Conecteaza-te cu noi
SEAS

Administratie

Mandatul lui Vrabie, încetat de drept după condamnare: „Atât mi s-a dat voie!“

Published

on

valentin vrabie

De astăzi, Valentin Vrabie nu mai este primarul municipiului Medgidia. Mandatul său a încetat de drept după ce a fost publicată sentința Curții de Apel Constanța, care s-a pronunțat definitiv în apelul dosarului în care primarul din Medgidia a fost condamnat în primă instanță la un an și șapte luni de executare, pentru săvârșirea infracțiunii de fals intelectual. În fapt, Curtea de Apel Constanța a decis desfiinţarea în parte a hotărârii Judecătoriei Medgidia și în rejudecare a dispus condamnarea definitivă lui Valentin Vrabie la 1 an şi 7 luni de închisoare cu suspendare.

Cu toate că a scăpat de pușcărie, Valentin Vrabie rămâne automat fără mandatul de primar, lucru confirmat oficial de acesta pentru Ordinea.ro. Acesta ne-a declarat că, timp de patru ani de acum încolo nu mai poate ocupa nicio funcție publică, indiferent dacă este numit sau ales.

„Gata! Au scăpat de Vrabie. Atât s-a putut să fiu primar. Atât mi s-a dat voie. Dar, nu mor de foame. Eu am afaceri în privat“, a spus Valentin Vrabie pentru Ordinea.ro.

Prefectura Constanța a transmis, pentru Ordinea.ro, că potrivit articolului 160 din Codul Administrativ, mandatul lui Vrabie încetează:

„În conformitate cu articolul 160, alin. 1, litera d din Codul administrativ, în cazul unei condamnări prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă la o pedeapsă privativă de libertate, indiferent de modalitatea de individualizare a executării pedepsei, mandatul dat un încetează de drept.

Potrivit art.160n alin. 7 și alin. 8 din Codul administrativ, în toate cazurile de încetare înainte de termen a mandatului de primar, prefectul emite un ordin prin care constată încetarea mandatului primarului. Ordinul are la bază un referat semnat de secretarul general al unităţii/subdiviziunii administrativ-teritoriale, transmis prefectului în termen de 10 zile de la data intervenirii situaţiei de încetare de drept a mandatului primarului, precum şi actele din care rezultă motivul legal de încetare a mandatului.“

Atribuțiile de primar vor fi preluate de actualul viceprimar Nicolae Păun.

Citește și:

Primarul din Medgidia SCAPĂ de pușcărie și iese pe ușa din dos a administrației publice

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions