Connect with us

Politica

Liderul PNL Constanța: Armata sovietică a PSD pierde încă o redută, comuna Pantelimon întră sub administrația liberală!

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Președintele Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, deputatul Bogdan Huțucă, consideră, în contextul înfrângerii umilitoare înregistrate de PSD la alegerile locale parțiale pentru funcția de primar al comunei Pantelimon, că șantajul, agresivitatea și disperarea pesedistă primesc un vot de blam de la toți românii de bună credință. Partidul Național Liberal, reprezentat în alegerile parțiale de Costel Armășescu, a câștigat duminică, 05 noiembrie a.c., Primăria Pantelimon. Este o nouă victorie certă a PNL împotriva PSD, alături de cea de la Deva și, cu siguranță, multe victorii vor fi anunțate în perioada următoare.

„Victoria liberală de la Pantelimon îmi oferă toate motivele să am în continuare încredere în români, în bunul lor simț și în dorința de a trăi într-o comunitate mai bună. Mă bucur nespus că cetățenii din comuna Pantelimon au rezistat tuturor formelor de șantaj și presiune marca PSD şi au făcut o alegere responsabilă pentru un viitor primar liberal: Costel Armăşescu. Mi-aș dori să rețină toată lumea, mai ales cei care nu au fost în Pantelimon în ultimele zile, că PSD Constanța a mutat, în campania electorală, sediile tuturor instituțiilor pe care le controlează în mica localitate constănțeană. OPC, DGASPC, Apele Române, ANIF, ISJ, RAJA (lista poate continua) și-au pus toate resursele la dispoziția PSD. Vreau să vă imaginați zeci de directori <<la costum>>, care se plimbă pe străzile pline de praf și noroi din Pantelimon, încercând, prin opulență, să convingă oamenii să voteze PSD. Ghinion! Insistenţa obsesivă şi bolnavă a acestor persoane care compun astăzi PSD, de a controla şi acapara prin forţă brută, se izbeşte de o rezistenţă calmă atât din partea PNL, cât mai ales din partea votanţilor români”, declară președintele PNL Constanța.

Deputatul liberal Bogdan Huțucă susține că „desfășurarea de forțe a PSD Constanța în comuna Pantelimon a semănat perfect cu o invazie sovietică. Sute de soldați loiali partidului au luat cu asalt localitatea. Din surse sigure vă spun că și modul lor de operare a fost prin excelență comunist. Zeci de persoane amenințate de mai marii PSD, împărțit de șepci roșii chiar în ziua votului, staționarea a zeci și sute de activiști roșii în jurul secțiilor de votare şi multe alte practici similare, specifice unui stil total depășit de a face campanie. Un întreg județ pus la dispoziția unui partid în alegeri. Înfrângerea PSD la Pantelimon este de maximă umilință. Este în esență victoria bunului-simț în fața imposturii, opulenței și agresivității nejustificate”.

Acesta consideră că „locuitorii comunei Pantelimon au avut de ales între două moduri diametral opuse de a face campanie și politică: pe de o parte, colosul PSD, înarmat, așa cum am mai spus și repet, cu întreaga resursă administrativă a județului și, la polul opus, o echipă mică dar unită, centrată pe candidat și cetățean, o echipă liberală cu mesaje credibile livrate în principal de un om care știe ce este mai bine pentru comunitatea lui, Costel Armășescu. Am mers pe un mesaj de încredere, livrat door-to-door de un om de încredere”.

Președintele Filialei PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, lansează pe această cale un mesaj de recunoștință și mulțumire întregii echipe PNL Pantelimon și un mesaj de încredere pentru noul primar Costel Armășescu. „Pentru liberalii din Pantelimon greul abia acum începe, pentru că vor trebui să schimbe din rărunchi administrația locală și să dezvolte această comunitate”, concluzionează deputatul PNL de Constanța.

Comments

comments

Politica

Luminița Vlădescu, DEMISIE de la conducerea PSD Medgidia

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

După ce a pierdut alegerile locale pentru funcția de primar al municipiului Medgidia, Luminița Vlădescu își anunță demisia din funcția de președinte al organizației locale a PSD. Într-un mesaj postat pe contul său de Facebook, Luminița Vlădescu scrie că principalul motiv al demisiei îl constituie rezultatul slab de la alegerile locale. Totodată, fostul viceprimar al municipiului le transmite locuitorilor din Medgidia că nu renunță și la obiectivele propuse pentru oraș.

Iată mesajul:

“Astăzi am luat decizia firească de a-mi depune demisia din functia de președinte PSD Medgidia, ca urmare a rezultatelor slabe de la alegerile locale. Demisia mea este un act de onoare unilateral, în niciun caz de renunțare la obiectivele propuse pentru Medgidia. Mulțumesc tuturor colegilor, prietenilor și, mai ales, celor 2100 de alegători ai mei pentru susținere!”

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Marian Cîrnu, Pro România Năvodari, a pierdut funcția de consilier local la un vot: “Am crezut în mulți prieteni falși”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Marian Cîrnu, primul pe lista Pro România pentru noul Consiliu Local al orașului Năvodari, a ratat mandatul din cauza unui vot.

Prin intermediul unei postări facută de candidatul Cîrnu pe contul său de Facebook, acesta îi informează pe cetățenii din orașul Năvodari că a reușit să adune 716 voturi și avea nevoie de… 717. La mustață, cum s-ar zice și ghinion pentru cei care își puseseră speranța că proiectele Pro România pentru Năvodari vor avea o voce în mandatul 2020 – 2024.

Iată și gandurile celui care a ratat Consiliul Local:

Salutare prieteni! Împreună am pierdut postul de consilier local la Năvodari pt 1 vot. Am avut 716 voturi. Era nevoie de 717.Imi asum! Am crezut în mulți prieteni falși. Dar tot împreună prin voturi am reușit noi, dvs, și ceilalți votanți din județ sa trimitem în Consiliul Județean Constanța 3 consilieri județeni! Va mulțumesc!

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

CCR a decis: Parlamentul stabilește data alegerilor parlamentare și respinge sesizarea președintelui Iohannis

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Judecătorii Curții Constituționale au respins, marți, sesizarea președintelui Klaus Iohannis și au decis că Parlamentul stabilește data alegerilor parlamentare din acest an.

Președintele Klaus Iohannis a sesizat la CCR Legea privind organizarea alegerilor parlamentare în luna august.

Potrivit sesizării de neconstituţionalitate transmisă luni CCR, Legea privind organizarea alegerilor parlamentare a fost adoptată atât de Senat cât şi Camera Deputaţilor în 27 iulie şi a fost transmisă două zile mai târziu al Preşedinţie în vederea promulgării.

Klaus Iohannis a cerut CCR să admită sesizarea de neconstituţionalitate şi să constate că legea este neconstituţională în ansamblul său.

„Similar stabilirii datei alegerilor locale, Parlamentul a optat pentru o soluţie legislativă potrivit căreia data următoarelor alegeri pentru Senat şi Camera Deputaţilor va fi stabilită de Parlament prin lege organică. Prin conţinutul normativ, această reglementare încalcă prevederile mai multor articole din Constituţie”, arăta şeful statului.

În sesizare se subliniază că stabilirea datei alegerilor parlamentare prin lege organică, cu cel puţin 60 de zile înaintea datei alegerilor, prin derogare, creează un cadru legislativ special doar pentru următoarele alegeri parlamentare.

„Apreciem că o atare modificare, realizată cu mai puţin de 6 luni înainte de alegerile la termen, încalcă exigenţele art. 1 alin. (5) din Constituţie în dimensiunea sa referitoare la previzibilitatea legii şi cea a securităţii raporturilor juridice”, a explicat preşedintele.

Acesta a precizat că s-a instituit, astfel, o prerogativă pentru Parlament de a stabili în mod discreţionar data alegerilor parlamentare.

„În actualul context, adoptarea unei legi prin care se stabileşte data alegerilor parlamentare devine cu atât mai problematică în situaţia în care ar interveni una dintre cauzele care determină prelungirea de drept a mandatului Parlamentului, cum este starea de urgenţă. Este posibil ca legea organică prin care s-a stabilit data alegerilor parlamentare să fie necesar să fie modificată din considerente ce ţin de evoluţia situaţiei sanitare”, a menţionat Klaus Iohannis.

Acesta susţine că prin intervenţia intempestivă şi formalizarea excesivă a procedurii de stabilire a datei alegerilor ”se creează premisele încălcării altor dispoziţii şi garanţii constituţionale”.

„Dacă senatorii şi deputaţii vor fi obligaţi să acorde votul în sensul adoptării legii de stabilire a datei alegerilor, atunci voinţa parlamentarului nu mai este liberă, mandatul devine unul imperativ, ceea ce plasează legea criticată pe tărâmul nulităţii absolute”, a mai spus Klaus Iohannis.

Preşedintele consideră că Parlamentul dobândeşte competenţa de a stabili data alegerilor în mod discreţionar, cu ignorarea regulilor stabilite de Constituţie, putându-se ajunge la prelungirea mandatului actualului Parlament, în afara cadrului constituţional.

„Camera Deputaţilor şi Senatul sunt alese pentru un mandat de 4 ani, care se prelungeşte de drept în stare de mobilizare, de război, de asediu sau de urgenţă, până la încetarea acestora. (…) O guvernare democratică presupune ca poporul să îşi desemneze reprezentaţii la nivelul autorităţilor publice la intervale regulate de timp. Rezultă că mandatul autorităţilor publice trebuie să fie limitat în timp”, a mai explicat Iohannis.

Conform legislaţiei, Guvernul este cel care stabileşte data alegerilor, iar aducerea la cunoştinţă publică a datei alegerilor se face cu cel puţin 90 de zile înainte de ziua votării, prin publicarea în Monitorul Oficial al României hotărârii Guvernului privind data alegerilor.

„Prin norma criticată, se poate ajunge la situaţia în care Parlamentul poate stabili data alegerilor în mod arbitrar, fără vreo limitare şi fără o sancţiune în cazul în care acesta, prin data stabilită, prelungeşte indirect mandatul în curs”, a mai precizat preşedintele României. (sursa: stiripesurse.ro)

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: