Connect with us

Politica

Un investitor din Murfatlar îl învață pe primarul Saghiu cum să-și facă treaba

Published

on

Un dezvoltator economic din Murfatlar a depus la APM un memoriu justificativ pentru derularea unui proiect în localitate. Cum reprezentanții Primăriei par să întârzie derularea unor acțiuni care privesc actualizarea PUZ-lui localității, prin documentul depus la Mediu, reprezentantul SC Bonagro Business SRL îi recomandă primarului orașului Murfatlar, Valentin Saghiu, cum să își facă treaba din domeniul agricol și destinații turistice și rezidențiale și vine cu soluții.

Teritoriul care urmează să fie reglementat/studiat prin Planul Urbanistic zonal (P.U.Z.) este in intravilanul localitatii Siminoc, oras Murfatlar și este intravilan unități agricole cu interdictie temporară de construire, se arată în document.

“Doresc intrarea reglementării terenului pentru unități agricole (remize agricole) și parțial o zona pentru construcții rezidentiale si de turisin. În zona studiata prin prezenul PUZ se va reglementa și surplusul de teren ce aparține orașului Murfatlar și este folosit abuziv de diverse persoane fizice. Din măsurătorile topometrice realizate la fata locului si din evideritele primariei, oficiul de cadastru si publicitate imobiliara Constanta si a carții funciare s-a constatat ca există o suprafață de teren de 6325, acest teren urmeaza a se reglementa conform planșei de reglementări în alei de acces și loturi pentru locuinte si functiuni complementare. Din aceste motive este necesară realizarea documentatiei PUZ pentru reglementarea indicatorilor urbanistici si reglementarea terenului pentru a putea realiza investișiile dorite”, se arată în document.

Suprafala terenului zonei studiate este de 45260 mp iar zonele reglementate se impart in: zona pentru constructii unitati agricole in suprafata de 10121 mp (teren SC Bonagro Business SRL – 5571 mp și Ionescu Ilie – 4550 mp), zona pentru constructii destinatii turistice si rezidentiale in suprafata de 1800 mp) și zona pentru locuinte individuale si functiuni complementare 6325 mp, se mai precizează în document.

Concret, se propune: parțial funcțiunea zonei va fi schimbată prin PUZ propus, se va reglementa parțial zona unităților aglicole, se va reglementa zona terenului primăriei Murfatlar pentru locuințe și funcțiuni complementare, se va schimba destinatia terenului SC. Bonagro Business S.R.L din categoria teren constructii agricole in curti construatii pentru zona turistică și rezidențială, astfel putându-se reglementa zona pentru construcții turistice și rezidențiale cu dotări specifice. De asemenea, se propune realizarea unor obiective de utilitate publică în zona studiată și prin PUZ se propune schimbarea coeficienților urbanistici ai zonei pentru unitățile agricole pentru a putea optimiza zona. În rest, terenul rămâne nereglementat pentru zona de unități agricole până la întocmire PUD sau altă documentație de urbanism inițiate de persoane fizice sau juridice din zonă.

http://www.anpm.ro/documents/840114/34119044/AGROGAGARAS+PUZ.PDF/ae5b95ee-1d39-4490-8a24-7e188560cd3d

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!