Conecteaza-te cu noi

Societate

Mii de copii din județ au vizionat spectacolul ”Fetița fără cont de facebook”

Published

on

Rusu I. Georgiana P.F.A. a încheiat activitățile proiectului cultural „Teatru pentru copii și tineret în 40 de școli rurale”, realizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

În cadrul proiectului, a fost realizată producția spectacolului complex, interdisciplinar, de teatru, teatru de păpuși, muzica și dans „Fetița fără cont de facebook”, iar în perioada 16 aprilie – 18 mai 2018 au fost susținute 40 de reprezentații ale acestui spectacol, în 40 de localități rurale din județul Constanța: Cochirleni, Rasova, Aliman, Vlahii, Amzacea, General Scărișoreanu, Castelu, Nisipari, Costinești, Schitu, Moșneni, 23 August, Dumbrăveni, Independența, Bărăganu, Lanurile, Fântânele, Cogealac, Ghindărești, Grădina, Lipnița, Cuiugiuc, Canlia, Carvăn, Ion Corvin, Viile, Limanu, 2 Mai, Lumina, Oituz, Mircea Vodă, Satu Nou, Mereni, Osmancea, Valu lui Traian, Poarta Albă, Pecineaga, Vânători, Saligny și Ștefan cel Mare.

Scopul declarat și asumat al călătoriei noastre culturale a fost atins: în total, peste 3000 de copii cu vârste cuprinse între 6 – 15 ani au asistat la spectacolele organizate în cadrul proiectului. Imediat după încheierea ultimului spectacol din program, managerul de proiect Georgiana Rusu a subliniat:

„Cand vom relua pregatirile pentru o noua calatorie culturala prin judet, ma voi gandi la toate acele zambete, emotii, uimire ale copiilor care au asistat pentru prima data la un spectacol si nu s-au sfiit sa recunoasca asta, la toti acei dascali care ne-au intampinat cu vorbe pline de recunostinta pentru faptul ca localitatea lor se afla pe lista noastra, la aceia care au sustinut adevarate dezbateri cu copiii mai mari pe seama mesajului transmis de spectacolul nostru, la acei lideri care au facut tot ce le-a stat in putinta ca si copiii din satele vecine care nu erau inscrisi in program sa poata asista la actul artistic, la aceia care ne-au rugat sa nu-i uitam pentru spectacolul de data viitoare, la aceia care au anuntat pe toata lumea din sat ca “Vine teatrul!”, ca sa nu lipseasca nimeni, la aceia care ne-au inmanat cel mai frumos liliac de aprilie, la acei dascali care si-au amintit de copilarie si care au lasat acest lucru sa li se citeasca pe chip, si nu in ultimul rand, la aceia care i-au invatat pe cei mici ca fosnetul pungii de chipsuri poate deranja spectacolul. Cultura in mediul rural va mai avea o sansa doar atata vreme cat noi, ca adulti, vom invatam ca un CAMIN CULTURAL nu este destinat doar evenimentelor sociale de genul nuntilor sau botezurilor, cata vreme ne respectam copiii si ii lasam sa urmareasca spectacolul pana la final, fara a-i scoate mai devreme din sala doar pentru ca noi, adultii, suntem grabiti, doar atata vreme cat copiii insisi nu ne vor mai relata cu entuziasm situatii din emisiuni televizate cu subiect total inadecvat varstei lor ci ne vor impartasi intamplari pe care le-au citit intr-o carte de povesti”.

Proiectul „Teatru pentru copii și tineret în 40 de școli rurale” a avut un buget total de 88.500 lei, din care 13.500 lei reprezintă contribuția proprie a Rusu I. Georgiana P.F.A., iar 75.000 lei reprezintă finanțarea asigurată de Administrația Fondului Cultural Național.

Advertisement

Conform strategiei de continuitate și sustenabilitate a proiectului „Teatru pentru copii și tineret în 40 de școli rurale”, Rusu I. Georgiana P.F.A. intenționează să propună Consiliului Județean Constanța un parteneriat prin care să fie asigurată realizarea unui proiect asemănător, prin care spectacole pentru copii și tineret să fie prezentate și în alte localități ale județului.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions