Conecteaza-te cu noi
SEAS

Administratie

Mașinile folosite de instituțiile aflate în subordinea Consiliului Local, monitorizate cu sisteme GPS

Published

on

Consilierii locali au aprobat, ieri, la propunerea USR, un proiect de hotărâre privind instalarea de sisteme GSP pe mașinile folosite de instituțiile aflate în subordinea Consiliului Local. Potrivit hotărârii, de la data intrării în vigoare a hotărârii, este interzisă folosirea autovehiculelor în scopuri personale, iar la terminarea programului de lucru acestea vor fi parcare la sediile instituțiilor.

Consilierii USR Constanța au cerut mai multă transparență și eficientizarea în cheltuirea banului public. De aceea, ei au depus un proiect de hotărâre pentru achiziționarea unui sistem de monitorizare GPS și a consumului de carburant a tuturor autoturismelor ce fac parte din parcul auto al Consiliului Local Constanța. Un proiect similar a fost depus şi în decursul anului trecut pentru parcul auto al Primăriei.

Avantajele implementării unui astfel de sistem?

Monitorizare în timp real al fiecărui autoturism, consum de carburant, kilometri parcurși sau orele de funcționare;

Localizare pe hartă a fiecărui autoturism și afișarea în timp real a vitezei de deplasare;

Verificarea istoricului fiecărui vehicul și raportarea imediată a consumului de carburant, trasee, alimentări de carburant și costurile aferente;

Emiterea și transmiterea pe e-mail a foilor de parcurs, informații referitoare la cursele desfășurate sau a diverselor tipuri de alerte (viteză, deconectare echipament, senzori etc.)

„În zilele noastre, o astfel de monitorizare digitalizată reprezintă o soluție de bun-simț. Utilitatea acestor sisteme este dovedită atât în cadrul companiilor private, cât și în alte administrații publice din țară, unde au fost implementate cu succes (Oradea, Arad, Câmpulung), reducerea consumului fiind raportată la tone de combustibil lunar, cu economii de zeci de mii de euro la bugetul local.“, spun cei de la USR Constanța.

gps masini

 

gps masini

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions