Connect with us

Actual

Mandatul lui Ghiță la SNN, prelungit cu 4 luni. Cine este noul director financiar al Nuclearelectrica și ce decizii a luat AGA

Publicat

la

Consiliul de Administrație al SN Nuclearelectrica SA (SNN) informeaza actionarii si investitorii ca in sedinta din data de 20.12.2017, a hotărât prin Decizia nr. 217 /20.12.2017, numirea lui Cosmin Ghita in functia de director general pe o perioada provizorie de 4 luni incepand cu data de 03.01.2018. Conform unui comunicat remis de către conducerea companiei către bvb.ro, numirea s-a făcut in baza recomandarii Comitetului de Nominalizare si Remunerare din cadrul Consiliului de Administratie, in conformitate cu in prevederile art.  19 alin 2, lit. c) si art. 20 alin. 1 din Actul Constitutiv al SNN, art. 35 alin. 1 si art. 64 indice 2 alin. 1 din OUG nr. 109/2011 cu modificarile si completarile ulterioare si cu prevederile  art. 143 alin. 1 si 4 din Legea 31/1990 privind societatile comerciale.

Amintim că actualul director general provizoriu al Nuclearelectrica a fost numit în funcție în august a.c., acesta înlocuind-o pe Daniela Lulache. Mandatul lui Ghiță era tot de 4 luni, termenul fiind sfârșitul lunii decembrie 2017.

Adrian Dumitriu, directorul economic al CNE Cernavodă, director financiar provizoriu al Nuclearelectrica pentru următoarele 4 luni

De asemenea, potrivit aceleiași surse, in cadrul sedintei Consiliului de Administratie din data de 20.12.2017, prin Decizia nr. 218/20.12.2017, Consiliul de Administratie a numit pe domnul Adrian Dumitriu Director Financiar al SNN pentru o perioada provizorie de 4 luni, incepand cu data de 03.01.2018, ca urmare a deciziei actualului Director Financiar de renuntare la mandatul sau incepand cu data de 03.01.2018. Numirea domnului Adrian Dumitriu in functia de Director Financiar al SNN este realizata in baza recomandarii Comitetului de Nominalizare si Remunerare, in conformitate cu art.  19 alin 2, lit. c) si art. 20 alin. 1 din Actul Constitutiv al SNN, art. 35 alin. 1 si art. 64 indice 2 alin. 1 din OUG nr. 109/2011 cu modificarile si completarile ulterioare si cu prevederile  art. 143 alin. 1 si 4 din Legea 31/1990 privind societatile comerciale.

Conducerea Nuclearelectrica informează că Adrian Dumitriu ocupa din data de 01.07.2016 functia de director economic al Sucursalei CNE Cernavoda, ca urmare a unui proces de recrutare derulat de SNN. Dumitriu are peste 15 ani experienta profesionala ca director economic pentru operatiunile din Romania ale unor corporatii internationale, avand expertiza in management strategic si in dezvoltarea echipelor de management cu un excelent background in management financiar si in reorganizarea companiilor. Experienta profesionala este completata de pregatirea formala postuniversitara, concretizata in obtinerea unei diplome EMBA emisa de Conservatoire National des Artes et Metiers Paris si de acordarea certificarii USA de CMA (Certified Management Accountant) calificarea americana pentru profesionistii financiari-contabili specializati in managementul financiar al corporatiilor.

7 membri provizorii în Consiliul de Administrație al SNN

Tot astăzi s-a desfășurat și Adunarea Generala Ordinara si Extraordinara a Actionarilor SNN. Potrivit unei informări semnată de către directorul general provizoriu al Nuclearelectrica, Cosmin Ghiță, în cadrul Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor au fost alesi 7 membri provizorii in Consiliul de Administratie al SNN. Alegerea noilor membri s-a făcut prin metoda votului cumulativ, pe baza propunerilor de candidati transmise de catre actionari, pentru un mandat provizoriu de 4 luni de zile, incepand cu data de 28.12.2017 sau pana la finalizarea procedurii de selectie a administratorilor, in conformitate cu prevederile Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 109/2011, aprobata prin Legea nr.111/2016 cu modificarile si completarile ulterioare, daca se finalizeaza inainte de termenul mentionat, ca urmare a expirarii mandatelor administratorilor numiti provizoriu in AGA din data de 24.08.2017 si prin decizia Consiliului de Administratie nr. 167/27.10.2017 si respectiv a administratorului numit pentru un mandat de 4 ani in AGA din 23.12.2013.

Astfel, componenta Consiliului de Administratie SNN incepand cu data de 28.12.2017 este urmatoarea: Iulian Robert Tudorache, Cristian Dima, Cristian Gentea, Elena Popescu, Dragoș Ionuț Bănescu, Mirel Alexandru Marcu și Mihai Daniel Aniței.

Comments

comments

Actual

Scandal în zona ICIL din Constanța. Un bărbat a fost înjunghiat

Publicat

la data de

Scris de

Astăzi, în jurul orei 16.30, polițiști din cadrul Secției 3 au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că, pe bulevardul I.C. Brătianu – zona Icil, din municipiul Constanța, o persoană a fost înjunghiată cu un obiect tăietor-înțepător. Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, fiind identificată victima – un bărbat, de 27 de ani, din județul Arad.

Din primele cercetări s-a stabilit faptul că, pe fondul unui conflict spontan, persoana în cauză ar fi fost agresată fizic cu un cuțit de către un bărbat, care ulterior a fugit într-o direcție necunoscută.

În urma investigațiilor, în scurt timp, polițiști din cadrul Secției 3 l-au identificat, în zona Casei de Cultură din municipiul Constanța, pe cel în cauză, de 22 de ani, din județul Arad. Asupra sa a fost descoperit cuțitul pe care l-ar fi folosit la săvârșirea infracțiunii. Bărbatul a fost condus la sediu pentru audieri.

Victima a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale, urmând a fi examinat și din punct de vedere medico-legal.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală, urmând ca la finalizarea anchetei să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Mâine se reia traficul rutier pe podul de la Poarta 5 a Portului Constanța

Publicat

la data de

Scris de

Mâine, 7 iunie, se va relua traficul pe podul de la Poarta 5 din Portul Constanța. Circulația auto se va redeschide la ora 13.00 pe Pasajul Superior de la Poarta 5 pentru autovehiculele care tranzitează această zonă.

Este interzisă stationarea autovehiculelor pe pasaj.

Podul de la Poarta 5 a fost închis în ultima perioadă (din data de 28 martie) pentru reparații capitale și modernizarea rețelei de iluminat.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Constanța: Percheziții la persoane bănuite de contrabandă cu țigări

Publicat

la data de

Scris de

 Astăzi, 6 iulie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au pus în aplicare 14 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Constanța, la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de contrabandă asimilată.

Au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, aproximativ 1.900 de pachete cu țigarete.

Prejudiciul estimat este de aproximativ 23.000 de lei.

La finalizarea perchezițiilor, au fost identificate și conduse la sediu 6 persoane, iar în urma audierilor s-a dispus continuarea urmării penale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, față de un bărbat, de 62 de ani, pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă asimilată.

La activități au participat și polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Serviciului de Ordine Publică, Poliției municipiului Constanța și luptători ai Serviciului de Acțiuni Speciale.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: