Conecteaza-te cu noi
SEAS

Politica

Măsuri pentru susținerea micilor viticultori, susținute în Parlament de senatorul Remus Negoi

Published

on

Senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi, spune că a reușit să îi convingă pe membrii Comisiei de Administrație Publică din Senat să amâne dezbaterea și votul pentru susținerea micilor viticultori. Asta pentru că, spune el, împreună cu alți doi colegi, printre care și deputatul de Constanța Bogdan Bola, s-a dorit ca nu numai producătorii de vinuri DOC (Denumire cu Origine Controlată), adică marii producători, ci și cei care produc Vinuri Varietale și Vinuri cu Indicație Geografică Controlată să aibă posibilitatea de a se dezvolta ca zone de interes turistic oenologic.

„O mică victorie în Comisia de Administrație Publică din Senat – i-am convins pe membrii comisiei să amâne dezbaterea și votul pentru susținerea micilor viticultori.

În ultima comisie raportoare din Senat, împreună cu deputatul Bogdan Bola și senatorul Sebastian Cernic, am depus amendamente la inițiativa legislativă L704/2022 – completarea Ordonanţei de urgenţă nr. 142/2008 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului naţional Secţiunea a VIII-a – zone cu resurse turistice.

În fapt, am dorit ca nu numai producătorii de vinuri DOC (Denumire cu Origine Controlată), adică marii producători, ci și cei care produc Vinuri Varietale și Vinuri cu Indicație Geografică Controlată să aibă posibilitatea de a se dezvolta ca zone de interes turistic oenologic.

România, în general, Dobrogea, în particular sunt zone bogate în culturi de viță de vie. În Europa sunt dezvoltate de mult astfel de zone ca fiind și zone turistice. Indiferent de mărimea lor, nu se poate îngrădi dreptul unui viticultor de a se dezvolta ca punct de atracție turistică. Dobrogea e un exemplu în acest sens, dar există multe locuri în țară unde producătorii de vinuri ar dori să atragă și turiști în cramele lor, fie ele mici sau mai mari. În felul acesta zone mai puțin dezvoltate  pot deveni atractive pentru turiști, se pot dezvolta comunități întregi.

În următoarea perioadă vom avea discuții cu cât mai mulți viticultori. Pentru că propunerile lor contează pentru ca legea aceasta să fie cât mai cuprinzătoare și aplicabilă. Susținem dezvoltarea fermierilor și a turismului în Dobrogea și în România!“, spune Negoi.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions