Connect with us

Administratie

Teren de sport modern în comuna Tuzla

Publicat

la

Primăria comunei constănțene Tuzla a depus memoriu în vederea obținerii avizelor aferente proiectului “Amenajare stadion și dotări aferente, împrejmuire teren amplasare trei containere cu destinații specifice, branșamente și echipare edilitară teren”.

Investiția propusă se va executa, conform documentelor, pe un teren în suprafață de 5.298,00 mp, teren situate în zona de sud a comunei Tuzla, pe strada Nicolae Tonitza. Imobilul, identificat cadastral cu nr. 105069, este proprietatea comunei Tuzla, conform înscrisurilor menționate în extrasul de carte funciară nr. 105069.

Construcția propusă va avea o clădire cu vestiare, grupuri sanitare și se va amplasa către latura de Sud a proprietății, retrasă la 3,00 m față de limita de proprietate.

După executarea lucrărilor, terenul va fi ocupat pe o suprafață de astfel:

  • 2500 mp reprezintă terenul de fotbal
  • 49,15 mp reprezintă clădirea de vestiare
  • 184,60 mp gradene

Totalul suprafeței amenajată la sol va fi de 2.684,60 mp reprezentănd teren de fotbal + gradene.

Total suprafață construcții (vestiare) va fi de 49,10 mp.

Suprafața terenului studiat ajunge la 5.298,00 mp.

“Vestiarele vor fi de tip containere metalice și vor avea închideri din tâmplărie PVC. Pardoseala va fi realizată cu gresie, iar pereții vor fi amenajați cu vopsea lavabilă albă și faianță ceramică porțelanată la dușuri și grupurile sanitare. Gradenele vor avea o capacitate de 224 de locuri și se vor realiza din beton armat de 15 cm grosime pe verticală și orizontală, suportul scaunelor fiind din corniere metalice 40/3mm solidarizate prin sudură. De asemenea, dimensiunile terenului de fotbal vor fi de 41/61 m. Suprafața de joc din suprafață sintetică va fi executată conform prevederilor în vigoare. Astfel, aceasta se va compune din: strat suprafață sistetică gazon artificial, strat drenat din pietriș sau balast și pământ compact. Suprafața de teren va fi împrejmuită cu un gard. Un aspect important pe care doresc să îl menționez se referă la faptul că vor fi patru porți de acces pietonal, două pe latura de est, la strada Nicolae Tonitza și două pe latura de vest către drumul proiectat. Acestora și se adaugă două porți de acces auto din strada Nicolae Tonitza. Totodată, toți cei interesați de aspectul tehnic al lucrării trebuie să știe că alimentarea cu apă se face de la rețeaua existentă în zonă, conductele de alimentare cu apă până la clădire se vor realiza din polietilenă de înaltă densitate”, a declarat pentru “Ordinea.ro” primarul comunei Tuzla, Reșit Taner.

Autorizația de construire are nr. 70 din data de 13 septembrie 2019.

Comments

comments

Administratie

Fiecare elev din comuna Lumina va primi un cadou de la Moș Crăciun

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Lumina a informat pe Facebook că, în cadrul evenimentului de inaugurare a “Orășelului Copiilor” situat în Parcul Central din localitate, primarul Dumitru Chiru a anunțat că fiecare elev din localitate va primi un cadou de la Moș Crăciun.

„Pe lângă surprizele dulci de care au avut parte de 1 decembrie, elevii de la Școala Gimnazială din Lumina și preșcolarii de la Grădinița din localitate vor fi invitați, după un program deja stabilit cu conducerile unităților de învățământ, în parcul central din localitate pentru a primi un cadou cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă. Această acțiune loc are loc la inițiativa primarului comunei Lumina și nu a implicat alocarea de fonduri de la Bugetul Local al Comunei, fiind posibilă și cu sprijinul generos al celor de au decis sa sponsorizeze oferirea de cadouri elevilor din localitate.“, notează Primăria Lumina.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța vrea să cheltuiască 135.000 de lei pentru dezinfecția sediilor instituțiilor din subordine

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța a publicat un anunț prin care vrea să achiziționeze servicii de dezinfecție în sediile instituției. Valoarea contractului este estimată la 112.665 de lei, fără TVA, sau 134.071 de lei cu TVA. Atribuirea achiziției se va face pe baza criteriului – prețul cel mai scăzut. Termenul limită pentru primirea de oferte este de  13 decembrie, ora 23:59. În total, Primăria vrea să dezinfecteze 6.438 de metri pătrați din care sediul central al Primăriei din bulevardul Tomis nr. 51 – 2.058, Centrul de informare din strada Ecaterina Varga 24 mp, Sediul de stare civilă din strada Mihail Eminescu – 870 mp, Evidența Persoanelor din City Mall – 400 mp, Direcția Generală Gestionare Servicii Publice din strada Mihăileanu – 892 mp, Direcția Tehnic Administrativ și Organizare din strada Cuza Vodă – 613 mp, Direcția Generală Poliția Locală din strada Amzacea – 1.410 mp, Campusul Social Henri Coandă – 59 mp, Adăpostul pentru câini fără stăpân din strada Vârful cu Dor – 112 mp. Durata contractului este de șase luni, iar în această perioadă trebuie făcute 25 de acțiuni de dezinfecție.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Atenție, șoferi! Poliția Locală a ridicat zeci de mașini de pe carosabil: respectarea regulilor de circulație nu este opțională!

Publicat

la data de

Scris de

Respectarea regulilor de circulație nu este opțională, le transmite Biroul de presă al Primăriei municipiului Constanța șoferilor care nu respectă prevederile legialției rutiere. Astfel, polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice au desfășurat zilele trecute o acțiune pentru depistarea și sancționarea conducătorilor auto care nu respectă prevederile legale în zonele și locurile în care este interzisă oprirea/staționarea vehiculelor.

Într-o singură zi, polițiștii locali au aplicat 95 de sancțiuni contravenționale, cu o valoare de 25.950 lei și 180 puncte de penalizare, se arată în documentul de presă.

De asemenea, au fost ridicate 20 de autovehicule de pe partea carosabilă a drumului public.

“Mașinile au fost depozitate în parcul auto situat în municipiul Constanța, strada Caraiman, nr.1 și pot fi ridicate doar după ce proprietarii au achitat taxele prevăzute prin HCLM 399/2018: tarif ridicare mașini – 450 de lei, tarif transport mașini – 120 de lei, tarif depozitare mașini/zi – 60 de lei. Programul de restituire este non-stop. Încă o dată, Poliția Locală Constanța atrage atenția asupra importanței respectării regulilor de circulație. Le mulțumim tuturor celor care ne-au semnalat problemele întâlnite și îi rugăm să facă în continuare acest lucru la numărul de telefon: 0241.484.205 sau 0341.922 – Dispecerat- Direcția Generală Poliția Locală”, precizează conducerea administrației municipiului Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: