Connect with us

Actual

Jocul unor copii cu focul a provocat un incendiu puternic, în județul Tulcea. Mai multe animale au ars de vii

Publicat

la

În ultimele 24 de ore, la cel puțin 5 incendii de vegetație uscată au intervenit pompierii militari ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Delta” al județului Tulcea.

Cel mai grav este că în urma acestor incendii pagubele produse nu se limitează doar la vegetația uscată. De cele mai multe ori acestea se produc în proximitatea gospodăriilor ori chiar în curțile cetățenilor, iar flăcările se extind cu ușurință la anexe gospodărești, grajduri și chiar locuințe.

Un exemplu elocvent este misiunea pe care au avut-o salvatorii Stației de Pompieri Babadag în cursul după-amiezii de ieri, 13 iulie, când în urma jocului copiilor cu focul au ars aproape 700 mp de vegetație uscată din trei gospodării și cel mai grav este că o locuință a fost afectată de flăcări, o anexă gospodărească și un adăpost pentru animale în care au fost surprinse de flăcări mai multe păsări dar și porci.

Exemplele pot continua, însă cel mai important este să respectăm câteva reguli principale de prevenire a incendiilor.

  • nu lăsați surse de foc în preajma copiilor și explicați-le cu răbdare pericolul la care se expun;
  • păstrați chibriturile, brichete și alte surse de foc în locuri în care copiii nu au acces;
  • nu le permiteți accesul nesupravegheat, în depozite de furaje, șure, poduri, magazii, grajduri, etc., cu mijloace care pot produce incendii;

Totodată, pentru prevenirea incendiilor de vegetație uscată, mai ales în această perioadă când temperaturile sunt caniculare, iar aceasta se poate aprinde foarte ușor, trebuie avută o atenție sporită la următoarele acțiuni:

  • mucurile de țigară aprinsă nu se aruncă la întâmplare, iar dacă sunteți în autovehicul folosiți scrumiera;
  • adunați în grămezi mici resturile vegetale din gospodării și aruncați-le în locuri special amenajate – arderea acestora este interzisă;
  • prepararea hranei prin utilizarea focului deschis în gospodării se face numai în locuri special amenajate, în condiții și la distanțe care să nu permită propagarea focului la construcții, depozite, culturi agricole, păduri, plantații sau alte vecinătăți;

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

A murit adolescentul, în vârstă de 16 ani, care a provocat accidentul mortal din Cobadin

Publicat

la data de

Scris de

Astăzi, 9 august, s-a stins din viață Darius, în vârstă de 16 ani, care se afla la volanul mașinii din vina caruia  s-a produs  tragicul accidentul mortal în   noaptea de 4/5 august a.c., în localitatea Cobadin.

Precizăm faptul că el era internat în spitalul județean Constanța în stare de comă.

Reamintim faptul că în urma tragicului accident rutier, două fete, de 13, respectiv 16 ani, au murit pe loc. Alexandru, cea de-a treia victimă s-a stins din viață în cursul zilei de luni, la spital.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Patru migranți iranieni, depistați de polițiștii de frontieră constănțeni

Publicat

la data de

Scris de

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, în apropierea graniţei cu Bulgaria, patru cetățeni iranieni care au trecut ilegal frontiera în România din ţara vecină.

In data de 9 august, in jurul orei 6:00, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia, pe timpul unei misiuni de supraveghere a zonei de frontieră, au observat, patru persoane care se deplasau dinspre frontieră către localitatea Vama Veche, judeţul Constanţa.

Imediat, echipaje mobile s-au deplasat în zonă, fiind oprite și identificate patru persoane.

Deoarece persoanele nu își justificau prezența în zonă, au fost conduse la sediul instituției pentru efectuarea de verificări suplimentare.

La cercetări a rezultat faptul că, cei în cauză sunt cetățeni iranieni, trei bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 27 și 43 ani, care au trecut fraudulos frontiera de stat a României dinspre Bulgaria. Cetăţenii iranieni descoperiţi au precizat faptul că intenționau sa ajungă în vestul Europei.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de intrare în țară prin trecerea ilegală a frontierei de stat, iar cei patru cetăţeni iranieni urmează a fi preluaţi de către autoritățile de frontieră bulgare, prin Punctul de Trecerea Frontierei Negru Vodă, în baza Acordului de readmisie între România și Republica Bulgaria.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un tânăr din județul Suceava s-a înecat în stațiunea Costinești

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei dimineți, 9 august, un tânăr s-a înecat în stațiunea Costinești. El a fost scos inconștient din apele mării de către turiștii aflați pe plajă.

La fața locului au intervenit un echipaj al Serviciului de Ambulanță precum și un SMURD B.

Din păcate, era inconștient și nu a mai putut fi salvat, în ciuda manevrelor de resuscitare.

Tânărul avea doar 25 de ani și era din Suceava.

Reamintim faptul că marea este extrem de agitată, iar în stațiunile din sudul litoralului au fost arborate steaguri roșii, care interzic accesul în mare, și portocalii.

Doar ieri, trei persoane au murit înecate în mare, un tânăr și-a pierdut viața în Saturn, iar alți doi au murit în Eforie Nord.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: