Connect with us

Politica

Mircea Dobre sfâșie PSD Constanța. Îi ia oamenii lui Făgădău în Pro România

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Mircea Dobre, fostul ministru constănțean al Turismului din guvernele Grindeanu și Tudose, s-a alăturat săptămâna aceasta partidului Pro România. Proiectul coordonat de fostul premier Victor Ponta și fostul ministru al Agriculturii, Daniel Constantin, pare să rupă rândurile social democraților.

După ce a aruncat bomba în spațiul public prin alegerea politică pe care a făcut-o, Mircea Dobre trage piciorul. După el alți lideri importanți din partidul condus de Liviu Dragnea pleacă la Pro România. Astăzi, Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătății în Guvernul Victor Ponta și fostul președintele al TSD, Mihai Sturzu, au anunțat că i se alătură lui Ponta.

Nici PSD Constanța pare să trăiască vremuri de liniște și promovare de proiecte politice. Mircea Dobre a declarat pentru “Ordinea.ro” că alături de el vor veni oameni din organizația municipală. Mai mulți! Nu a dorit să avanseze cifre și a declarat că merge pe principiul “nu contează cifra, ci ceea ce ne dorim să facem împreună”.

“O parte din echipa mea de la municipiu, oameni cu care eu am muncit ani de zile, mi se vor alătura. Nu contează cifra, ci ceea ce ne dorim să facem împreună. Acest aspect nu trebuie să fie niciun șoc pentru nimeni, e un lucru firesc. Cine mă cunoaște, știe că eu nu voi contacta pe nimeni. Nici pe mine nu m-a sunat nimeni, eu am considerat că asta îmi doresc să fac, nimic altceva. Un lucru este clar: eu nu m-aș fi dus la un partid gata făcut și puțini aleg să înceapă proiecte noi”, a declarat Mircea Dobre pentru ziarul nostru.

Împortant! Organizația Municipală a PSD Constanța este condusă de Decebal Făgădău, primarul municipiului reședință de județ.

Întrebat dacă deputatul Mircea Banias mai face parte din echipă, știut fiind faptul că la vizita lui Ponta de la Constanța, cel pe care toată lumea îl cunoaștea drept coordonator al echipei Pro România de la Constanța, a lipsit, Dobre a răspuns:

“Mircea Banias e coleg cu mine la Pro România. Facem echipă la Constanța și în orice proiect al partidului, nu este nimic de ascuns.”

Citiți și:

Lovitură de teatru în PSD. Mircea Dobre, fostul ministru al Turismului, la braț cu Ponta

sursa foto: activenews.ro

Comments

comments

Politica

Începe audierea miniștrilor propuși pentru Guvernul Orban II

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Miniştrii Guvernului Orban II sunt audiaţi de comisiile de specialitate, în zilele de luni, marţi şi miercuri. Premierul desemnat, Ludovic Orban, nu a făcut nicio modificare în structura Cabinetului, aşa că actualii miniştri interimari sunt propuşi pentru aceleaşi portofolii.

Florin Cîţu, propus la Finanţe, este primul care apare în faţa parlamentarilor, audierea sa fiind programată luni, de la ora 12.00.

Lucian Bode este ultimul programat, miercuri, de la ora 15.00.

De asemenea, luni vor mai apărea în faţa comisiilor Marcel Boloş, propus la Fonduri Europene, Nicolae Ciucă, propus la Apărare, şi Marcel Vela, propus la Afaceri Interne.

Şedinţele comune ale comisiilor permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru audierea candidaţilor propuşi pentru funcţia de membru al Guvernului încep luni, de la ora 12.00.

Amintim că Florin Cîţu a primit aviz negativ după audierea din octombrie, înainte de învestirea Guvernului Orban.

NOTĂ! Ludovic Orban a anunţat că nu va mai participa la audierile miniştrilor, aşa cum a făcut în octombrie.

Votul pentru învestirea Guvernului Orban II este programat în 24 februarie, dar majoritatea partidelor au anunţat deja că nu vor vota noul Cabinet.

IMPORTANT! PSD a atacat la CCR desemnarea lui Ludovic Orban pentru funcţia de premier şi a anunţat că ia în calcul să nu participe la vot, până când nu se stabileşte dacă nominalizarea este sau nu constituţională. CCR nu a stabilit încă data dezbaterii sesizării, iar părţile au avut timp, până în 14 februarie, să transmită judecătorilor consituţionali punctele de vedere.

PNL îşi doreşte alegeri anticipate, iar respingerea Guvernului Orban II este o condiţie esenţială pentru a se atinge acest obiectiv. Vicepremierul Raluca Turcan a anunţat că PNL nu va vota împotriva Guvernul Orban II, ci nu va participa la vot.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

PMP vrea referendum pe tema pensiilor speciale pentru parlamentari şi aleşii locali

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Reprezentanţii PMP au anunţat că iau în calcul “provocarea unei discuţii” privind convocarea unui referendum pe tema pensiilor speciale ale parlamentarilor şi aleşilor locali. Liderul partidului, Eugen Tomac, spune că discuţia despre un referendum ar trebui să aibă loc în condiţiile în care nu există “un consens politic” în acest sens, iar în lege sunt “improvizaţii” în ceea ce priveşte pensiile.

“Având în vedere evoluţia lucrurilor, inclusiv în ceea ce priveşte eliminarea pensiilor pentru parlamentari, care nu vor fi eliminate, la fel cum nu vor fi eliminate nici pensiile pentru aleşii locali, PMP ia în calcul să propună un referendum pentru eliminarea pensiilor speciale”, a declarat Eugen Tomac jurnaliştilor, sâmbătă, la Sinaia, la finalul reuniunii Colegiului Naţional al PMP, în care liderii partidului au discutat strategia pentru alegerile care vor avea loc în acest an.

Liderul PMP a precizat că ia în calcul “provocarea unei discuţii” privind un referendum pe acest subiect în contextul în care nu există consens politic.

“Atât timp cât vom avea improvizaţii legislative legate de această temă şi vor exista discrepanţe uriaşe în ceea ce priveşte sistemul de pensii şi nu vom avea un consens pentru a-i mulţumi şi pe magistraţi şi pe militari, dar şi pe profesori, dar şi pe medici şi pe oameni care o viaţă întreagă au lucrat şi astăzi au o pensie mizerabilă, această supărare în societate va exista şi dacă nu avem un consens politic pe această temă, poate este cazul să convocăm chiar un referendum”, a mai spus Tomac citat de jurnaliștii de la news.ro.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Avocatul Poporului atacă la CCR controversata OUG pe sănătate

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Avocatul Poporului, instituţie condusă de Renate Weber, a anunțat că va ataca la Curtea Constituţională Ordonanţa de Urgenţă prin care serviciile medicale decontate de stat vor putea fi acordate de spitale şi clinici private.

Prin documentul promovat și aprobat de Guvernul Orban 1, spitalele private vor putea accesa fonduri publice. De asemenea, OUG mai permite accesul pacientilor la servicii medicale indiferent dacă este spital de stat sau privat.

„Pot să vă confirm că vom trimite la Curtea Constituţională. Am şi spus de multă vreme că vom trimite. E în faza în care lucrăm la ea. Cred că undeva până la jumătatea săptămânii viitoare e gata şi o trimitem”, a declarat Weber, pentru MEDIAFAX.

NOTĂ! Actul normativ este în vigoare din 12 februarie a.c. și a fost adoptat împreună cu alte 24 de Ordonanţe de Urgenţă într-o şedinţă maraton a Guvernului Orban 1, înainte ca acesta să pice printr-o moţiune de cenzură inițiată și promovată de PSD și UDMR.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: