Connect with us

Politica

Mircea Dobre sfâșie PSD Constanța. Îi ia oamenii lui Făgădău în Pro România

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Mircea Dobre, fostul ministru constănțean al Turismului din guvernele Grindeanu și Tudose, s-a alăturat săptămâna aceasta partidului Pro România. Proiectul coordonat de fostul premier Victor Ponta și fostul ministru al Agriculturii, Daniel Constantin, pare să rupă rândurile social democraților.

După ce a aruncat bomba în spațiul public prin alegerea politică pe care a făcut-o, Mircea Dobre trage piciorul. După el alți lideri importanți din partidul condus de Liviu Dragnea pleacă la Pro România. Astăzi, Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătății în Guvernul Victor Ponta și fostul președintele al TSD, Mihai Sturzu, au anunțat că i se alătură lui Ponta.

Nici PSD Constanța pare să trăiască vremuri de liniște și promovare de proiecte politice. Mircea Dobre a declarat pentru “Ordinea.ro” că alături de el vor veni oameni din organizația municipală. Mai mulți! Nu a dorit să avanseze cifre și a declarat că merge pe principiul “nu contează cifra, ci ceea ce ne dorim să facem împreună”.

“O parte din echipa mea de la municipiu, oameni cu care eu am muncit ani de zile, mi se vor alătura. Nu contează cifra, ci ceea ce ne dorim să facem împreună. Acest aspect nu trebuie să fie niciun șoc pentru nimeni, e un lucru firesc. Cine mă cunoaște, știe că eu nu voi contacta pe nimeni. Nici pe mine nu m-a sunat nimeni, eu am considerat că asta îmi doresc să fac, nimic altceva. Un lucru este clar: eu nu m-aș fi dus la un partid gata făcut și puțini aleg să înceapă proiecte noi”, a declarat Mircea Dobre pentru ziarul nostru.

Împortant! Organizația Municipală a PSD Constanța este condusă de Decebal Făgădău, primarul municipiului reședință de județ.

Întrebat dacă deputatul Mircea Banias mai face parte din echipă, știut fiind faptul că la vizita lui Ponta de la Constanța, cel pe care toată lumea îl cunoaștea drept coordonator al echipei Pro România de la Constanța, a lipsit, Dobre a răspuns:

“Mircea Banias e coleg cu mine la Pro România. Facem echipă la Constanța și în orice proiect al partidului, nu este nimic de ascuns.”

Citiți și:

Lovitură de teatru în PSD. Mircea Dobre, fostul ministru al Turismului, la braț cu Ponta

sursa foto: activenews.ro

Comments

comments

Politica

OFICIAL! Renate Weber, noul Avocat al Poporului

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Plenul reunit al Parlamentului a validat-o, astăzi, pe Renate Weber în funcţia de Avocat al Poporului. Renate Weber, propusă de PSD – ALDE, a obţinut 208 voturi „pentru“ şi 134 împotrivă. Contracandidaţii săi au fost respinşi. Astfel, Peter Eckstein-Kovacs – susţinut de Opoziţie (PNL, USR şi UDMR) – a obţinut 109 voturi „pentru“ şi 233 „împotrivă“, iar Cătălin Voinea Mic – propus de PMP – a întrunit 16 voturi „pentru“ şi 326 „împotrivă“. Renate Weber urmează să depună jurământul la o dată care va fi stabilită ulterior, a precizat preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

E OFICIAL! Felix Stroe vrea să fie secretarul general al PSD. Cine intră în competiția pentru președinția partidului

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Decizia a fost luată în cadrul Conferinţei Extraordinare Judeţeană a Organizaţiei PSD Constanţa. Astăzi, listele de candidaturi pentru Congresul PSD din 29 iunie au fost închise.

Iată candidaturile definitive, conform informațiilor transmise de jurnaliștii stiripesurse.ro:

Presedinte PSD:

 • Viorica Dăncilă,
 • Șerban Nicolae,
 • Ecaterina Andronescu,
 • Liviu Pleșoianu,
 • Ilie Rotaru,
 • Cătălin Stoichiță

Presedinte executiv:

 • Daniel Suciu,
 • Eugen Teodorovici,
 • Daniel Florea,
 • Sorin Bota

Secretar general:

 • Marius Dunca,
 • Gabriel Petrea,
 • Felix Stroe,
 • Codrin Ștefănescu,
 • Mihai Fifor,
 • Rodica Nassar

Candidaturile mai trebuie validate într-o ședință CEX PSD care are loc vineri.

Congresul PSD pentru alegerea noii structuri de conducere se va desfășura sâmbătă, 29 iunie a.c., și are loc după condamnarea și trimiterea lui Liviu Dragnea la pușcărie.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

USR-iștii dezbat programul național de guvernare, la Mangalia

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Uniunea Salvați România va organiza sâmbătă, 29 iunie, la Mangalia o dezbatere Economie și alte subiecte de actualitate, la care vor lua parte doi parlamentari ai Uniunii Cristina Prună și Claudiu Năsui. De asemenea, va fi prezentată echipa USR Mangalia și proiectele de viitor ale acesteia.

„În intervalul orar 14.00 – 17.00, în sala de conferințe a hotelului Mera Brise din Mangalia (faleză), va avea loc o întâlnire cu parlamentarii USR, Cristina PRUNĂ și Claudiu NĂSUI. Vom discuta atât despre capitolul Economie din programul național de guvernare al USR, cât și despre propunerile legislative ale USR în privința pensiilor speciale sau a energiei regenerabile, având în vedere specificul zonei“, spun cei de la USR.

Cristina Prună este este deputat de București în Parlamentul României, membru al Comisiei Industrii și Servicii și al Comisiei Afaceri Europene. Înainte de a intra în politică, Cristina a lucrat în diferite țări europene, atât în sectorul privat, cât și în cel non-profit. A fost antreprenor și manager de proiecte europene. Din 2012 până în 2015 a construit un start-up digital în domeniul sănătății. De asemenea, a gestionat proiecte în companii private internaționale. Cristina a obținut două burse de studiu care au ajutat-o să studieze în cadrul unui master în dezvoltare economică europeană și internațională și unui alt master în managementul afacerilor la Sciences Po, Ecole des Mines și Collège des Ingénieurs din Paris.

Claudiu Năsui este deputat de București în Parlamentul României, membru al Comisiei pentru Buget Finanțe Bănci, este ONG-ist și economist specializat în finanțe. A făcut parte din cabinetul Ministrului Finanțelor Publice în cadrul guvernului tehnocrat, unde a lucrat la proiecte de transparență bugetară, îmbunătățirea legislației privind investițiile publice și dezvoltarea mijloacelor moderne de plată a impozitelor cu cardul. Înainte de a fi membru al executivului și al parlamentului, Claudiu a lucrat exclusiv în sectorul privat, în consultanță financiară și în sectorul bancar. Claudiu a absolvit facultatea de finanțe a universității ParisDauphine și a efectuat un Master la universitatea Bocconi, în Italia, tot în domeniu finanțelor.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: