Conecteaza-te cu noi
spit constanta

Politica

Mesajul prim-ministrului Marcel Ciolacu transmis cu prilejul Zilei Dobrogei

Published

on

ziua dobrogei

Mesajul prim-ministrului Marcel Ciolacu transmis cu prilejul Zilei Dobrogei

Dobrogea marchează un moment de referință din istoria sa: 145 de ani de când a redevenit pământ românesc, în 1878, după aproape patru secole de dominație străină.

Suntem binecuvântați să avem în moștenirea noastră națională meleagurile dobrogene. Natura le-a dăruit frumusețe și unicitate, istoria le-a definit identitatea, iar mixul interetnic și cultural al locului dă o notă aparte patrimoniului dobrogean.

Pământul acesta îmbrățișat de Dunăre și de Marea Neagră este una dintre destinațiile turistice preferate de mulți români, dar și de turiști străini. Sunt convins că potențialul său turistic are toate șansele să fie și mai mult pus în valoare, Dobrogea numărându-se printre locurile din România ale căror peisaje spectaculoase și tradiții populare vor putea fi cunoscute de întreaga lume prin clipurile realizate de un prieten declarat al țării noastre, jurnalistul britanic Charlie Ottley, și care vor fi difuzate de BBC.

Advertisement

La mulți ani, Dobrogea! La mulți ani, dobrogeni!, este mesajul pe care premierul Marcel Ciolacu l-a transmis, marți, 14 noiembrie, de Ziua Dobrogei.

INFO!

Proiectul de lege privind instituirea acestei zile a fost adoptat la data de 9 septembrie 2015, de Plenul Camerei Deputaților, for decizional în acest caz. Legea 230/2015 privind instituirea acestei zile a fost publicată în Monitorul Oficial din 7 octombrie 2015.

Inițiatorul legii pentru instituirea Zilei Dobrogei este fostul senator Gigi Christian Chiru.

De interes poate fi și următoarea informație:

Advertisement

Inițiatorul legii pentru instituirea Zilei Dobrogei, lăsat pe dinafară. Gigi Chiru: ”Nu m-a invitat nimeni la niciun eveniment”

foto cu rol ilustrativ

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions