Conecteaza-te cu noi

Actual

Înotătorul David Popovici va primi un milion de lei din Fondul de rezervă al Guvernului

Published

on

Astăzi, 23 iunie, Guvernul României a decis să aloce suma de un milion de lei pentru a recompensa performanța înotătorului David Popovici, dublu campion mondial la probele de 100 și 200 metri liber.

Banii provin din Fondul de rezervă al Guvernului.

Ce a realizat înotătorul român este o performanță excepțională, astfel că trebuie să avem o recunoaștere pe măsură, a explicat premierul Nicolae Ciucă.

„Am luat decizia de a recunoaște performanța sportivului nostru David Popovici și am decis ca, fiind vorba de o performanță excepțională, să avem o recunoaștere pe măsură. Am hotărât să îi fie alocat din Fondul de rezervă al Guvernului o sumă în valoare de un milion de lei”, a precizat, joi, şeful Guvernului, citat de Agerpres.

Advertisement

Rezultatul este unic în istoria natației românești, Popovici devenind primul înotător din țara noastră care ajunge campion mondial în probe masculine de natație, 100 şi 200 de metri liber. Mai mult, el este și deținătorul recordurilor mondiale de juniori la ambele probe.

Prin reuşita de săptămâna aceasta, David Popovici a devenit cel de-al doilea înotător din istorie, care reușește dubla în cele două probe de liber, 100 și 200 metri.

Foto: Eurosport

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions