare.

După cum s-a observat, lucrările se desfășoară lent spre deloc, semn că va dura mult și bine până vom avea finalizată această lucrare.

Prin modernizarea acestui tronson, Primăria va desființa peste 1.300 de locuri de parcare.

Citește și:

Cine se ocupă de modernizarea bulevardului Lăpușneanu: de la afaceri în domeniul armamentului la tunuri financiare cu Primăria Capitalei

VIDEO. A început CALVARUL pe Lăpușneanu. Se demolează trotuarele, pe ambele părți ale străzii

Petiție pentru modificarea proiectului de modernizare a marilor bulevarde din Constanța: „Cel puțin 10.000 de familii sunt afectate, direct sau indirect.“

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta