Connect with us

Administratie

Teren de sport modern în comuna Tuzla

Published

on

Primăria comunei constănțene Tuzla a depus memoriu în vederea obținerii avizelor aferente proiectului “Amenajare stadion și dotări aferente, împrejmuire teren amplasare trei containere cu destinații specifice, branșamente și echipare edilitară teren”.

Investiția propusă se va executa, conform documentelor, pe un teren în suprafață de 5.298,00 mp, teren situate în zona de sud a comunei Tuzla, pe strada Nicolae Tonitza. Imobilul, identificat cadastral cu nr. 105069, este proprietatea comunei Tuzla, conform înscrisurilor menționate în extrasul de carte funciară nr. 105069.

Construcția propusă va avea o clădire cu vestiare, grupuri sanitare și se va amplasa către latura de Sud a proprietății, retrasă la 3,00 m față de limita de proprietate.

După executarea lucrărilor, terenul va fi ocupat pe o suprafață de astfel:

  • 2500 mp reprezintă terenul de fotbal
  • 49,15 mp reprezintă clădirea de vestiare
  • 184,60 mp gradene

Totalul suprafeței amenajată la sol va fi de 2.684,60 mp reprezentănd teren de fotbal + gradene.

Total suprafață construcții (vestiare) va fi de 49,10 mp.

Suprafața terenului studiat ajunge la 5.298,00 mp.

“Vestiarele vor fi de tip containere metalice și vor avea închideri din tâmplărie PVC. Pardoseala va fi realizată cu gresie, iar pereții vor fi amenajați cu vopsea lavabilă albă și faianță ceramică porțelanată la dușuri și grupurile sanitare. Gradenele vor avea o capacitate de 224 de locuri și se vor realiza din beton armat de 15 cm grosime pe verticală și orizontală, suportul scaunelor fiind din corniere metalice 40/3mm solidarizate prin sudură. De asemenea, dimensiunile terenului de fotbal vor fi de 41/61 m. Suprafața de joc din suprafață sintetică va fi executată conform prevederilor în vigoare. Astfel, aceasta se va compune din: strat suprafață sistetică gazon artificial, strat drenat din pietriș sau balast și pământ compact. Suprafața de teren va fi împrejmuită cu un gard. Un aspect important pe care doresc să îl menționez se referă la faptul că vor fi patru porți de acces pietonal, două pe latura de est, la strada Nicolae Tonitza și două pe latura de vest către drumul proiectat. Acestora și se adaugă două porți de acces auto din strada Nicolae Tonitza. Totodată, toți cei interesați de aspectul tehnic al lucrării trebuie să știe că alimentarea cu apă se face de la rețeaua existentă în zonă, conductele de alimentare cu apă până la clădire se vor realiza din polietilenă de înaltă densitate”, a declarat pentru “Ordinea.ro” primarul comunei Tuzla, Reșit Taner.

Autorizația de construire are nr. 70 din data de 13 septembrie 2019.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!