Conecteaza-te cu noi
stelian ion

Societate

Ministrul Cîmpeanu: ”Elevii s-au dovedit interesați doar de criteriul de performanță și de merit”

Published

on

În cursul zilei de azi, reprezentanți ai Asociațiilor de elevi din țară au organizat un protest în fața sediului Ministerului Educației. Aceștia și-au exprimat nemulțumirea față de noile criterii de acordare a burselor de merit.

Elevii sunt nemulțumiți și din cauza tăierii burselor pentru 700.000 de elevi.

Participanții la miting au cerut mărirea costului standard per elev. Ei au strigat: „Vrem bursele înapoi!”, „Elevii vor bursele!”, „Minciunile se plătesc, elevii ies la  protest”, „Ministerul să ne vadă, facem orele în stradă!”.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, le-a răspuns elevilor care au protestat în fața ministerului. El a menționat că elevii s-au dovedit interesați doar de criteriul de performanță și de merit.

Advertisement
palaz

”Nu numai că nu cunosc tipurile de burse, dar nu cunosc nici elemente de bază. Au promovat în spațiul public elemente care nu au legătură cu realitatea. M-aș bucura ca elevii să fie interesați de colegii lor aflați în situații speciale, care necesită sprijin”, a spus Sorin Cîmpeanu.

El a punctat că, potrivit noilor reglementări, 1 din 4 elevi primește bursă de merit.

„Bursă de merit, pe noile reguli, cu plafonul de 9.50, primește 1 elev din 4. Un sfert de elevii eligibili vor primi burse de merit pe baza rezultatelor obținute în anul școlar 2021-2022. Sunt suficient de mulți elevi care primesc burse de merit”, a mai spus ministrul.

De altfel, el a punctat că „toți banii alocați pentru burse vor fi cheltuiți pentru burse elevi”.

„Dacă va fi cazul, pe baza rezultatelor după primul semestru, exclusiv clasa a V-a și a IX-a, vom revizui criteriile. Bugetul pentru burse reprezintă de 4 ori mai mult decât pentru 2020. În 2021 am început cu un buget de 540 milioane de lei pentru prima dată plătiți de stat (nu de primării, n.red.). Am luptat și am obținut o suplimentare de 400 milioane de lei față de anul trecut, până la 1,03 miliarde”, a spus ministrul Cîmpeanu.

Advertisement
palaz

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions