Connect with us

Politica

Nici executorul judecătoresc nu-l poate trimite acasă pe Gelil Eserghep de la UDTTMR?

Published

on

După ce congresul organizat anul trecut a fost anulat, sediul UDTTMR urma să fie, astăzi, executat. În jur de 50 de turco tătari au venit în fața sediului Uniunii pentru a protesta împotriva președintelui Gelil Eserghep, dar și să preia cheile clădirii unde funcționează activitatea UDTTMR , după ce mai mulți reprezentanți turco tătari au anunțat pe rețelele de socializare că, astăzi, va fi pusă în aplicare o sentință judecătorească definitivă a Tribunalului Constanța, prin care va fi dezînvestită actuala conducere. “Vă anunțăm că joi, 18 mai 2017, la ora 13.30, la sediul central al Uniunii Democrate a Tătarilor Turco – Musulmani din România, str. B.P.Hașdeu nr. 53 Constanța, va avea loc punerea în aplicare a executării solite civile nr. 6272/2017 din 10 aprilie 2017. Această executare silită se va face conform hotărârii definitive și irevocabile nr. 302/02.03.2017 a Tribunalului Constanța Secția Civilă, data în dosarul nr. 1071/212/2016, prin care s-a anulat Hotărârea nr. 1 a Congresului Național al UDTTMR organizat în data de 9 ianuarie 2016. Prin anularea acestei hotărâri a fost dezînvestită conducerea UDTTMR, respective Gelil Eserghep a fost dezînvestit din funcția de președinte al Uniunii”, au transmis, printr-un comunicat de presă, reprezentanții UDTTMR.

La ora anunțată, fondatorii Uniunii au explicat că vor organiza congresul pentru alegerea noii conduceri, dar după sărbătoarea Ramazanului, iar congresul Consiliul Reprezentanților a stabilit data de 20 mai ca data a congresului. În tot acest timp, sediul a fost închis, Gelil Eserghep nepredând cheile. Până acum, Eserghep s-a folosit de fiecare cale legislativă permisă pentru a nu renunța la președinția Uniunii, rămâne de văzut dacă și de acum înainte aceste demersuri îl vor mai ajuta în vreun fel.

Pentru explicații despre situația creată astăzi, l-am contactat și pe Gelil Eserghep, însă acesta nu a răspuns apelurilor venite din partea “Ordinea.ro”, însă îi așteptăm opinia.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!