Connect with us

Societate

MApN face noi recrutări. Sunt vacante 1.695 de posturi de soldat/gradat profesionist

Published

on

Ministerul Apărării Naționale a postat pe pagina oficială Recrutare MApN un anunț potrivit căruia se organizează seria a II-a a concursului pentru ocuparea a peste 1.600 de posturi de soldat/gradat profesionist.  Candidații declarațo nerepartizat după prima serie, vor putea participa la examenele din seria a II-a fără să mai susțină probele de selecție.

Iată postarea oficială:

”Doriți să vă angajați în armată? Acum este momentul!

Ați fost admis la selecție, dar nu ați fost repartizat în seria anterioară? Există o nouă șansă!

Advertisement

MApN recrutează candidați pentru ocuparea a 1695 de posturi de SOLDAT/GRADAT PROFESIONIST- seria suplimentară 2022.

Cei 734 de candidați declarați ”Nerepartizat” în seria I 2022 vor intra, din nou, în procesul de repartizare, alături de candidații recrutați pentru seria a II-a, fără să mai susțină probele de selecție (doar în cazul în care au trecut 6 luni de la ultima examinare medicală, candidați o vor repeta).

Toți candidații au șanse egale!

Vă puteți înscrie până la data de 24 octombrie 2022.

Cei interesați trebuie să se adreseze pentru oferta completă, detalii și înscriere, la biroul informare-recrutare din cadrul centrului militar de care aparțin cu domiciliul.

Advertisement

Gășiți adresele și numerele de telefon aici: www.recrutaremapn.ro/contactbir.php

Condițiile minime de recrutare sunt următoarele:

  • cetăţenie română şi domiciliul stabil în România;
  • vârsta între 18 ani împliniţi, la data începerii programului de instruire, şi cel mult 45 de ani împliniţi, la data finalizării programului de instruire;
  • absolvirea cel puţin ai primilor doi ani de studiu din învăţământul secundar superior, în condiţiile prevăzute de Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare (minimul 10 clase);
  • numai pentru arma “auto” şi/sau pentru specialităţile militare care necesită conducerea tehnicii specifice auto din arma “geniu”: – să posede permis de conducere auto valabil, categoriile B şi C.

Condiţiile şi criteriile de recrutare pot fi consultate aici: https://www.recrutaremapn.ro/sgp.php

Selecția candidaților se va desfășura în perioada: 26 septembrie – 11 noiembrie.

Despre probele de selecţie citiţi aici: https://www.recrutaremapn.ro/selectie.php

Examinarea medicală va avea loc în perioada

Advertisement

3 octombrie – 15 noiembrie.

Termen final de întocmire sau actualizare a dosarelor de candidat: 25 noiembrie 2022.

Repartizarea candidaților pe unități militare, arme/servicii/specialități militare va avea loc în perioada 7-8 decembrie.

ATENȚIE! Se candidează pentru un post, nu pentru toate locurile scoase la concurs, așadar, concursul este pe post. Detalii obțineți de la personalul recrutor de la biroul informare-recrutare.

Prezentarea candidaților fără stagiu militar, în centrele de instrucție se va face în data de 9 ianuarie 2023, iar a celor cu stagiu militar, în data de 6 februarie 2023.

Advertisement

Informaţii complete şi consiliere veţi primi la biroul informare-recruatre din cadrul centrului militar de care aparţineţi cu domiciliul.”

Foto: MApN, Nicușor Comănescu

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement