Connect with us

Administratie

Marian Crușoveanu, consilier județean: “PSD-iștii au o singură soluție pentru județul Constanța: TUPEUL”

Publicat

la

Consilierul județean Marian Crușoveanu atacă dur modul în care șeful administrației județene din Constanța îi desfășoară activitatea. Astfel, liberalul Crușoveanu susține că Horia Marius Țuțuianu nu a făcut nimic timp de 3 (trei) ani pentru comuna Mihai Viteazu și, la dezastrul lăsat după ploaia torențială de zilele trecute, acesta s-a dus și s-a pozat “ca să arate cât de interesați sunt de această comuna”.

 

“Stătea în pixul domnului șef de județ să ajute această comună înainte să se întâmple aceste nenorociri. (…) Mă gândesc: cum pot avea acest tupeu, să se aate în fața acelor oameni, atât timp cât în acești 3 ani și jumătate, comuna Mihai Viteanu, din care face parte din satul Sinoe, a primit cele mai puține fonduri (130.000 ron) dintre toate localitățile din județul Constanța”, scrie consilierul județean PNL, Marian Crușoveanu pe contul său de Facebook.

De asemenea, Crușoveanu amintește că de la alegerile locale din 2016 și până în prezent s-a cerut suplimentarea fondurilor pentru comuna Mihai Viteanu, dar răspunsul poate fi văzut în fotografiile dezastrului lăsat de ploaia torențială în satul Sinoe, joi noaptea.

Iată mesajul complet postat de Marian Crușoveanu, în calitate de consilier județean, și adresat șefului administrației județene, Horia Marius Țuțuianu, unul dintre liderii importanți ai Partidului Social Democrat.

Mă întreb: este tupeul singura soluție pe care o au PSD-iștii pentru județul Constanța? PSD-iștii au o singură soluție pentru județul Constanța: #Tupeul! Zilele acestea, în timp ce satul #Sinoe din județul #Constanța se confruntă cu o situație extremă din cauza fenomenelor meteorologice, cei care au apărut imediat în zonă, 🤳 să se pozeze, ca să arate cât de interesati sunt de această comună, au fost cei de la conducerea Consiliului Județean Constanța, care de-a lungul anilor, au lăsat această comună de izbeliște atunci când se acordau fonduri.
🧐Mă gândesc: cum pot avea acest tupeu, să se arate în fața acelor oameni, atât timp cât în acești 3 ani și jumătate, comuna #MihaiViteazu, din care face parte și satul Sinoe, a primit cele mai puține fonduri (130.000 ron)dintre toate localitățile din județul Constanța. Cu alte cuvinte, stătea în pixul ✍🏻 domnului șef de județ să ajute această comună, înainte să se întâmple aceste nenorociri. Dar, cum este deja tradiția constănțeană a politicianului fudul🤠, acesta apare să se pozeze doar atunci când se întâmplă nenorocirea.
🤕În loc ca politica să aibă rolul de a preveni unele situații neașteptate, noi căutăm mereu tratamente post-tragedie. Ca să le reîmprospătez memoria , le aduc aminte că, în acești 3 ani, s-a cerut de nenumărate ori suplimentarea fondurilor pentru această comună. Răspunsul îl puteți afla singuri din aceste poze, pe care domnia sa le-a pus pe profilul său, încercând să arate cât de apăsat este de situație.
👨‍👩‍👧‍👧În timp ce politica ar trebui să fie o activitate care proiectează prezentul în viitor, vedem cum PSD-iștii nu fac altceva decât să mențină această țară în noroi și să ne spună mereu cât de preocupați sunt de oameni. Evident că fenomenelor meteorologice și naturii nu te poți împotrivi, însă în această situație, nu vedem altceva decât un tupeu PSD-ist.

Tot promisiuni

Totul a pornit de la un mesaj însoțit de mai multe fotografii pe care Horia Marius Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța, l-a postat pe pagina sa de Facebook.

“Fenomenele meteo extreme care au lovit județul Constanța în ultimele 24 de ore au provocat daune majore, în special în localitatea Sinoe. Sunt alături de oamenii din zonă și astăzi am încercat să găsesc cele mai bune soluții pentru a limita pagubele provocate de natura dezlănțuită. Am convocat o ședință operativă cu toți reprezentanții instituțiilor care au atribuții în cazul unor situații de urgență și am trasat prioritățile comune pentru urmatoarele ore. Prin Regia Autonomă Județena de Drumuri și Poduri Constanța vom acționa constant și vom degaja drumurile blocate, vom asigura apa potabilă și vom ecologiza zonele afectate. Vor fi eforturi comune, dar este prioritar ca viața localnicilor din Sinoe să reintre în normal”, a scris șeful CJ Constanța pe rețeaua de socializare.

Mai multe fotografii puteți vedea aici .

Pentru a putea înțelege dezastrul de la Sinoe, vă invităm să citiți și un articol Ordinea.ro semnat de jurnalistul Maria Ionescu:

A plouat de-a rupt la Sinoe. Vezi ce intervenții au avut pompierii

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Administratie

Primăria Constanța scoate la licitație spațiile de publicitate din oraș

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța anunță organizarea unei licitații pentru închirierea spațiilor de publicitare. Obiectul licitației publice îl constituie închirierea, pe o perioadă de 5 ani, a amplasamentelor, respectiv terenuri și stâlpi, ce aparțin domeniului public al municipiului Constanța, identificate cu număr cadastral și valoare de inventar, grupate în 5 pachete, conform anexelor ce fac parte integrantă din documentația de atribuire aprobată prin H.C.L. nr. 474/28.12.2021 privind închirierea prin licitație publică a amplasamentelor prevăzute in H.C.L. nr. 105/23.04.2021 privind aprobarea Regulamentului local de publicitate la nivelul municipiului Constanța.

„Pachetele se vor licita individual și cuprind locații de pe tot teritoriul municipiului Constanta pe care se vor amplasa mijloace publicitare de tipul: panouri publicitare luminoase, ecrane publicitare, totemuri indicatoare și indicatoare publicitare direcționale.“, spune Primăria.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Un grup de investitori vrea să ridice un bloc pe spațiul verde din fața Casei Județene de Pensii

Publicat

la data de

Scris de

Un grup de investitori intențiomnează să ridice o clădire cu patru etaje pe un spațiu verde. Terenul este fix în fața unor instituții importante din Constanța (Casa Județeană de Pensii și Parchetul de pe lângă Curtea de Apel și Tribunalul Constanța). Consilierul local al USR Cătălin Iacob, membru al Comisiei de Urbanism, a declarat că ridicarea unei clădiri pe acest teren este imposibilă, mai ales că este o zonă verde.

„Ceea ce vedeți în fotografie este un teren privat. Proprietarii, 3 la număr, doresc ca pe această parcelă să construiască imobile de 4 etaje. Din punctul meu de vedere acest lucru este imposibil. Unu la mână, terenul este fix în fața unor instituții foarte importante din Constanța( Casa Județeană de Pensii și Parchetul de pe lângă Curtea de Apel și Tribunalul Constanța), iar construcția unui imobil nu ar face decât să aglomereze și mai mult zona. Doi la mână, în momentul de față zona este una verde.“, a spus Iacob.

Consilierii USR sunt de părere că este necesară exproprierea acestui teren pentru amenajarea unei grădini publice. Mai mult de atât, grupul consilierilor USR a propus ca în bugetul pentru anul 2022 să fie prevăzuți bani pentru expropriere.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța pune la bătaie peste 350.000 de lei pentru reparația și întreținerea sistemului de irigat

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța a publicat un anunț prin care vrea să achiziționeze ”lucrări de reparați, punere în funcțiune și întreținere a sistemului de irigat existent în municipiul Constanța”. Valoarea estimată a proiectului este de 370.500 de lei fără TVA sau 440.895 de lei cu TVA. Principalul criteriu de adjudecare este „cel mai bun raport calitate – preț”, în condițiile respectării tuturor specificațiilor tehnice și a clauzelor financiare prevăzute în caietul de sarcini.

Potrivit caietului de sarcini, în municipiul Constanța, rețeaua de irigat are o lungime totală a conductelor principale și secundare de aproximativ 17.000 metri liniari și este alimentată de stația de pompare SP Tăbăcărie. Rețeaua deservește Parcul Tomis II, Parcul Teatru de Stat (Oleg Danovschi), parcul Gară, parcul Casa de Cultură, extinderea Faleză Cazino – Poarta 1 și 2 și spațiul verde de pe bulevardul Mamaia. Întreaga rețea de irigat este alimentat de 150 de hidranți la care sunt conectate aspersoare rotative.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: