Conecteaza-te cu noi

Administratie

Primăria Lumina anunță că va fi demarată o primă campanie de acordare de pubele către populație în vederea colectării selective de deșeuri

Published

on

primaria lumina

Primăria Lumina anunță că, în perioada următoare, va fi demarată o primă campanie de acordare de pubele către populație în vederea colectării de deșeuri. Etichetele autoadezive de culoare galbenă sau roșie au rolul de a informa în mod direct acei cetățeni care nu respectă prevederile cu privire la sortarea deșeurilor și conțin informațiile de bază referitoare la activitatea de colectare a deșeurilor și pot fi dezlipite până la următoarea colectare, informează autoritatea locală.

„Anual, locuitorii și firmele din România trimit mii de tone de gunoi la depozitele de deșeuri, din care doar o mică parte sunt reciclate. Puțini dintre noi știm că aproape 80% din tot gunoiul din depozitele de deșeuri ar fi putut fi reciclat. Cu relativ puțin efort de a separa gunoiul putem ajuta la reducerea poluării, contribuim la păstrarea unei apei curate, conservăm resursele naturale neregenerabile și reducem consumul de energie. Conform prevederilor legale este obligatorie colectarea separată a deșeurilor pe fracții.

În luna iulie Primăria Comunei Lumina și Serviciul de Salubrizare Lumina au demarat o nouă campanie de conștientizare a populației cu privire la necesitatea sortării deșeurilor de către populație înainte ca acestea să fie ridicate de mașinile de gunoi. În acest sens pe pagina https://www.primaria-lumina.ro/serviciul-de-salubrizare/colectare-separata-deseuri/?fbclid=IwAR1P9nCWfo0AEYs-HiGkzGXtQufLDlK3aHQvKi0ff9zl0n_pZNuhLefti0M au fost publicate informații utile pentru a ști ce deșeuri aruncăm la fiecare fracție în parte, dar și ce sunt deșeurile speciale și ce facem cu ele.

INFORMAȚIILE SUNT ADAPTATE PENTRU POSIBILITĂȚILE ACTUALE DE COLECTARE A DEȘEURILOR MENAJERE ȘI RECICLABILE SI SE POT MODIFICA ÎN TIMP.

În Comuna Lumina, Serviciul de Salubrizare colectează, după un program săptămânal, deșeuri menajere și reciclate. Deșeurile rezultate în urma separării pot fi depozitate într-un sac sau o pubelă diferită de cea pentru deșeuri menajere.“, notează Primăria Lumina.

Pentru informații, neclarități, întrebări, sesizări sau reclamații legate de salubrizarea comunei puteți folosi următoarele:

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions