Connect with us

Actual

Mandatul lui Ghiță la SNN, prelungit cu 4 luni. Cine este noul director financiar al Nuclearelectrica și ce decizii a luat AGA

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Consiliul de Administrație al SN Nuclearelectrica SA (SNN) informeaza actionarii si investitorii ca in sedinta din data de 20.12.2017, a hotărât prin Decizia nr. 217 /20.12.2017, numirea lui Cosmin Ghita in functia de director general pe o perioada provizorie de 4 luni incepand cu data de 03.01.2018. Conform unui comunicat remis de către conducerea companiei către bvb.ro, numirea s-a făcut in baza recomandarii Comitetului de Nominalizare si Remunerare din cadrul Consiliului de Administratie, in conformitate cu in prevederile art.  19 alin 2, lit. c) si art. 20 alin. 1 din Actul Constitutiv al SNN, art. 35 alin. 1 si art. 64 indice 2 alin. 1 din OUG nr. 109/2011 cu modificarile si completarile ulterioare si cu prevederile  art. 143 alin. 1 si 4 din Legea 31/1990 privind societatile comerciale.

Amintim că actualul director general provizoriu al Nuclearelectrica a fost numit în funcție în august a.c., acesta înlocuind-o pe Daniela Lulache. Mandatul lui Ghiță era tot de 4 luni, termenul fiind sfârșitul lunii decembrie 2017.

Adrian Dumitriu, directorul economic al CNE Cernavodă, director financiar provizoriu al Nuclearelectrica pentru următoarele 4 luni

De asemenea, potrivit aceleiași surse, in cadrul sedintei Consiliului de Administratie din data de 20.12.2017, prin Decizia nr. 218/20.12.2017, Consiliul de Administratie a numit pe domnul Adrian Dumitriu Director Financiar al SNN pentru o perioada provizorie de 4 luni, incepand cu data de 03.01.2018, ca urmare a deciziei actualului Director Financiar de renuntare la mandatul sau incepand cu data de 03.01.2018. Numirea domnului Adrian Dumitriu in functia de Director Financiar al SNN este realizata in baza recomandarii Comitetului de Nominalizare si Remunerare, in conformitate cu art.  19 alin 2, lit. c) si art. 20 alin. 1 din Actul Constitutiv al SNN, art. 35 alin. 1 si art. 64 indice 2 alin. 1 din OUG nr. 109/2011 cu modificarile si completarile ulterioare si cu prevederile  art. 143 alin. 1 si 4 din Legea 31/1990 privind societatile comerciale.

Conducerea Nuclearelectrica informează că Adrian Dumitriu ocupa din data de 01.07.2016 functia de director economic al Sucursalei CNE Cernavoda, ca urmare a unui proces de recrutare derulat de SNN. Dumitriu are peste 15 ani experienta profesionala ca director economic pentru operatiunile din Romania ale unor corporatii internationale, avand expertiza in management strategic si in dezvoltarea echipelor de management cu un excelent background in management financiar si in reorganizarea companiilor. Experienta profesionala este completata de pregatirea formala postuniversitara, concretizata in obtinerea unei diplome EMBA emisa de Conservatoire National des Artes et Metiers Paris si de acordarea certificarii USA de CMA (Certified Management Accountant) calificarea americana pentru profesionistii financiari-contabili specializati in managementul financiar al corporatiilor.

7 membri provizorii în Consiliul de Administrație al SNN

Tot astăzi s-a desfășurat și Adunarea Generala Ordinara si Extraordinara a Actionarilor SNN. Potrivit unei informări semnată de către directorul general provizoriu al Nuclearelectrica, Cosmin Ghiță, în cadrul Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor au fost alesi 7 membri provizorii in Consiliul de Administratie al SNN. Alegerea noilor membri s-a făcut prin metoda votului cumulativ, pe baza propunerilor de candidati transmise de catre actionari, pentru un mandat provizoriu de 4 luni de zile, incepand cu data de 28.12.2017 sau pana la finalizarea procedurii de selectie a administratorilor, in conformitate cu prevederile Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 109/2011, aprobata prin Legea nr.111/2016 cu modificarile si completarile ulterioare, daca se finalizeaza inainte de termenul mentionat, ca urmare a expirarii mandatelor administratorilor numiti provizoriu in AGA din data de 24.08.2017 si prin decizia Consiliului de Administratie nr. 167/27.10.2017 si respectiv a administratorului numit pentru un mandat de 4 ani in AGA din 23.12.2013.

Astfel, componenta Consiliului de Administratie SNN incepand cu data de 28.12.2017 este urmatoarea: Iulian Robert Tudorache, Cristian Dima, Cristian Gentea, Elena Popescu, Dragoș Ionuț Bănescu, Mirel Alexandru Marcu și Mihai Daniel Aniței.

Comments

comments

Actual

Accident rutier mortal pe varianta orașului Ovidiu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei seri, în orașul Ovidiu a avut loc un grav accident rutier soldat cu decesul unui pieton.  Potrivit primelor informații, evenimentul a avut loc pe strada Izvorului, la intersecția cu autostrada A4. Un autoturism a lovit un pieton.

La fața locului au ajuns de urgență echipaje ale Serviciului de Ambulanță, Poliției și SMURD.

Din păcate, cadrele medicale nu au putut decât să constate decesul victimei.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Constanța, polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier pe DN3C (dinspre Constanța către A4), la intersecție cu strada Izvorului – varianta Ovidiu.

”În urma verificărilor s-a stabilit faptul că impactul s-a produs între un autoturism, condus de un bărbat de 35 de ani, și un pieton, fiind vorba despre o femeie de 72 de ani. În urma impactului a rezultat decesul pietonului.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al IPJ Constanța.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

În 2020, peste 5.000 de străini au depus cereri de azil în țara noastră

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Numărul cererilor de azil a înregistrat o creștere semnificativă chiar și în această perioadă de pandemie generată de coronavirus. De la începutul anului și până la sfârșitul lunii noiembrie, peste 5.000 de cetățeni străini au solicitat acordarea unei forme de protecției internațională din partea statului român. Pentru 470 de persoane a fost recunoscut statutul de refugiat sau a fost acordată protecție subsidiară, 1.195 au fost respinși, iar ceilalți au cererile în diverse stadii de analiză.

Primirea, înregistrarea şi soluţionarea cererilor de azil, precum și asigurarea asistenţei pe durata procedurii de azil şi în procesul de integrare sunt activităţi care se desfăşoară la nivelul celor 6 Centre Regionale de Proceduri și Cazare a Solicitanţilor de Azil situate în Bucureşti, Giurgiu, Timişoara, Galaţi, Rădăuţi şi Maramureş.

Astfel, de la începutul anului și până la sfârșitul lunii noiembrie, la nivelul centrelor, au fost depuse 5.082 de cereri de azil, cu 155% mai mult față de perioada similară a anului trecut. Numărul cererilor de azil înregistrate este cel mai mare, depășind totalul de 4820 de solicitări din anul 2017 când a fost înregistrat recordul în materie.

Pentru 470 de persoane a fost recunoscut statutul de refugiat sau a fost acordată protecție subsidiară, 1.195 au fost respinși, iar ceilalți au cererile în diverse stadii de analiză.

Cei mai mulți solicitanți de azil provin din Afganistan, Siria și Irak, iar cele mai multe cereri au fost depuse la centrele din Timișoara și București.

”În cadrul procedurii de determinare a unei forme de protecție, a fost asigurat accesul neîngrădit la procedura de azil și a fost respectat principul nereturnării, iar toți solicitanții de azil și persoanele care au primit protecție internațională au beneficiat de documente de identitate și, după caz, de documente de călătorie. De asemenea, în funcție de nevoile specifice, aceștia au beneficiat de cazare în centrele specializate ale Inspectoratului General pentru Imigrări și au participat la sesiuni de informare și consiliere.”, precizează Biroul Informare și relații publice.

Totodată, pe linia activităților desfășurate în operațiuni de relocare intra UE și extra UE au fost puse în aplicare angajamentele asumate de către statul român, fiind realizat transferul pentru 39 de persoane, aflate în nevoie de protecție internațională, din Malta și Turcia.

Asigurarea accesului neîngrădit la procedura de azil și procesarea în mod eficient în conformitate cu standardele legale naționale și internaționale, precum și integrarea persoanelor beneficiare a unei forme de protecție sunt acțiunile noastre prioritare, măsuri care contribuie la creșterea gradului de siguranță a cetățeanului.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Document OFICIAL! Se prelungește CARANTINA în municipiul Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Este oficial, municipiul Constanța rămâne în carantină pentru încă 14 zile. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis pentru municipiul Constanța prelungirea carantinei începând cu data de 04.12.2020, ora 20:00. Măsura va fi valabilă pentru următoarele 14 zile.

Iată restricțiile:

Download (DOC, 104KB)

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: