Connect with us

Politica

Liderul PNL Constanța: Armata sovietică a PSD pierde încă o redută, comuna Pantelimon întră sub administrația liberală!

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Președintele Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, deputatul Bogdan Huțucă, consideră, în contextul înfrângerii umilitoare înregistrate de PSD la alegerile locale parțiale pentru funcția de primar al comunei Pantelimon, că șantajul, agresivitatea și disperarea pesedistă primesc un vot de blam de la toți românii de bună credință. Partidul Național Liberal, reprezentat în alegerile parțiale de Costel Armășescu, a câștigat duminică, 05 noiembrie a.c., Primăria Pantelimon. Este o nouă victorie certă a PNL împotriva PSD, alături de cea de la Deva și, cu siguranță, multe victorii vor fi anunțate în perioada următoare.

„Victoria liberală de la Pantelimon îmi oferă toate motivele să am în continuare încredere în români, în bunul lor simț și în dorința de a trăi într-o comunitate mai bună. Mă bucur nespus că cetățenii din comuna Pantelimon au rezistat tuturor formelor de șantaj și presiune marca PSD şi au făcut o alegere responsabilă pentru un viitor primar liberal: Costel Armăşescu. Mi-aș dori să rețină toată lumea, mai ales cei care nu au fost în Pantelimon în ultimele zile, că PSD Constanța a mutat, în campania electorală, sediile tuturor instituțiilor pe care le controlează în mica localitate constănțeană. OPC, DGASPC, Apele Române, ANIF, ISJ, RAJA (lista poate continua) și-au pus toate resursele la dispoziția PSD. Vreau să vă imaginați zeci de directori <<la costum>>, care se plimbă pe străzile pline de praf și noroi din Pantelimon, încercând, prin opulență, să convingă oamenii să voteze PSD. Ghinion! Insistenţa obsesivă şi bolnavă a acestor persoane care compun astăzi PSD, de a controla şi acapara prin forţă brută, se izbeşte de o rezistenţă calmă atât din partea PNL, cât mai ales din partea votanţilor români”, declară președintele PNL Constanța.

Deputatul liberal Bogdan Huțucă susține că „desfășurarea de forțe a PSD Constanța în comuna Pantelimon a semănat perfect cu o invazie sovietică. Sute de soldați loiali partidului au luat cu asalt localitatea. Din surse sigure vă spun că și modul lor de operare a fost prin excelență comunist. Zeci de persoane amenințate de mai marii PSD, împărțit de șepci roșii chiar în ziua votului, staționarea a zeci și sute de activiști roșii în jurul secțiilor de votare şi multe alte practici similare, specifice unui stil total depășit de a face campanie. Un întreg județ pus la dispoziția unui partid în alegeri. Înfrângerea PSD la Pantelimon este de maximă umilință. Este în esență victoria bunului-simț în fața imposturii, opulenței și agresivității nejustificate”.

Acesta consideră că „locuitorii comunei Pantelimon au avut de ales între două moduri diametral opuse de a face campanie și politică: pe de o parte, colosul PSD, înarmat, așa cum am mai spus și repet, cu întreaga resursă administrativă a județului și, la polul opus, o echipă mică dar unită, centrată pe candidat și cetățean, o echipă liberală cu mesaje credibile livrate în principal de un om care știe ce este mai bine pentru comunitatea lui, Costel Armășescu. Am mers pe un mesaj de încredere, livrat door-to-door de un om de încredere”.

Președintele Filialei PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, lansează pe această cale un mesaj de recunoștință și mulțumire întregii echipe PNL Pantelimon și un mesaj de încredere pentru noul primar Costel Armășescu. „Pentru liberalii din Pantelimon greul abia acum începe, pentru că vor trebui să schimbe din rărunchi administrația locală și să dezvolte această comunitate”, concluzionează deputatul PNL de Constanța.

Comments

comments

Politica

Incidente la Iași. Primarul Mihai Chirica, atacat cu iaurt

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primarul Iaşului, Mihai Chirica, a fost atacat, astăzi, de un protestatar cu o substanta albă, cel mai probabil cu iaurt, la aniversarea a 162 de ani de la Unirea Principatelor Române. Bărbatul care a aruncat cu iaurt în primarul Mihai Chirica a fost preluat de forțele de ordine. Bărbatul s-a aşezat lângă soborul de preoţi care se pregătea să oficieze slujba de Te Deum. În momentul în care primarul a trecut prin faţa lor, bărbatul a scos din haină o sticluţă cu iaurt şi a aruncat conţinutul pe haina primarului.

Primarul Mihai Chirica a apreciat că acest incident trebuie să fie un semnal de alarmă pentru toată clasa politică din România. Bărbatul care a recurs la acest gest s-a declarat nemulţumit de pensie. Chirica a spus că, după ani de frustrări, românii nu mai ştiu să dialogheze sau să respecte momentele importante din viaţa şi istoria statului român, precum cel care marchează 162 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor.

Sursa: România TV

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Guvernul vrea să acorde bilete de tratament balnear pentru pensionari. Vezi ce prevede proiectul

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Un proiect de Hotărâre de Guvern pentru stabilirea numărului de bilete de tratament balnear pentru pensionari în anul 2021 a fost publicat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Muncii.

Astfel, Guvernul vrea să acorde pentru anul 2021 un număr de maximum 59.926 de bilete de tratament balnear, repartizate pe maximum 19 serii de trimitere. La acest număr de bilete se poate adauga, până la nivelul sumelor prevăzute cu această destinație în bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2021, numărul biletelor de tratament balnear contractat cu alți operatori economici, număr care se va stabili prin încheierea unor contracte subsecvente în baza acordurilor-cadru atribuite în anul 2020.

În anul 2021, pensionarii pot beneficia de un singur bilet de tratament balnear.

Distribuirea biletelor de tratament balnear se face de către Casa Naţională de Pensii Publice, prin casele teritoriale de pensii.

Numărul biletelor de tratament balnear care se acordă gratuit categoriilor de persoane beneficiare ale prevederilor unor legi cu caracter reparatoriu se stabileşte prin aplicarea unei cote de maximum 15% din totalul numărului de bilete. (sursa: stiripesurse.ro)

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Ministrul Economiei: “Românii fac salariul jumi-juma cu statul”. Ce promite Năsui pentru anul fiscal 2022

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

România are cea mai mare povară fiscală pe salariul minim, angajaţii făcând salariul aproape jumi-juma cu statul, de aceea, din 2022, va începe aplicarea măsurii privind zero taxe pe salariul minim în diferite sectoare ale economiei, afirmă ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Mediului de Afaceri, Claudiu Năsui.

“Primesc zilnic mesaje şi comentarii care întreabă despre măsura pe care deja o promovăm de mai bine de doi ani, respectiv #zerotaxepesalariulminim. Am vorbit constant despre asta: cea mai mare problemă economică a României este sărăcia. Povara fiscală mare asupra celor mai mici salarii este una dintre cauzele majore ale gonirii românilor de pe piaţa oficială a muncii şi chiar din ţară. Prea mulţi oameni trăiesc în sărăcie cu toate că muncesc 40 de ore pe săptămână. România are cea mai mare povară fiscală pe salariul minim din UE, românii făcând salariul aproape jumi-juma cu statul. La fiecare leu câştigat, statul opreşte aproape 45 de bani. Acest lucru ar fi mai uşor de tolerat dacă serviciile oferite în schimb ar fi unele impecabile, însă adevărul este că, pe lângă taxarea dureroasă a muncii, românii mai plătesc şi TVA, accize şi alte taxe şi impozite. Acestea sunt câteva din motivele pentru care ne-am luptat să cuprindem această măsură în programul de guvernare. Ceea ce am obţinut nu este ideal, dar este un început: din 2022 vom începe aplicarea măsurii în diferite sectoare ale economiei”, a scris ministrul, joi seara, pe pagina sa de Facebook.

El a adăugat că “suntem campionii din Uniunea Europeană” la sărăcia în muncă (procentul de oameni care, deşi au un salariu, nu se ajung cu banii de la o lună la alta) şi pe al doilea loc la numărul de oameni aflaţi în sărăcie sau risc de sărăcie, la mică diferenţă faţă de Bulgaria.

“Lucrurile acestea nu se rezolvă reinventând roata şi testând iar soluţii care au eşuat în trecut. De asemenea, soluţia nu este creşterea salariilor din pix prin decrete de stat. Pentru a avea cu adevărat un impact pozitiv, trebuie să venim cu reforme curajoase ce pun contribuabilul pe primul loc. Netaxarea primilor 2.230 de lei (sau cât este salariul minim) pentru fiecare angajat este un mare pas în asigurarea bunăstării tuturor românilor”, a explicat Năsui citat de agerpres.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: