Connect with us

Politica

Traian Băsescu se „iubește” cu Liviu Dragnea? Altfel nu se explică presupusa aliantă din CJC

Maria Ionescu

Publicat

la

Așa cum se știe, președintele Consiliului Judetean Constanta va fi ales de către consilierii judeteni, după constituirea noului CJC. Pană la această dată este foarte cunoscut faptul că, in urma alegerilor locale, PSD  a obtinut  34,56% dintre voturile electoratului judetului, urmat fiind de PNL, care are 34,50%, de ALDE, cu 6,02% și de PMP, cu 6,36%. Ceea ce inseamnă, numeric vorbind, că PSD va avea 16 consilieri, PNL – 15, ALDE – 3, iar PMP – 3. După cum se știe, Consiliul Județean Constanța va avea 37 de consilieri, care își vor alege noul președinte. Acesta nu a mai fost ales de către electorat, ci va fi desemnat de către consilieri. La prima ședință de Consiliu Județean, consilierii aleși își vor desemna președintele și pe cei doi vicepreședinți. Pană cand va avea loc sedinta de constituire va mai trece ceva vreme, dar se pare că PSD, ALDE și PMP au cazut déjà la o intelegere. In ce masura aceasta va fi functională, rămane de vazut, dat fiind faptul că nominalizarea presedintelui și a celor doi vicepresedinti se va face in mod secret, dupa cum se va și vota tot in secret! Incă nu se stie dacă toti consilierii vor fi ascultători și vor vota cum le spun liderii. Rămane de văzut. Pană atunci, insă, aseară am primit trei comunicate de presă, din partea partidelor, și iată cam ce contine fiecare dintre ele.

PSD nominalizeaza conducerea CJ

După cum se stie, PSD a stabilit déjà că-l va propune drept presedinte al CJC pe Horia Tutuianu. Iar ca vicepresedinti, iata ce spun liderii partidului:  “Biroul Permanent Judeţean al PSD Constanţa, întrunit în şedinţa din data de 10.06.2016, a hotărât susţinerea domnilor Learciu Dumitru Daniel (ALDE) şi Palaz Claudiu – Iorga (PMP)  pentru poziţiile de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa. Prin stabilirea acestei alianţe, la nivelul judeţului Constanţa, ALDE şi PMP susţin PSD pentru ocuparea pozitiilor de viceprimar în municipiul Constanţa, şi la nivelul judeţului, în consiliile locale.” Deci, este cat se poate de limpede ca PSD a facut sau va face aliante atat cu ALDE, cat si cu PMP.

PMP accepta intrarea alaturi de PSD

La randul lui, Partidul Mișcarea Populară Constanța confirmă faptul că președintele Claudiu Palaz va ocupa funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean. „Am hotărât ca pentru a duce mai departe proiectele din programul PMP pentru constănțeni să participăm la crearea unei majorități în cadrul Consiliului Județean Constanța. Politica derulată de consilierii PMP nu va fi o politică de blocare a proiectelor Constanței, ci va fi o politică pentru constănțeni. Sunt convins că majoritatea creată în Consiliul Județean va duce la promovarea județului Constanța și la dezvoltarea acestuia. Am multe proiecte de pe vremea când eram prefect și pe care voi putea să le promovez de această dată prin prisma funcției de vicepreședinte al Consiliului Județean”, a declarat Claudiu Palaz.

PNL doar spera…

Nici PNL nu a tăcut aseară. Printr-un comunicat de presă, președintele Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, deputatul Gheorghe Dragomir, invită reprezentanții partidelor de dreapta la discuții privind desemnarea conducerii Consiliului Județean Constanța. Iată ce spune Dragomir: „PNL Constanța nu a început negocierile cu nici una dintre formațiunile politice care au obținut mandate în Consiliul Județean Constanța. Reprezentanții acestora sunt așteptați la discuții ca, împreună, să facem front comun pentru desemnarea conducerii CJC, așa cum dorește electoratul constănțean de dreapta. Amintesc faptul că la aceste alegeri locale, votul constănțenilor a fost covârșitor în favoarea partidelor de dreapta”, subliniază liderul PNL Constanța. Apoi continuă: „În speranța că informațiile apărute deja în presa locală nu sunt definitive, îi aștept la discuții atât pe Mircea Banias, reprezentantul ALDE Constanța, cât și pe Claudiu Palaz, reprezentantul PMP Constanța, pentru a veni în asentimentul tuturor votanților de dreapta din județul Constanța”, a conchis președintele PNL Constanța, deputatul Gheorghe Dragomir.  Adică Dragomir recunoaste faptul că nu a negociat cu nici un partid și, in acelasi timp, intr-o maniera de sus-pus, asa cum nu prea cred ca este la ora actuala, la nivel judetean, el “ii asteaptă” la discutii pe liderii ALDE si PMP. Bine că nu le ordonă și o dată, ca să fie bine intelesi. Trecand peste toate intelegerile si/sau neintelegerile care există la nivel de lideri de partid, o intrebare uriasă rămane fără răspuns. Cum este posibil ca liderul PMP, Claudiu Palaz, partid care este condus de fostul presedinte al Romaniei, Traian Băsescu, un inversunat inamic al PSD, să faca aliantă tocmai cu partidul care este atat de hulit de seful sau? Poate vom gasi intr-o zi raspunsul. Rămane de văzut ce se va intampla la sedinta de consiliu. Iar pană la organizarea acesteia mai este timp de intalniri, de schimbări de opinii și, de ce nu, de noi rezultate.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Elena Udrea, liberă să fugă din țară. Instanța a respins plasarea sa sub control judiciar

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Curtea de Apel București a respins, astăzi, cererea procurorilor DNA de plasare a Elenei Udrea sub control judiciar pentru a nu fugi din țară după ce a fost condamnată marți la 8 ani de închisoare cu executare.

„Sunt aproape la fel de șocată ca la decizia de marți, nu mă așteptam”, a reacționat vineri, Elena Udrea, la Realitatea Plus.

Elena Udrea a declarat vineri, la Curtea de Apel București,  că Italia nu este o soluție pentru ea să fugă din țară în speranța că și-ar putea executa pedeapsa în libertate. Fostul ministru a plecat în Costa Rica în 2018 înainte să fie condamnată în dosarul ‘Gala Bute’.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Stelian Ion îl înțeapă pe Klaus Iohannis: „Ministrul Justiției nu poate interveni în dosare în curs de soluționare“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Ministerul Justiției, Stelian Ion, i-a răspuns, astăzi, președintelui Klaus Iohannis, care i-a cerut să explice public de urgență cum s-a ajuns în situația ca dosarul vizând evenimentele din 10 august 2018 să fie clasat. Stelian Ion l-a înțepat pe Iohannis spunând că el a fost în 10 august la protest și știe exact ceea ce s-a întâmplat. El a afirmat că ancheta referitoare la violenţele din 10 august 2018 nu s-a încheiat, iar referitor la partea clasată trebuie să se aştepte prima dată motivarea deciziei Tribunalului Bucureşti, care a respins redeschiderea urmăririi penale.

„Este foarte important să aşteptăm motivarea încheierii de la Tribunalului Bucureşti. Solicitarea mea pentru toată lumea, pentru public, pentru cei care au formulat aceaste plângeri, este să avem răbdare, să vedem motivarea, din care vor decurge multe răspunsuri.

Cert este că nu s-a pus punct acestui dosar. Din acea cercetare s-a disjuns o parte către Secţia parchetelor militare. Va trebui să continue ancheta în principal cu privire la acţiunile jandarmilor. Mai există în dosar şi aspecte referitoare la alte persoane civile care deţineau funcţii. Nici cu privire la ele nu există o decizie finală.

Ordonanţa de clasare face încă obiectul unui dosar aflat pe rolul instanţelor de judecată. Teoretic, este posibil orice.

Ministrul justiției nu poate interveni. Ar fi foarte grav să intervină în procesul din justiție, în dosare în curs de soluționare. Dacă există vreo așteptare a cuiva să intervin îl dezamăgesc. Ar fi foarte grav să se întâmple așa. Ne-am întoarce în timp“, a declarat Stelian Ion, într-o conferinţă de presă la sediul MJ.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Elena Udrea află azi dacă i se va interzice să plece din țară: Cui îi e frică de mine?

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Judecătorii Curții de Apel București iau în discuție astăzi cererea procurorilor anticorupție de a i se interzice Elenei Udrea să plece din România, după condamnarea la 8 ani de detenție. Cererea formulată de procurorii de la DNA vine după ce Curtea de Apel București a condamnat-o la începutul săptămânii pe Elena Udrea la 8 ani de închisoare pentru instigare la luare de mită și spălare de bani. Solicitarea este fundamentată în primul rând pe istoricul fostului ministru al Dezvoltării, care, înainte ca Instanța Supremă să se pronunțe definitiv în anul 2018 în dosarul „Gala Bute” a plecat din țară, fiind ulterior dată în urmărire internațională.

La intrarea în sala de judecată, Udrea a declarat că nu înțelege de ce se cere această interdicție în condițiile în care ea nu mai este demnitar de mult timp și nu mai are de gând să părăsească țara, pentru că este o persoană responsabilă.

„Unde să fug, sunt mamă și am în grijă un copil. Rămân în țară indiferent ceea ce se va decide. Suntem la justiție, nu suntem la biserică. Sunt un om liber și vreau să îmi cresc copilul. Nu mai sunt parlamentar de cinci ani și nu mai sunt ministru de 10 ani. Cui îi e frică de Elena Udrea?“, a declarat Elena Udrea la intrarea în instanța de judecată.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: