Connect with us

Politica

Liberalii, curtezani întârziati, primesc răspunsuri negative. Primul, din partea ALDE

Maria Ionescu

Publicat

la

In urmă cu cateva ore, vă spuneam că membrii PNL Constanta si-au exprimat speranta că liderii ALDE si PMP vor avea cutezanta de se intalni pentru a discuta despre nominalizarea presedintelui Consiliului Judetean Constanta. Dacă nu este de ras, chiar mi se pare de plans ce se intamplă la ora actuală. In urmă  cu cateva zeci de minute, presedintele ALDE Constanta, Mircea Banis, i-a transmis liderului PNL, Gheorghe Dragomir, următoarea scrisoare, pe care a si postat-o pe Facebook, că doar asa se face de ceva vreme politica din Romania. Iată cum isi justifică Banias refuzul fată de o eventuală intalnire:  “Domnule Președinte, Multumesc pentru e-mailul Dvs.
Va asigur ca principala noastră preocupare este reprezentarea onorabila a cetățenilor județului Constanta care ne-au acordat încrederea si votul lor si nu vom precupeți nici un efort pentru a realiza obiectivele la care ne-am angajat in campania electorala.
Subscriu la poziția Dvs. că posturile in aparatul Consiliului Județean Constanta contează mai puțin si ca mult mai importantă este bunăstarea cetățenilor.
De altfel, îmi amintesc ca împreuna, nu cu mult timp in urma, am fost capabili sa oferim tării cea mai buna guvernare de dupa 1989, cea a USL, cand am reușit, in buna măsura, sa remediem erorile guvernării anterioare si sa readucem romanilor speranța pentru o viata mai buna.
Sunt convins ca oriunde ne-am afla, intr-o majoritate sau in opoziție, rezultatul echilibrat al votului exprimat in 5 Iunie obliga toate partidele sa colaboreze si sa implementeze cele mai bune proiecte, indiferent de formațiunile politice care le-au propus.
Va asigur, Domnule Președinte, ca daca, vremelnic, ne vom afla in “tabere” diferite, colegii mei, consilierii județeni ALDE, vor demonstra ca sunt oameni politici responsabili care nu vor face diferențe între inițiatorii de proiecte benefice pentru locuitorii județului Constanta.
In legătura cu invitatia fixată de Dvs.,pentru luni, orele 10.00, la sediul PNL Constanta, cu părere de rău va informez ca nu ii pot da curs.
Luni dimineata este programată, la sediul central al ALDE din șoseaua Kiseleff, ședinta comisiei de fuziune, organul de conducere al partidului nostru, urmată de activități in Senatul României.
In încheiere, Domnule Presedinte, doresc sa va asigur de întreaga mea considerație si de toata disponibilitatea pentru un dialog constructiv. Vicepreședinte ALDE, președinte ALDE Constanta, Senator Mircea Banias” .

Deocamdată nu am văzut vreun mesaj similar din partea lui Claudiu Palaz, liderul PMP, dar si el posta in urma cu niste ceasuri, tot pe Facebook, multe chipuri zambitoare. De unde trag concluzia că decizia lor este luata, iar PNL va ramane cu buza umflată, in ciuda sperantelor năstrusnice pe care le mai are.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Cristian Diaconescu, noul președinte al PMP, și-a anunțat candidatura la Președinția României

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Cristian Diaconescu a fost ales, duminică, preşedinte al Partidului Mişcarea Populară, moţiunea sa, ”România respectată”, fiind votată de către 550 dintre cei 561 de delegaţi la evenimentul organizat online, cu participarea fizică a liderilor formaţiunii la Sinaia. El a transmis, la prezentarea moţiunii sale, că delegaţii PMP nu s-au reunit la congres pentru a ieşi ”la tarabă pentru un alt partid politic”. Cristian Diaconescu a fost singurul care a participat cu o moţiune la congresul PMP. El le-a solicitat membrilor de partid să nu îi ceară ”elemente de disociere de Eugen Tomac”, fostul preşedinte al formaţiunii care a demisionat după ce PMP nu a mai intrat în Parlament, după alegerile din decembrie anul trecut. Acesta şi-a exprimat intenţia de a semna parteneriate cu partide conservatoare europene şi a vorbit şi despre modul în care arată acum scena politică românească. Diaconescu și-a anunțat intenția de a candida la Președinția României în 2024.

Delegaţii au votat de asemenea pentru renunţarea la fuziunea dintre PMP şi UNPR.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

PMP își alege o nouă conducere. Cristian Diaconescu, singurul candidat pentru funcția de președinte

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Partidul Mişcarea Populară organizează, astăzi, la Sinaia, congres pentru alegerea noilor structuri de conducere. Numărul de participanţi afost dimensionat pentru a respecta măsurile impuse de pandemie, iar delegaţii PMP din întreaga ţară şi diaspora vor vota electronic. Alegerea noii conduceri se va face prin sistem online, iar la vot vor participa peste 530 de membri de partid. La Congresul PMP se va candida pe moţiuni, singurul care şi-a anunţat intenţia de a candida împreună cu o echipă fiind prim-vicepreşedintele Partidului Mişcarea Populară, Cristian Diaconescu. Acesta va prelua mandatul de președinte de la Marius Pașcan, cel care l-a înlocuit pe Eugen Tomac, care și-a dat demisia după pierderea alegerilor.

În ceea ce privește Constanța, Claudiu Palaz, liderul PMP-iștilor de la malul mării, va candida pentru o funcție de vicepreședinte.

Amintim că PMP a ratat intrarea în Parlament, la alegerile parlamentare de anul trecut nereuşind să întrunescă pragul electoral de 5%. La Camera Deputaţilor PMP a obţinut 4,82% din voturi, iar la Senat 4,93%.

Sursa: news.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Ministrul Educației vine cu trei noutăți în privința transportului elevilor

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat în această seară, la Antena3, trei noutăți de importante pentru elevi, în contextul în care preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, Rareş Voicu, i-a adresat o întrebare cu privire la transportul elevilor.

„Este un subiect extrem de important, pentru că, din păcate, pe baza unei reglementări eronate prin Legea 226, reglementare eronată care a făcut această lege inaplicabilă, am fost obligați să intervinăm printr-o ordonanță de urgență, pentru a putea face aplicabilă Legea 226. Ordonanța de urgență a fost deja prezentată în Guvern, miercuri va aprobată, iar noutățile sunt următoarele. Prima noutate este că primii trei km din naveta elevilor nu se mai decontează ca până acum cu 10 lei, ci cu 30 lei. Mai apoi, de la 3 până la 50 km, se decontează cu 3 lei/km.

A doua noutate: se scoate plafonul, limitarea de distanță, care era până acum de 50 de km. Naveta va fi decontată indiferent de distanța pe care elevul este nevoit să o parcurgă până la școală”, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu.

„A treia noutate este foarte clară: spre deosebire de situația de până acum, nu mai este obligat elevul să avanseze banii, banii vor fi avansați de către Ministerul Educației, există un buget de 100 milioane lei în acest moment pentru decontarea navetei elevilor, urmând ca decontul să se facă la sfârșit de lună”, a zis ministrul Educației. „Deci, Ministerul Educației, prin inspectorate, livrează banii școlilor, iar elevul are relația de decontare cu școala”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

„Un alt lucru foarte important, pentru a fi deschis maximum. Există situații în țară, în trei, patru județe, în care tarifele abonamentelor sunt mai mari decât posibilitatea de decontare prin Ministerul Educației. În aceste situații, am luat legătura deja cu președinții Consiliilor Județene și sunt convins că aceștia vor negocia cu transportatorii în așa fel încât elevii să aibă condiții privilegiate”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: