Connect with us

Administratie

Marian Crușoveanu, consilier județean: “PSD-iștii au o singură soluție pentru județul Constanța: TUPEUL”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Consilierul județean Marian Crușoveanu atacă dur modul în care șeful administrației județene din Constanța îi desfășoară activitatea. Astfel, liberalul Crușoveanu susține că Horia Marius Țuțuianu nu a făcut nimic timp de 3 (trei) ani pentru comuna Mihai Viteazu și, la dezastrul lăsat după ploaia torențială de zilele trecute, acesta s-a dus și s-a pozat “ca să arate cât de interesați sunt de această comuna”.

 

“Stătea în pixul domnului șef de județ să ajute această comună înainte să se întâmple aceste nenorociri. (…) Mă gândesc: cum pot avea acest tupeu, să se aate în fața acelor oameni, atât timp cât în acești 3 ani și jumătate, comuna Mihai Viteanu, din care face parte din satul Sinoe, a primit cele mai puține fonduri (130.000 ron) dintre toate localitățile din județul Constanța”, scrie consilierul județean PNL, Marian Crușoveanu pe contul său de Facebook.

De asemenea, Crușoveanu amintește că de la alegerile locale din 2016 și până în prezent s-a cerut suplimentarea fondurilor pentru comuna Mihai Viteanu, dar răspunsul poate fi văzut în fotografiile dezastrului lăsat de ploaia torențială în satul Sinoe, joi noaptea.

Iată mesajul complet postat de Marian Crușoveanu, în calitate de consilier județean, și adresat șefului administrației județene, Horia Marius Țuțuianu, unul dintre liderii importanți ai Partidului Social Democrat.

Mă întreb: este tupeul singura soluție pe care o au PSD-iștii pentru județul Constanța? PSD-iștii au o singură soluție pentru județul Constanța: #Tupeul! Zilele acestea, în timp ce satul #Sinoe din județul #Constanța se confruntă cu o situație extremă din cauza fenomenelor meteorologice, cei care au apărut imediat în zonă, 🤳 să se pozeze, ca să arate cât de interesati sunt de această comună, au fost cei de la conducerea Consiliului Județean Constanța, care de-a lungul anilor, au lăsat această comună de izbeliște atunci când se acordau fonduri.
🧐Mă gândesc: cum pot avea acest tupeu, să se arate în fața acelor oameni, atât timp cât în acești 3 ani și jumătate, comuna #MihaiViteazu, din care face parte și satul Sinoe, a primit cele mai puține fonduri (130.000 ron)dintre toate localitățile din județul Constanța. Cu alte cuvinte, stătea în pixul ✍🏻 domnului șef de județ să ajute această comună, înainte să se întâmple aceste nenorociri. Dar, cum este deja tradiția constănțeană a politicianului fudul🤠, acesta apare să se pozeze doar atunci când se întâmplă nenorocirea.
🤕În loc ca politica să aibă rolul de a preveni unele situații neașteptate, noi căutăm mereu tratamente post-tragedie. Ca să le reîmprospătez memoria , le aduc aminte că, în acești 3 ani, s-a cerut de nenumărate ori suplimentarea fondurilor pentru această comună. Răspunsul îl puteți afla singuri din aceste poze, pe care domnia sa le-a pus pe profilul său, încercând să arate cât de apăsat este de situație.
👨‍👩‍👧‍👧În timp ce politica ar trebui să fie o activitate care proiectează prezentul în viitor, vedem cum PSD-iștii nu fac altceva decât să mențină această țară în noroi și să ne spună mereu cât de preocupați sunt de oameni. Evident că fenomenelor meteorologice și naturii nu te poți împotrivi, însă în această situație, nu vedem altceva decât un tupeu PSD-ist.

Tot promisiuni

Totul a pornit de la un mesaj însoțit de mai multe fotografii pe care Horia Marius Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța, l-a postat pe pagina sa de Facebook.

“Fenomenele meteo extreme care au lovit județul Constanța în ultimele 24 de ore au provocat daune majore, în special în localitatea Sinoe. Sunt alături de oamenii din zonă și astăzi am încercat să găsesc cele mai bune soluții pentru a limita pagubele provocate de natura dezlănțuită. Am convocat o ședință operativă cu toți reprezentanții instituțiilor care au atribuții în cazul unor situații de urgență și am trasat prioritățile comune pentru urmatoarele ore. Prin Regia Autonomă Județena de Drumuri și Poduri Constanța vom acționa constant și vom degaja drumurile blocate, vom asigura apa potabilă și vom ecologiza zonele afectate. Vor fi eforturi comune, dar este prioritar ca viața localnicilor din Sinoe să reintre în normal”, a scris șeful CJ Constanța pe rețeaua de socializare.

Mai multe fotografii puteți vedea aici .

Pentru a putea înțelege dezastrul de la Sinoe, vă invităm să citiți și un articol Ordinea.ro semnat de jurnalistul Maria Ionescu:

A plouat de-a rupt la Sinoe. Vezi ce intervenții au avut pompierii

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Administratie

Constanța: Parcarea supraetajată de la Spital se închide câteva zile. Se pune în funcțiune sistemul de taxare

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În perioada 12-15 decembrie, parcarea etajată de la spitalul din Constanța se va închide.  Primăria Municipiului Constanța, prin SC Confort Urban, va efectua lucrări de refacere a marcajelor pietonale din incinta parcării. În același timp se va lucra la  punerea în funcțiune a sistemului automat de taxare.

Începând cu 16.12.2019, sistemul automat de taxare din parcarea supraetajată va fi pus în funcțiune. Posesorii de autovehicule parcate în incintă, sunt rugați să elibereze locurile ocupate până la data de 15 decembrie. Pentru mașinile rămase în incintă se va achita tariful de parcare începând cu data de 16.12.2019, ora 00:00. Autovehiculele abandonate în parcarea supraetajată vor fi ridicate.

Taxarea prin sistemul automat de plată se realizează după cum urmează :

 • prima oră de staționare este gratuită
 • după prima oră, tariful de parcare este de 2 lei/oră TVA inclus.

Plata parcării se  realizează la automatele de plată, prin scanarea tichetului .

Programul de taxare este de luni – duminică 00:00 – 24:00

În cazul pierderii / deteriorării tichetului de parcare se percepe o taxă în valoare de 100 lei TVA inclus.

Parcarea dispune de 265 de locuri, dintre care 30 % sunt atribuite riveranilor, în baza cererilor depuse la biroul parcări din cadrul SC Confort Urban SRL.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Câinii de la Biobaza Constanța se sfâșie între ei. USR a făcut plângere penală

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Conducerea USR Constanța a anunțat că, astăzi, a depus un denunț la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, care vizează gestionarea dezastruoasă a Adăpostului pentru câinii fără stăpân din Constanța, str. Vârfu cu Dor, nr. 5.

„Acum mai bine de jumătate de an, primarul Decebal Făgădău se lăuda cu un adăpost pentru câinii fără stăpân, complet renovat, care oferă condiții decente de cazare pentru animale și care respectă normele sanitar-veterinare impuse de legislația specifică. Asta după ce, în luna februarie a acestui an, atrăgeam atenția asupra faptului că deși autoritatea locală a cheltuit sume exorbitante, numărul animalelor fără stăpân a crescut. USR Constanța propunea atunci drept soluții campaniile de sterilizare a câinilor cu sau fără stăpân – avansând o propunere de HCL în acest sens – și extinderea actualului adăpost. Primăria Constanța a preferat să ignore însă aceste soluții și a continuat contractele cu firme private, contracte în sumă de 2.639.808 lei fără TVA pentru un singur an, deși legislația în materie nu permite concesionarea serviciilor specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân decât către asociații sau fundații care desfășoară activități în domeniul protecției animalelor. Cum arată în prezent adăpostul ”complet renovat” și cu ”condiții decente pentru câinii fără stăpân” se poate vedea din imaginile de mai jos: vase pentru apă pline de fecale, podele pline de fecale sau sânge, cuști de proastă calitate care au fost rupte de câinii care au încercat (și au reușit) să evadeze din ele, un singur îngrijitor pentru întreg adăpostul, pui morți, câini bolnavi sau care se sfâșie între ei în acest mediu care îi aduce la limita suportabilității, crescându-le agresivitatea. USR Constanța a sesizat anterior în mai multe rânduri DSVSA Constanța cu privire la condițiile din adăpost, fără vreo reacție din partea acestei instituții până în prezent. Vom continua să ”deranjăm” această autoritate care ar fi trebuit să vegheze la respectarea legislației în adăpostul pentru câinii fără stăpân. Nu vom tolera risipa banului public și provocarea, cu bună ştiință, de suferințe fizice şi psihice grave unor animale a căror soartă este în răspunderea noastră, a întregii comunități.“, se arată într-un mesaj al USR pe Facebook.

Sursa foto: facebook.com/USRConstanta/

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Constanța. Consiliul Județean, convocat în ședință ordinară. Vezi ce proiecte discută aleșii

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Consilierii județeni din Constanța sunt chemați vineri, 13 decembrie, în ultima ședință ordina din acest an. Pe ordinea de zi figurează 18 proiecte de hotărâre inițiate de președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu.  Iată ordinea de zi:

 1. Proiect de hotărâre privind aprobarea procesului verbal al şedinţei Consiliului Judeţean Constanţa din data de 29 noiembrie 2019.

Inițiator: Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia

 1. Proiect de hotărâre privind aprobarea formulării unei solicitări de preluare a unor bunuri imobile din domeniul public al Oraşului Negru Vodă în domeniul public al Judeţului Constanţa

Inițiator: Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia

 1. Proiect de hotărâre privind aprobarea Acordului colectiv de muncă şi a Contractului colectiv de muncă aplicabile la nivelul Direcţiei Generale de Evidenţă a Persoanelor Constanţa pentru anul 2020.

Inițiator: Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia

 1. Proiect de hotărâre privind aprobarea taxelor speciale pentru activităţile de stare civilă şi evidenţă a persoanelor, prestate de către Direcţia Generală de Evidenţă a Persoanelor Constanţa, pentru anul 2020.

Inițiator: Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia

 1. Proiect de hotărâre privind aprobarea taxei speciale pentru furnizarea datelor cu caracter personal, la nivel teritorial, de către Direcţia Generală de Evidenţă a Persoanelor Constanţa, pentru anul 2020.

Inițiator: Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia

 1. Proiect de hotărâre privind acordarea unui ajutor financiar domnului Vasilache Florin pentru fiica sa Vasilache Iuliana Mariana.

Inițiator: Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia

 1. Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului de venituri şi cheltuieli, aferent anului 2019, pentru Direcţia Generală de Evidenţă a Persoanelor Constanţa.

Inițiator: Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia

 1. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa pe anul 2019.

Inițiator: Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia

 1. Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2019 pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf.Apostol Andrei” Constanţa.

Inițiator: Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia

 1. Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2019, pentru Centrul Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada”

Inițiator: Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia

 1. Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului de venituri şi cheltuieli şi a listei de investiţii pe anul 2019, pentru Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa.

Inițiator: Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia

 1. Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2019, pentru Teatrul de Stat Constanţa.

Inițiator: Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia

 1. Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului de venituri şi cheltuieli, a listei de investiţii şi a programului de evenimente culturale pe anul 2019, pentru Biblioteca Judeţeană „I.N.Roman” Constanţa.

Inițiator: Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia

 1. Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2019 pentru Unitatea de Asistenţă Medico-Socială Agigea.

Inițiator: Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia

 1. Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului de venituri şi cheltuieli şi a listei obiectivelor de investiţii pe anul 2019 pentru Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Albatros.

Inițiator: Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia

 1. Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2019 pentru Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Maria Montessori.

Inițiator: Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia

 1. Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2019 pentru Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Delfinul.

Inițiator: Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia

 1. Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului de venituri şi cheltuieli şi a listei obiectivelor de investiţii ale Judeţului Constanţa pe anul 2019.

Inițiator: Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: