Connect with us

Administratie

Marian Crușoveanu, consilier județean: “PSD-iștii au o singură soluție pentru județul Constanța: TUPEUL”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Consilierul județean Marian Crușoveanu atacă dur modul în care șeful administrației județene din Constanța îi desfășoară activitatea. Astfel, liberalul Crușoveanu susține că Horia Marius Țuțuianu nu a făcut nimic timp de 3 (trei) ani pentru comuna Mihai Viteazu și, la dezastrul lăsat după ploaia torențială de zilele trecute, acesta s-a dus și s-a pozat “ca să arate cât de interesați sunt de această comuna”.

 

“Stătea în pixul domnului șef de județ să ajute această comună înainte să se întâmple aceste nenorociri. (…) Mă gândesc: cum pot avea acest tupeu, să se aate în fața acelor oameni, atât timp cât în acești 3 ani și jumătate, comuna Mihai Viteanu, din care face parte din satul Sinoe, a primit cele mai puține fonduri (130.000 ron) dintre toate localitățile din județul Constanța”, scrie consilierul județean PNL, Marian Crușoveanu pe contul său de Facebook.

De asemenea, Crușoveanu amintește că de la alegerile locale din 2016 și până în prezent s-a cerut suplimentarea fondurilor pentru comuna Mihai Viteanu, dar răspunsul poate fi văzut în fotografiile dezastrului lăsat de ploaia torențială în satul Sinoe, joi noaptea.

Iată mesajul complet postat de Marian Crușoveanu, în calitate de consilier județean, și adresat șefului administrației județene, Horia Marius Țuțuianu, unul dintre liderii importanți ai Partidului Social Democrat.

Mă întreb: este tupeul singura soluție pe care o au PSD-iștii pentru județul Constanța? PSD-iștii au o singură soluție pentru județul Constanța: #Tupeul! Zilele acestea, în timp ce satul #Sinoe din județul #Constanța se confruntă cu o situație extremă din cauza fenomenelor meteorologice, cei care au apărut imediat în zonă, 🤳 să se pozeze, ca să arate cât de interesati sunt de această comună, au fost cei de la conducerea Consiliului Județean Constanța, care de-a lungul anilor, au lăsat această comună de izbeliște atunci când se acordau fonduri.
🧐Mă gândesc: cum pot avea acest tupeu, să se arate în fața acelor oameni, atât timp cât în acești 3 ani și jumătate, comuna #MihaiViteazu, din care face parte și satul Sinoe, a primit cele mai puține fonduri (130.000 ron)dintre toate localitățile din județul Constanța. Cu alte cuvinte, stătea în pixul ✍🏻 domnului șef de județ să ajute această comună, înainte să se întâmple aceste nenorociri. Dar, cum este deja tradiția constănțeană a politicianului fudul🤠, acesta apare să se pozeze doar atunci când se întâmplă nenorocirea.
🤕În loc ca politica să aibă rolul de a preveni unele situații neașteptate, noi căutăm mereu tratamente post-tragedie. Ca să le reîmprospătez memoria , le aduc aminte că, în acești 3 ani, s-a cerut de nenumărate ori suplimentarea fondurilor pentru această comună. Răspunsul îl puteți afla singuri din aceste poze, pe care domnia sa le-a pus pe profilul său, încercând să arate cât de apăsat este de situație.
👨‍👩‍👧‍👧În timp ce politica ar trebui să fie o activitate care proiectează prezentul în viitor, vedem cum PSD-iștii nu fac altceva decât să mențină această țară în noroi și să ne spună mereu cât de preocupați sunt de oameni. Evident că fenomenelor meteorologice și naturii nu te poți împotrivi, însă în această situație, nu vedem altceva decât un tupeu PSD-ist.

Tot promisiuni

Totul a pornit de la un mesaj însoțit de mai multe fotografii pe care Horia Marius Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța, l-a postat pe pagina sa de Facebook.

“Fenomenele meteo extreme care au lovit județul Constanța în ultimele 24 de ore au provocat daune majore, în special în localitatea Sinoe. Sunt alături de oamenii din zonă și astăzi am încercat să găsesc cele mai bune soluții pentru a limita pagubele provocate de natura dezlănțuită. Am convocat o ședință operativă cu toți reprezentanții instituțiilor care au atribuții în cazul unor situații de urgență și am trasat prioritățile comune pentru urmatoarele ore. Prin Regia Autonomă Județena de Drumuri și Poduri Constanța vom acționa constant și vom degaja drumurile blocate, vom asigura apa potabilă și vom ecologiza zonele afectate. Vor fi eforturi comune, dar este prioritar ca viața localnicilor din Sinoe să reintre în normal”, a scris șeful CJ Constanța pe rețeaua de socializare.

Mai multe fotografii puteți vedea aici .

Pentru a putea înțelege dezastrul de la Sinoe, vă invităm să citiți și un articol Ordinea.ro semnat de jurnalistul Maria Ionescu:

A plouat de-a rupt la Sinoe. Vezi ce intervenții au avut pompierii

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Administratie

Primăria demolează o clădire abandonată și insalubră din cartierul KM 4-5

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

O clădire abandonată și insalubră din zona pieței agroalimentare din cartierul KM 4-5 va fi demolată, anunță Primăria Constanța. Lucrările au început în această dimineață și vor fi finalizate în câteva zile. Din dispoziția primarului municipiului Constanța, Decebal Făgădău, imobilul ridicat abuziv pe domeniul privat al municipiului Constanța va fi pus la pământ, iar zona va fi curățată și igienizată. Pentru această construcție, cu regim de înălțime P+1 E, nu a fost emisă nicio autorizație de construire iar proprietarul clădirii nu a fost identificat.

„Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța a solicitat sprijinul Direcției Generale Poliția Locală Constanța pentru desființarea acestei clădiri și aducerea terenului la starea inițială, întrucât aceasta a devenit un focar de infecție în zonă. Procedura de demolare a parcurs toate etapele legale, astfel încât, astăzi a început desființarea imobilului, spre bucuria locuitorilor din zonă.“, se arată într-un comunicat al Primăriei.

După finalizarea lucrărilor de demolare, terenul va fi curățat și igienizat. Primăria Municipiului Constanța va aplica aceleași măsuri și la alte clădiri construite ilegal și care strică aspectul estetic si urbanistic orașului.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Confort Urban SRL Constanța, programul lucrărilor edilitare din luna august

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Procesul de modernizare a tramei stradale progresează pe marile bulevarde. Pe buevardul Mamaia, pe tronsonul delimitat de bulevardul Tomis și strada Mihai Viteazu, continuă reabilitarea traseelor pietonale  iar pe porțiunea delimitată de strada Mircea cel Bătrân și strada Mihai Viteazu, se va interveni asupra carosabilului.

Pe bulevardul Tomis, între bulevardul Mamaia și strada Nicolae Iorga, se va recondiționa atât partea pietonală cât și cea carosabilă în timp ce pe strada Farului, porțiunea cuprinsă între bulevardul Tomis și bulevardul Alexandru Lăpușneanu, se vor reabilita trotuarele.

Lucrări de modernizare a zonei carosabile vor avea loc și în următoarele locații:

– pe strada Ion Rațiu, între bulevardul Tomis și strada Pescarilor;

– pe strada Mihai Viteazu, tronsonul delimitat de bulevardul Mamaia și bulevardul Ferdinand;

– pe aleea Neajlov;

– pe aleea adiacentă bulevardului I.C. Brătianu, delimitată de blocurile MA4 și MA5.

Primăria Municipiului Constanța continuă programul de investiții în infrastructura rutieră în cartierele Compozitorilor și Veterani. Carosabilul va fi reamenajat pe străzile Sabin Drăgoi, Prelungirea Meșterul Manole și pe aleile Iosif Sava și Colindelor. (comunicat de presă Primăria Constanța)

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Constanța. Zonele în care se va acționa în această seară pentru dezinsecție

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Municipiului Constanța continuă acțiunile de dezinsecție cu accent pe zona parcurilor, scuarurilor și promenadelor, unde este favorizată înmulțirea insectelor.

Echipele care asigură dezinsecția împrăștie substanțe care au rolul de a menține un nivel scăzut al densității insectelor care creează disconfort populației, precum şi pentru eliminarea riscurilor de transmitere a unor boli.

În această seară se va acționa în cartierele: 1 Mai – Abator, Km 4-5, Km 5, Poarta 6, Viile Noi, CET, Palas și Medeea. O atenție sporită se acordă în același timp și platformelor de deșeuri.

Apicultorii și sericicultorii de pe raza municipiului Constanța, precum și circumscripțiile sanitar-veterinare trebuie să ia toate măsuri de protecție necesare (pentru familiile de albine și viermi de mătase) pentru evitarea contactului cu insecticidele.

Măsuri suplimentare ce trebuie aplicate sunt cosirea la timp a vegetației ierbicole, folosirea cremelor, sprayurilor cu substanțe repelente, aplicarea tratamentelor chimice inclusiv în spațiile și clădirile abandonate, aplicarea zgărzilor antiparazitare la câini. De asemenea, conform recomandărilor Direcției de Sănătate Publică, populația este sfătuită să evite expunerea la înțepăturile țânțarilor, să împiedice pătrunderea țânțarilor în locuințe, să asigure desecarea bălților de apă din jurul gospodăriei și să îndepărteze recipientele de apă stătută și gunoiul menajer.

De asemenea, atenționăm persoanele juridice și fizice din municipiu că au obligația să efectueze activităţile de dezinsecție și deratizare ale imobilelor, incintelor și gospodăriilor pe care le dețin, folosind numai substanțele aprobate de Ministerul Sănătății și prestatorii autorizați, concomitent cu acțiunile Primăriei precum și ori de câte ori este necesar – conform H.C.L.M. Constanța nr. 184/2013 art. 3, alin. 3. (comunicat de presă Primăria Constanța)

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: