Conecteaza-te cu noi
SEAS

Video

Minunile din proiectele de modernizare a Marilor Bulevarde ale Constanței

Published

on

Stelian Ion coperta clip Minunile din proiectele Marilor Bulevarde ale Constantei

Lucrările prea încete și cu prea multe deficiențe pentru modernizarea marilor bulevarde din Constanța s-au scumpit recent cu peste zece milioane de euro. Banii reprezintă cheltuieli neeligibile și vor fi pompați de la bugetul local și dintr-un împrumut bancar.

Inițiativa a fost semnată de primarul Vergil Chițac și a fost aprobată de majoritatea PNL-PSD din Consiliul Local, în luna octombrie 2023. Consilierii USR au cerut explicații, în contextul în care majorările au fost motivate, la grămadă, pe baza scumpirii prețurilor la materialele de construcții, precum și pe baza modificărilor de proiecte adoptate prin dispoziții de șantier și acte adiționale. Primarul și aparatul din subordinea sa au refuzat să precizeze ce procent din această sumă de peste zece milioane de euro se datorează zecilor de dispoziții de șantier pentru modificarea proiectelor? Practic, nu știm decât că există aceste modificări și că ele contribuie, nefiind clar cu cât, nefiind clar cu ce justificare efectivă, la suplimentarea costurilor cu suma exorbitantă de peste zece milioane de euro. În loc să prezinte datele care i s-au cerut, primarul Constanței s-a răstit la consilieri: ”Hai, domne, că sunteți penibili, nu mai vorbesc cu voi!”

Despre scumpiri și despre deficiențele proiectelor am discutat cu deputatul Stelian Ion, liderul USR Constanța. Stelian Ion îi cere primarului Chițac să publice toate dispozițiile de șantier, ca să vadă toți constănțenii pe ce se cheltuie acești bani din care s-ar fi putut face școli, săli de sport, locuri de joacă și alte lucruri de care orașul duce lipsă.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Adrian Cârlescu este fondator și redactor-șef al publicației Ordinea.Ro. Activează în presa locală constănţeană din anul 1998. A fost reporter şi editor de ştiri la MTC TV, redactor-şef la Replica de Constanţa, redactor în departamentul de investigații la Ziua de Constanţa, co-fondator la Dezvăluiri.Ro, redactor de investigații la Constanța.ro. Este absolvent al Facultăţii de Filosofie a Universităţii din Bucureşti (1998), finalizată cu o teză de licenţă coordonată de profesorul Gabriel Liiceanu, şi a unui master de filosofia culturii (2000). Este autor al volumului „Columbia – spectacolul morţii. Regimul de detenţie în Colonia Cernavodă a Canalului Vechi”, Editura Ex Ponto, Constanța, 2014, și coautor coordonator al volumului ”O istorie a orașului Cernavodă”, Editura Star Tipp, Slobozia, 2015.

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions