Conecteaza-te cu noi

Politica

Nicusor Constantinescu, pe lista datornicilor ANAF

Published

on

Ieri, ANAF a publicat lista cu 187.230 contribuabili persoane fizice, care au restanţe fiscale mai mari de 1.500 lei la 31 martie 2016. Potrivit acesteia, cei mai mari datornici la stat au obligații fiscale restante foarte mari, de ordinul zecilor sau chiar sutelor de milioane de lei.  Agenția Fiscală poate recupera la această dată doar o parte din sumele restante deoarece există și cazuri de insolvabilitate fără bunuri sau existența vreunei hotărâri judecătorești de suspendare a executării silite, situații în care ANAF nu poate demara sau continua măsurile de excutare silită.

Potrivit acestei liste, primul pe lista marilor datorinici este Sorin Robert Negoiță, primar al sectorului 3 al Capitalei și candidat la viitoarele alegeri locale. El are de achitat obligații fiscal necontestate în valoare de 232 milioane de lei.

Nici constănțenii nu lipsesc de pe această listă

Acum nu ne referim la suma foarte mare de bani datorată statului, ci la faptul că una dintre persoanele fizice cu datorii mari către ANAF este nimeni altul decât fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Daniel Constantinescu. Pe numele lui ANAF precizează că sunt datorii de 315.496 de lei. Suma nu este mică, iar statutul de datornic către ANAF nu este convenabil. L-am sunat pe fostul șef al CJ ca să aflăm cum comentează această situație. Nicușor Constantinescu ne-a spus că știe despre aceaste lucruri dar nu s-a declarat îngrijorat. “L-am întrebat pe avocatul meu cum stau lucrurile, iar el mi-a spus că toate aceste sume sunt câștigate în instanță, pe procese verbale. Știți că am avut foarte multe procese, însă nu am fost citat ca președinte al Consiliului Județean, ci ca persoană fizică. Iar sumele despre care vorbiți reprezintă taxele pe care le-am plătit. Nu ar trebui să am nici un fel de restanțe”, ne-a spus Nicușor Constantinescu. Reamintim că Nicușor Constantinescu este anchetat in trei dosare de coruptie, toate trei conexate între ele. Procurorii anticorupție îl acuză de mai multe infracțiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecințe deosebit de grave. Prejudiciul de care este acuzat este de plăți ilegale de peste 5 milioane de euro. În două din cele trei dosare el a fost deja trimis în judecată.

Advertisement

Prima cauză în care Nicușor Constantinescu a fost trimis în judecată se referă la acuzația de abuz în serviciu în formă continuată într-un dosar ce vizează subfinanțarea centrului Militar Zonal Constanța.

Al doilea dosar mai vizează trei infracțiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice. În acest dosar, Constantinescu a fost trimis în judecată alături de Adrian George Gâmbuțeanu, fost director general al Regiei Autonome Judetene de Drumuri si Poduri Constanta (RAJDP Constanta). Până la această oră a avut peste 70 de termene de judecată.

 Mulți constănțeni au datorii foarte mari

Numele foșilor lideri politici din Constanța nu apar însă pe lista ANAF. Pe lista datornicilor figurează și Mazăre Livia Dorina, care este datoare cu 3638 de lei, dar și Mazăre M. Romică, dator cu 2100 de lei. Dar aceste persoane nu au nici o legătură de rudenie cu fostul primar al municipiului Constanța, Radu Ștefan Mazăre, al cărui nume nu figurează pe lista ANAF.

Printre persoanele fizice din Constanța care datorează sume mari de bani către ANAF îi găsim pe Homorâceanu Florentina Livia, care se situează pe locul 26 la nivel national, cu o datorie de 7.103.496 lei, pe Bujdoveanu Tănase Laurențiu, care se află pe locul 66 la nivel național cu o datorie de 3.385.028 lei, dar și pe Alexe Stelian, care are o datorie de 2.593.349 lei, care îl situează pe locul 109 la nivel national. Alți datornici mari sunt următorii: Deacu T. Vasile: 2.075.732 (locul 141 la nivel national), Murg I. Alexander: 1.978.605 (locul 153), Cupcic V Gheorghe: 1.506.120, Vișan E Florin: 1.426.268 lei, Manea D Valentin: 1.121.757, Mega S Gheorghe: 1.035.585, Bobaru T George: 948.715, Dobre Marius: 480.691. După cum ați remarcat, numele notarului Florin Vișan apare pe această listă a datornicilor, cu o sumă de aproape un milion și jumătate de lei. Ca să facem o scurtă revenire asupra sa, vă reamintim că el era unul din cei mai solicitaţi notari publici din Constanţa, cu relaţii contractuale multiple cu mai multe instituții publice, dar și oameni de afaceri influenţi din judeţ. Din câte se zvonea la începutul anului, notarul comisese o fraudă importantă, motiv pentru care alesese să dispară. Din câte se pare, el a plecat din țară.   Iată și alți constănțeni datori cu sume foarte mari către ANAF: Cristea M. Dan-Florin: 318.343 lei, Blaga C Veronica: 264.752 lei Trantu N Dincă: 194.143 lei, Constantin C. Fănica: 112.192 lei Tapangea G Ion Dănuț: 102.685 lei, Cartoafă S Florin: 82.704 lei

Advertisement

Ameropa Grains are datorii foarte mari

Ameropa Grains SA (mare contribuabil) are datorii de 5.954.404 lei. Din anul 2102, prin preluarea Azomureş, Ameropa controlează şi operatorul portuar Chimpex Constanţa (CHEM), la care combinatul deţine 90,42% din acţiuni. Ameropa deţine în România Ameropa Grains Constanţa (CCRL), fosta Comcereal Constanţa, care a preluat numele acţionarului majoritar. Este greu de spus cum se face că acest contribuabil foarte mare are o datorie atât de mare.

 

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions