Connect with us

Administratie

Neputincios, dar iubitor de țară. De ce plantează Făgădău steaguri în intersecții

Adrian Cârlescu

Publicat

la

Aflat într-o evidentă criză de realizări palpabile, Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța, recurge la artificii naționaliste, după modelul ”neputincios, dar iubitor de țară”. Primăria Constanța a comunicat ieri, prin biroul de presă, ultima realizare, după modelul descris mai sus: montarea de steaguri permanente în două intersecții din oraș.

“Steagurile sunt arborate la o înălțime de 12 metri și au dimensiuni de 4,5 metri lungime pe 3 metri înălțime”, transmite Biroul de presă al Primăriei.

Reșaparea patriotică a imaginii lui Făgădău ascunde, de fapt, performanțe extrem de slabe ale administrației locale. Potrivit datelor statistice, în cursul anului 2018, Primăria Constanța a reușit să acceseze fonduri europene în cuantum de 28 de milioane de lei. Spre comparație, în aceeași perioada Primăria Cluj a accesat 479 de milioane de lei, iar Primăria Sibiu, 320 de milioane de lei. Printre realizările palpabile ale administrației Făgădău enumerăm: dotarea RATC cu o flotă modernă și extrem de scumpă de autobuze Isuzu, reabilitarea Parcului Arheologic, asfaltarea unor străzi. Alte proiecte au fost începute, însă se derulează cu viteza melcului. Amintim aici de reabilitarea podului de la butelii, care bate pasul pe loc de doi ani, sau de proiectele de anvelopare a școlilor care, deși inițiate în 2017, încă se află în faza de întocmire a documentațiilor.

Cam greu cu realizările, dar bine că steagurile au 3 metri înălțime…

 

Comments

comments

Administratie

Primăria Constanța scoate la licitație mai multe amplasamente pentru desfășurarea de activități comerciale

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Municipiului Constanţa organizează în data de 26.06.2020, la sediul din bd. Tomis nr. 51, licitaţie publică deschisă în vederea atribuirii de amplasamente în Constanța, pentru desfășurare de activități comerciale cu caracter temporar în zone publice, în sezonul estival 2020, pentru:

• comercializare înghețată (tonetă), ora 10:00;

• producere și comercializare înghețată (utilaj specializat–vehicul), ora 11:00;

• producere și comercializare sucuri naturale, pop-corn, vată de zahăr, sandwich-uri, produse de patiserie preambalate (utilaj specializat–vehicul), ora 13:00;

• închiriere echipament sportiv (biciclete simple/karturi simple cu pedale), ora 14:00.

Taxa pentru garanţia de participare (rambursabilă) este de:

• comercializare înghetată (tonetă) – 889,98 lei;

• producere și comercializare înghețată (utilaj specializat – vehicul) – 1.907,10 lei

• producere și comercializare sucuri naturale, pop-corn, vată de zahăr, sandwich-uri, produse de patiserie preambalate (utilaj specializat–vehicul) – 400 lei;

• închiriere echipament sportiv (biciclete simple/karturi simple cu pedale) – 915,84 lei.

Taxa de participare (nerambursabilă), este de 100 lei/amplasament/tip de activitate. Preţul minim de pornire al licitației publice deschisă, modalitatea de organizare și desfășurare a licitației, cât și zonele cu numărul de amplasamente sunt detaliate în caietul de sarcini și în instrucțiunile privind organizarea și desfășurarea procedurii de licitație, care se obțin odată cu achitarea taxei de participare/amplasament/tip de activitate. Oferta se va depune pentru fiecare amplasament în parte, pe tip de activitate desfășurată.

Documentele licitației se pot procura începând cu data de 03.06.2020, între orele 11:00 – 16:00, de la Centrul de Informare pentru Cetățeni situat în City Park Mall, bd. Alexandru Lăpușneanu nr. 116 C, etajul I. Data limită pentru depunerea ofertelor este 12.06.2020, ora 16:00.

Ofertele se vor depune la Centrul de Informare pentru Cetățeni situat în City Park Mall, bd. Alexandru Lăpușneanu nr. 116 C, etajul I.

Relații suplimentare se pot obține de la Centrul de Informare pentru Cetățeni situat în City Park Mall, bd. Alexandru Lăpușneanu nr. 116 C, etajul II sau la nr. de telefon 0241/488192.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Constanța. Unde se asfaltează în luna iunie

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Intervenții pe marile bulevarde și străzi construite de la zero în luna iunie, anunță Primăria Constanța printr-un comunicat remis redacției.

Lucrările de modernizare a traseelor pietonale avansează pe bulevardul Mamaia, pe tronsonul delimitat de strada Mircea cel Bătrân și strada Mihai Viteazu și pe bulevardul Tomis, între bulevardul Mamaia și strada Nicolae Iorga.

În ceea ce privește îmbunătățirea condițiilor de trafic rutier, se va moderniza carosabilul pe strada I.G. Duca, pe strada Dumbrăveni și pe bulevardul Mamaia, pe porțiunea delimitată de strada I.G. Duca și strada Mihai Viteazu.

În cartierul Compozitorilor, continuă amenajarea carosabilului pe străzile Paul Constantinescu, Dimitrie Cuclin, Ionel Perlea, Nicolae Kirculescu și aleea Madrigalului.

Noi locuri de parcare vor fi construite în zona delimitată de străzile Ștefăniță Vodă și Dionisie cel Mic și pe strada Tulcea, la intersecția cu strada Baba Novac.

Primăria Municipiului Constanța continuă investițiile pentru dezvoltarea orașului, lucrările edilitare se desfășoară conform planificării pentru a deservi toate zonele rezidențiale

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Continuă reabilitarea locurilor de joacă din municipiul Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Lucrările de amenajare a locurilor de joacă din municipiul Constanța continuă pe mai multe șantiere. La unele se toarnă covorul de cauciuc, la altele se montează echipamente noi, moderne în care cei mici să se poată juca în siguranță, iar la altele se amenajează infrastructura.

Astăzi, lucrătorii au montat elemente de joacă la spațiile din zona de agrement de pe strada Caraiman, de la intersecția bulevardului Aurel Vlaicu cu strada Vârful cu Dor și de pe șoseaua Mangaliei, bl. SM5. Astfel, după finalizarea lucrărilor, cei mici vor avea la dispoziție leagăne, balansoare, panouri de joc, cățărătoare, jocuri pe arc și diferite ansambluri de jocuri.

Pentru a putea fi folosit în siguranță de cei mici, ultimul pas în amenajarea locurilor de joacă va consta în turnarea covorului de cauciuc, multistrat. Zilele următoare, după ce vremea se va îmbunătăți se va turna al doilea covor de cauciuc antitraumă la locurile de joacă din Portul Tomis și strada Dunării și primul strat la cel de la intersecția străzilor Soveja și Cumpenei. (comunicat de presă Primăria Constanța)

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: