Connect with us

Politica

Liberalii, curtezani întârziati, primesc răspunsuri negative. Primul, din partea ALDE

Maria Ionescu

Publicat

la

In urmă cu cateva ore, vă spuneam că membrii PNL Constanta si-au exprimat speranta că liderii ALDE si PMP vor avea cutezanta de se intalni pentru a discuta despre nominalizarea presedintelui Consiliului Judetean Constanta. Dacă nu este de ras, chiar mi se pare de plans ce se intamplă la ora actuală. In urmă  cu cateva zeci de minute, presedintele ALDE Constanta, Mircea Banis, i-a transmis liderului PNL, Gheorghe Dragomir, următoarea scrisoare, pe care a si postat-o pe Facebook, că doar asa se face de ceva vreme politica din Romania. Iată cum isi justifică Banias refuzul fată de o eventuală intalnire:  “Domnule Președinte, Multumesc pentru e-mailul Dvs.
Va asigur ca principala noastră preocupare este reprezentarea onorabila a cetățenilor județului Constanta care ne-au acordat încrederea si votul lor si nu vom precupeți nici un efort pentru a realiza obiectivele la care ne-am angajat in campania electorala.
Subscriu la poziția Dvs. că posturile in aparatul Consiliului Județean Constanta contează mai puțin si ca mult mai importantă este bunăstarea cetățenilor.
De altfel, îmi amintesc ca împreuna, nu cu mult timp in urma, am fost capabili sa oferim tării cea mai buna guvernare de dupa 1989, cea a USL, cand am reușit, in buna măsura, sa remediem erorile guvernării anterioare si sa readucem romanilor speranța pentru o viata mai buna.
Sunt convins ca oriunde ne-am afla, intr-o majoritate sau in opoziție, rezultatul echilibrat al votului exprimat in 5 Iunie obliga toate partidele sa colaboreze si sa implementeze cele mai bune proiecte, indiferent de formațiunile politice care le-au propus.
Va asigur, Domnule Președinte, ca daca, vremelnic, ne vom afla in “tabere” diferite, colegii mei, consilierii județeni ALDE, vor demonstra ca sunt oameni politici responsabili care nu vor face diferențe între inițiatorii de proiecte benefice pentru locuitorii județului Constanta.
In legătura cu invitatia fixată de Dvs.,pentru luni, orele 10.00, la sediul PNL Constanta, cu părere de rău va informez ca nu ii pot da curs.
Luni dimineata este programată, la sediul central al ALDE din șoseaua Kiseleff, ședinta comisiei de fuziune, organul de conducere al partidului nostru, urmată de activități in Senatul României.
In încheiere, Domnule Presedinte, doresc sa va asigur de întreaga mea considerație si de toata disponibilitatea pentru un dialog constructiv. Vicepreședinte ALDE, președinte ALDE Constanta, Senator Mircea Banias” .

Deocamdată nu am văzut vreun mesaj similar din partea lui Claudiu Palaz, liderul PMP, dar si el posta in urma cu niste ceasuri, tot pe Facebook, multe chipuri zambitoare. De unde trag concluzia că decizia lor este luata, iar PNL va ramane cu buza umflată, in ciuda sperantelor năstrusnice pe care le mai are.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

INCREDIBIL! După ce i-a ținut pe comercianții din piețe în frig, Guvernul plătește chiria magazinelor din mall-uri

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

În timp ce mii comercianți sunt nevoiți să își vândă produsele agricole afară, în frig, Guvernul Orban nu știe cum să vină în ajutorul magazinelor. Concret, Ministerul Economiei a pregătit un document în care instituie o schemă de ajutor de stat pentru comercianții a căror activitate a fost afectată de starea de urgență și, apoi, de cea de alertă. Fiecare firmă poate primi cel mult 800.000 de euro, bani nerambursabili. Ajutorul constă într-un grant acordat de Guvern comercianților, egal cu jumătatea din valoarea chiriei pe care aceștia o datorează proprietarului spațiului comercial, timp de trei luni.

Prin schema de ajutor de stat se acordă granturi unui număr estimat de 3.000 de intreprinderi beneficiare. Bugetul schemei de ajutor de stat este de 160 milioane lei, sumele fiind asigurate de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri. Valoarea maxima a ajutorului de stat este de 800.000 euro/beneficiar, reprezentând 50% din valoarea cheltuielilor cu chiria fixa raportata la luna februarie, calculata si datorata pentru perioada închisă.

Sursa: economica.net

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Cum votează un fost candidat la Președinția României

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Un fost candidat la președinția României face, în ultima zi de campanie, o radiografie a campaniei electorale pentru alegerile parlamentare, precum și a candidaților care au intrat în această competiție.

Teodor Paleologu, fost candidat la președinția României din partea Partidului Mișcarea Populară, a scris pe contul său de Facebook că alege să voteze Eugen Tomac la Camera Deputaților și Florin Cîțu la Senat, dar că are și variantă “paluzibilă” pentru varianta Cristian Diaconescu la Senat și Ludovic Orban sau Claudiu Năsui la Camera Deputaților.

Ce spune Paleologu despre PMP, despre candidații PNL, USR și de ce l-ar alege pa Dan Barna la Sibiu și nu pe vicepremierul Raluca Turcan, citiți în mesajul pe care vi-l redăm integral:

“La PNL și PMP mă deranjează nemernicia dovedită în timp a multor membri și candidați, iar la USR talmeș-balemșul doctrinar din care răzbate un anticlericalism rabiat și preferința pentru impozitarea progresivă. Cu toate acestea, consider că, în absență de ceva mai bun, aceste partide pot fi votate de la caz la caz. Vă dau cîteva exemple.
În diaspora cel mai bun candidat este în mod categoric Cătălin Avramescu (PMP), un strălucit profesor și intelectual, un om cu bogată experiență politică, diplomatică și administrativă.
În București lucrurile sînt ceva mai complicate. Eu voi vota Tomac (PMP) la Cameră și Cîțu (PNL) la Senat, dar opțiuni plauzibile sînt și Cristian Diaconescu (PMP) la Senat și Orban (PNL) sau Năsui (USR) la Cameră. Este de neînțeles cum USR are o listă atît de slabă și neserioasă pentru Senat: nu cunosc absolut pe nimeni pînă la poziția 6, unde apare o doamnă onestă, dar prea de stînga pentru gustul meu.
La București mai este un candidat care-mi place: independentul Valeriu Nicolae. Dar nu îmi place atît de mult încît să-l și votez. Votezi un candidat fără șanse atunci cînd crezi cu tărie în el și în ideile pe care le susține. Este ca o profesiune de credință. Dar îl respect pentru curajul de a candida și am convingerea că nu este un lucru inutil.
Oricît vi s-ar părea de curios, între Raluca Turcan și Dan Barna la Sibiu, eu l-aș vota pe acesta din urmă. Doar la președinție sper să nu mai candideze, pentru că irosește voturi care ar putea sprijini o reală schimbare în bine.
V-am dat doar cîteva exemple. Dacă vreți, îmi puteți trimite întrebări despre candidați, la care voi încerca să răspund în live-ul de la ora 21:30.”

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Răzvan Filipescu, candidatul PRO România pentru Senat: „Redeschiderea școlilor trebuie să fie o prioritate națională“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Răzvan Filipescu, candidatul PRO România pentru Senatul României, spune că redeschiderea școlilor trebuie să fie o prioritate națională, iar copiii readuși în unitățile de învățământ. El spune că, potrivit studiilor, lipsa fizică a copiilor din școli le afectează dezvoltarea cognitivă.

„Nu trebuie să se stingă energia copiilor în fața unei tablete, ci trebuie să facem ca școlile să redevină acele centre și zone de socializare. Tocmai de aceea credem că este oportună redeschiderea școlilor, dar în condiții de siguranță cu testarea periodică și gratuită. Redeschiderea școlilor trebuie să fie o prioritate națională. Școala îi învață pe copii nu numai carte, ci și cum să socializeze, să se integreze în comunitate și să interacționeze unii cu alții.“, a spus candidatul PRO România.

Răzvan Filipescu spune că predarea online este oarecum și discriminatorie, în condițiile în care mulți copii nu au acces la tablete și internet.

„Sistemul de predare online începe să devină o problemă nu numai pentru dezvoltarea copiilor noștri, dar și pentru părinți, care întâmpină greutăți cu alocare timpului necesar monitorizării copiilor. Sunt copii care au trac în fața camerelor de luat vederi; copiii nu beneficiază de aceeași atenție din partea profesorilor, nu pot fi monitorizați la fel de eficient. Spre exemplu, copiii din clasa I, care au nevoie de atenție sporită, mai ales la partea de caligrafiere, nu pot fi monitorizați în sistem online. Tocmai de aceea, noi cei de la PRO România milităm pentru redeschiderea școlilor în codiții de siguranță. Considerăm că este absolut necesar testarea gratuită a tuturor profesorilor. De asemenea, considerăm că este absolut necesar redeschiderea cabinetelor medicale din școli. La fel de important este extinderea programului Masă Caldă pentru elevi, pentru că inclusiv în județul Constanța avem localități unde abandonul școlar este foarte mare, despre care nimeni nu vorbește, cu rată de promovabilitate zero, cum a fost și anul acesta. Repet, redeschiderea școlilor trebuie să fie o prioritate națională“, a declarat Răzvan Filipescu.

Candidatul PRO România pentru Senat este în prezent consilier județean și a absolvit Universitatea Ovidius Constanța, Facultatea de Științe Economice, secția Tranzacții Internaționale, o facultate la care s-a întors să și predea. În același timp este și fermier, un om care a investit și muncește în județul Constanța.

Executat de Asociația Puterea Civică – portal: ordinea.ro

Comandat de Partidul PRO România – Filiala Constanța

CUI mandatar financiar coordonator: 11200008

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: