Conecteaza-te cu noi

Administratie

Mihail Kogălniceanu. Primarul Ancuța Belu, mesaj pentru locuitorii comunei: „Vă așteptăm la „Caravana dansului popular““

Published

on

caravana dansului popular foto comunicat

Primarul din Mihail Kogălniceanu, Ancuța Belu, îi informează pe locuitorii comunei că sunt așteptați în Parcul Tineretului, în 30 iulie, de la ora 20.30 pentru a asista la spectacolul „Caravana dansului popular“.

„Dragi locuitori ai comunei Mihail Kogălniceanu,

Proiectul Cultural “CARAVANA DANSULUI POPULAR” depus de Rusu I. Georgiana PFA la sesiunea de finanțare organizata de Consiliul Județean Constanța, organizează spectacolul coregrafic susținut de Ansamblul “Dance Sea-mphony” in 10 localități din județul Constanta, printre care si comuna Mihail Kogălniceanu. Va așteptăm cu drag în Parcul Tineretului în data de 30.07.2023 începând cu ora 20:30!“, anunță primarul Ancuța Belu.

Amintim că, turiștii și constănțenii vor avea posibilitatea să urmărească, în perioada următoare, spectacole coregrafice în zece localități din județ, în cadrul „Caravanei Dansului Popular”.

Proiectul, organizat de Rusu Georgiana PFA și finanțat de Consiliul Județean Constanța, presupune organizarea a zece spectacole coregrafice a câte 60 de minute, în perioada 21 – 30 iulie, între orele 20:00 – 21:00, în localitățile: Techirghiol, Mangalia, Neptun, Peștera, Năvodari, Pantelimon, Vulturu, M. Kogălniceanu, Negru Vodă, Medgidia.

Spectacolele vor fi susținute de ansamblul „Dance Sea-mphony” a reprezentat România la ediția din 2022 a celui mai mare festival de folclor din Europa, World Folklore Festival Côte d’Azur: San Remo – Diano Marina – Cannes, unde a primit cea mai înaltă distincție – Marele Premiu al festivalului.

Repertoriul este variat, dansatorii urmând să evolueze pe melodii populare specifice mai multor regiuni din România (Dobrogea, Moldova, Muntenia, Oltenia), dar și celor mai reprezentative etnii dobrogene (turci, tătari, aromâni, greci).

„ Prin intermediul proiectului „Caravana Dansului popular”, publicul din 10 localități ale județului Constanța va putea urmări coregrafiile prezentate de ansamblul „Dance Sea-mphony” pe covorul roșu din fața Teatro Ariston din San Remo (spațiul în care se desfășoară celebrul festival de muzică ușoară italiană), din fața celebrului Cazino din Monte Carlo, din fața Palatului Festivalurilor din Cannes (spațiul în care se desfășoară nu mai puțin celebrul Festival Internațional de Film) precum și pe marea scenă a finalei din Diano Marina.”, a declarat Georgiana Rusu, reprezentanta organizatorului.

Iată programul complet al spectacolelor:

  1. Negru Vodă: 21 iulie;
  2. Năvodari: 22 iulie;
  3. Vulturu: 23 iulie;
  4. Mangalia: 24 iulie;
  5. Techirghiol: 25 iulie;
  6. Medgidia: 26 iulie;
  7. Pantelimon: 27 iulie;
  8. Neptun: 28 iulie
  9. Peștera: 29 iulie;
  10. Mihail Kogălniceanu: 30 iulie.

Valoarea proiectului: 353.500 lei (300.000 lei finanțare Consiliul Județean Constanța + 53.500 lei contribuție proprie a beneficiarului).

Proiect realizat cu sprijinul Consiliului Județean Constanța.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions