Connect with us

Administratie

Năvodari. Chelaru: „În scurt timp, pe podul de la ecluză va fi turnat stratul de protecție al hidroizolației“

Published

on

Primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru, a anunțat că lucrările la pod avansează. Se execută lucrările de hidroizolație, în paralel cu montarea parapetului de protecție,  urmând ca în scurt timp să fie așternut stratul de protecție al hidroizolației pe primele două benzi care sunt pregătite pentru asfaltare.

„Vă înțeleg nerăbdarea, dar a trebuit să așteptăm ca placa de beton turnată să se usuce înainte de a continua lucrările. Este un pas tehnologic absolut obligatoriu!“, a declarat Florin Chelaru.

Amintim că, podul de peste ecluza de la Năvodari este modernizat și lărgit. Valoarea totală a investiției este de 5,2 milioane lei. Realizarea proiectului are în vedere execuția unor ample lucrări de reabilitare a structurii podului, lărgirea carosabilului la 3 benzi și asfaltarea întregii suprafețe carosabile rezultată după operațiunile de lărgire. Astfel, proiectul prevede lărgirea căii de rulare la 9,10 m (trei benzi de circulație) și reabilitarea celor două trotuare cu o lățime de 1,60 m. Se vor executa lucrări de frezare, de betonare a structurii (beton de pantă), de execuție a unei noi hidroizolații, de turnare a trei noi straturi de asfalt 4 cm MAS 16, 4 cm BAP 16 și 3 cm BA 8. Mai mult decât atât, se va reabilita drumul în zona rampelor de acces, precum și suprafața sensului giratoriu prevăzută de acest proiect. Trotuarele se vor prevede cu pavele de 10 cm, precedată de refacerea structurii acestora ciment.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement