Connect with us

Politica

Un investitor din Murfatlar îl învață pe primarul Saghiu cum să-și facă treaba

Publicat

la

Un dezvoltator economic din Murfatlar a depus la APM un memoriu justificativ pentru derularea unui proiect în localitate. Cum reprezentanții Primăriei par să întârzie derularea unor acțiuni care privesc actualizarea PUZ-lui localității, prin documentul depus la Mediu, reprezentantul SC Bonagro Business SRL îi recomandă primarului orașului Murfatlar, Valentin Saghiu, cum să își facă treaba din domeniul agricol și destinații turistice și rezidențiale și vine cu soluții.

Teritoriul care urmează să fie reglementat/studiat prin Planul Urbanistic zonal (P.U.Z.) este in intravilanul localitatii Siminoc, oras Murfatlar și este intravilan unități agricole cu interdictie temporară de construire, se arată în document.

“Doresc intrarea reglementării terenului pentru unități agricole (remize agricole) și parțial o zona pentru construcții rezidentiale si de turisin. În zona studiata prin prezenul PUZ se va reglementa și surplusul de teren ce aparține orașului Murfatlar și este folosit abuziv de diverse persoane fizice. Din măsurătorile topometrice realizate la fata locului si din evideritele primariei, oficiul de cadastru si publicitate imobiliara Constanta si a carții funciare s-a constatat ca există o suprafață de teren de 6325, acest teren urmeaza a se reglementa conform planșei de reglementări în alei de acces și loturi pentru locuinte si functiuni complementare. Din aceste motive este necesară realizarea documentatiei PUZ pentru reglementarea indicatorilor urbanistici si reglementarea terenului pentru a putea realiza investișiile dorite”, se arată în document.

Suprafala terenului zonei studiate este de 45260 mp iar zonele reglementate se impart in: zona pentru constructii unitati agricole in suprafata de 10121 mp (teren SC Bonagro Business SRL – 5571 mp și Ionescu Ilie – 4550 mp), zona pentru constructii destinatii turistice si rezidentiale in suprafata de 1800 mp) și zona pentru locuinte individuale si functiuni complementare 6325 mp, se mai precizează în document.

Concret, se propune: parțial funcțiunea zonei va fi schimbată prin PUZ propus, se va reglementa parțial zona unităților aglicole, se va reglementa zona terenului primăriei Murfatlar pentru locuințe și funcțiuni complementare, se va schimba destinatia terenului SC. Bonagro Business S.R.L din categoria teren constructii agricole in curti construatii pentru zona turistică și rezidențială, astfel putându-se reglementa zona pentru construcții turistice și rezidențiale cu dotări specifice. De asemenea, se propune realizarea unor obiective de utilitate publică în zona studiată și prin PUZ se propune schimbarea coeficienților urbanistici ai zonei pentru unitățile agricole pentru a putea optimiza zona. În rest, terenul rămâne nereglementat pentru zona de unități agricole până la întocmire PUD sau altă documentație de urbanism inițiate de persoane fizice sau juridice din zonă.

http://www.anpm.ro/documents/840114/34119044/AGROGAGARAS+PUZ.PDF/ae5b95ee-1d39-4490-8a24-7e188560cd3d

Comments

comments

Politica

Turcia sprijină aderarea Finlandei și Suediei la NATO

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Finlandei, Sauli Niinisto, a anunțat marți seară că Turcia a fost de acord să sprijine aderarea comună a Finlandei și a Suediei la NATO, în prima zi a summit-ului alianței de la Madrid, relatează Reuters, citat de libertatea.ro. Decizia a fost confirmată de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, într-o conferință de presă.

„Astăzi, la Madrid, înainte de începerea summitului NATO, am avut o întâlnire amănunțită cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan și cu prim-ministrul suedez Magdalena Andersson, cu medierea secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg”, a declarat biroul prezidențial într-un comunicat de presă.

„Ca urmare a acestei reuniuni, miniștrii noștri de externe au semnat un memorandum tripartit care confirmă faptul că Turcia, la summitul de la Madrid, își va exprima sprijinul pentru invitarea Finlandei și Suediei să devină membre NATO”, a declarat Niinisto, citat de stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Deputatul Bogdan Huţucă anunță investiții majore în Portul Constanța

Publicat

la data de

Scris de

Liderul liberalilor constănțeni, deputatul Bogdan Huţucă, spune într-o postare pe Facebook că Portul Constanța va beneficia de asistență tehnică JASPERS pentru trei proiecte de investiții. Toate însumează aproximativ 300 de milioane de euro.

„De curând, alături de colegii din Comisia pentru Buget, Finanțe și Bănci, din cadrul Camerei Deputaților, am avut o întâlnire de lucru cu reprezentanții Administrației Portului Constanța. La momentul respectiv am schițat principalele provocări în finanțarea proiectelor de investiții. În urma acestei întâlniri, s-a deschis o linie de colaborare mai strânsă între Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și gigantul economic de importanță strategică din județul Constanța, în vederea creșterii investițiilor pentru dezvoltare, precum și a capacităților de operare.

De asemenea, la întâlnirea de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, dintre ministrul Marcel Boloș și directorul general al CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanta, Florin Goidea, a fost prezentat stadiul proiectelor europene finanțate prin POIM 2014-2020, precum și portofoliul de proiecte aflate în pregătire pentru a fi finanțate în cadrul POT 2021 – 2027.

Vreau să reținem că 3 proiecte care însumează aproximativ 300 de milioane de euro (1. Master planul infrastructurii rutiere a Portului Constanța, inclusiv podul spre insula artificială, 2. Dragajul de investiții în porturile maritime Constanța, zona Midia și Mangalia, 3. Realizarea de cheuri în zona Midia) vor beneficia de asistență tehnică în vederea pregătirii acestora, astfel încât să se poată încadra cât mai repede în planul de finanțare prin Programul Operațional Transport 2021- 2027.“, spune Bogdan Huțucă.

Liderul liberal afirmă că, pe lângă investițiile privind exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră, care vor asigura independența energetică a României, dezvoltarea capacității Portului Constanța va amplifica puterea economică a județului Constanța.

„Vom vedea beneficiile în curând, nu doar noi, dar și generații la rând, în timp ce județul nostru va redeveni o forță, pe mai multe paliere economice.“, a mai afirmat deputatul PNL.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Parlamentul a încuviințat ridicarea imunității pentru fostul ministru al Agriculturii. DNA poate începe urmărirea penală

Publicat

la data de

Scris de

Camera Deputaților a încuviințat, astăzi, cererea Direcției Naționale Anticorupție (DNA) de ridicare a imunității deputatului Adrian Chesnoiu, fost ministru al Agriculturii. Votul a fost cu 251 de voturi „pentru“, 25 „împotrivă“ şi 2 voturi nule. În 23 iunie, procurorul general a transmis Camerei Deputaților referatul DNA pentru exercitarea prerogativei de a cere urmărirea penală față de Adrian Chesnoiu.

„Sesizarea are în vedere cercetările pentru săvârşirea, în exercitarea funcţiei de ministru, a infracţiunilor de instigare (sub forma participaţiei improprii) la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii pentru altul de foloase necuvenite,(…) şi de abuz în serviciu (…) dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (…)“, se precizează în scrisoare.

Ulterior, Adrian Chesnoiu a anunţat că se retrage din funcţia de ministru şi se autosuspendă din Partidul Social Democrat. De asemenea, el le-a cerut deputaţilor să voteze pentru ridicarea imunităţii parlamentare.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: