Connect with us

Politica

Nicusor Constantinescu, pe lista datornicilor ANAF

Maria Ionescu

Publicat

la

Ieri, ANAF a publicat lista cu 187.230 contribuabili persoane fizice, care au restanţe fiscale mai mari de 1.500 lei la 31 martie 2016. Potrivit acesteia, cei mai mari datornici la stat au obligații fiscale restante foarte mari, de ordinul zecilor sau chiar sutelor de milioane de lei.  Agenția Fiscală poate recupera la această dată doar o parte din sumele restante deoarece există și cazuri de insolvabilitate fără bunuri sau existența vreunei hotărâri judecătorești de suspendare a executării silite, situații în care ANAF nu poate demara sau continua măsurile de excutare silită.

Potrivit acestei liste, primul pe lista marilor datorinici este Sorin Robert Negoiță, primar al sectorului 3 al Capitalei și candidat la viitoarele alegeri locale. El are de achitat obligații fiscal necontestate în valoare de 232 milioane de lei.

Nici constănțenii nu lipsesc de pe această listă

Acum nu ne referim la suma foarte mare de bani datorată statului, ci la faptul că una dintre persoanele fizice cu datorii mari către ANAF este nimeni altul decât fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Daniel Constantinescu. Pe numele lui ANAF precizează că sunt datorii de 315.496 de lei. Suma nu este mică, iar statutul de datornic către ANAF nu este convenabil. L-am sunat pe fostul șef al CJ ca să aflăm cum comentează această situație. Nicușor Constantinescu ne-a spus că știe despre aceaste lucruri dar nu s-a declarat îngrijorat. “L-am întrebat pe avocatul meu cum stau lucrurile, iar el mi-a spus că toate aceste sume sunt câștigate în instanță, pe procese verbale. Știți că am avut foarte multe procese, însă nu am fost citat ca președinte al Consiliului Județean, ci ca persoană fizică. Iar sumele despre care vorbiți reprezintă taxele pe care le-am plătit. Nu ar trebui să am nici un fel de restanțe”, ne-a spus Nicușor Constantinescu. Reamintim că Nicușor Constantinescu este anchetat in trei dosare de coruptie, toate trei conexate între ele. Procurorii anticorupție îl acuză de mai multe infracțiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecințe deosebit de grave. Prejudiciul de care este acuzat este de plăți ilegale de peste 5 milioane de euro. În două din cele trei dosare el a fost deja trimis în judecată.

Prima cauză în care Nicușor Constantinescu a fost trimis în judecată se referă la acuzația de abuz în serviciu în formă continuată într-un dosar ce vizează subfinanțarea centrului Militar Zonal Constanța.

Al doilea dosar mai vizează trei infracțiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice. În acest dosar, Constantinescu a fost trimis în judecată alături de Adrian George Gâmbuțeanu, fost director general al Regiei Autonome Judetene de Drumuri si Poduri Constanta (RAJDP Constanta). Până la această oră a avut peste 70 de termene de judecată.

 Mulți constănțeni au datorii foarte mari

Numele foșilor lideri politici din Constanța nu apar însă pe lista ANAF. Pe lista datornicilor figurează și Mazăre Livia Dorina, care este datoare cu 3638 de lei, dar și Mazăre M. Romică, dator cu 2100 de lei. Dar aceste persoane nu au nici o legătură de rudenie cu fostul primar al municipiului Constanța, Radu Ștefan Mazăre, al cărui nume nu figurează pe lista ANAF.

Printre persoanele fizice din Constanța care datorează sume mari de bani către ANAF îi găsim pe Homorâceanu Florentina Livia, care se situează pe locul 26 la nivel national, cu o datorie de 7.103.496 lei, pe Bujdoveanu Tănase Laurențiu, care se află pe locul 66 la nivel național cu o datorie de 3.385.028 lei, dar și pe Alexe Stelian, care are o datorie de 2.593.349 lei, care îl situează pe locul 109 la nivel national. Alți datornici mari sunt următorii: Deacu T. Vasile: 2.075.732 (locul 141 la nivel national), Murg I. Alexander: 1.978.605 (locul 153), Cupcic V Gheorghe: 1.506.120, Vișan E Florin: 1.426.268 lei, Manea D Valentin: 1.121.757, Mega S Gheorghe: 1.035.585, Bobaru T George: 948.715, Dobre Marius: 480.691. După cum ați remarcat, numele notarului Florin Vișan apare pe această listă a datornicilor, cu o sumă de aproape un milion și jumătate de lei. Ca să facem o scurtă revenire asupra sa, vă reamintim că el era unul din cei mai solicitaţi notari publici din Constanţa, cu relaţii contractuale multiple cu mai multe instituții publice, dar și oameni de afaceri influenţi din judeţ. Din câte se zvonea la începutul anului, notarul comisese o fraudă importantă, motiv pentru care alesese să dispară. Din câte se pare, el a plecat din țară.   Iată și alți constănțeni datori cu sume foarte mari către ANAF: Cristea M. Dan-Florin: 318.343 lei, Blaga C Veronica: 264.752 lei Trantu N Dincă: 194.143 lei, Constantin C. Fănica: 112.192 lei Tapangea G Ion Dănuț: 102.685 lei, Cartoafă S Florin: 82.704 lei

Ameropa Grains are datorii foarte mari

Ameropa Grains SA (mare contribuabil) are datorii de 5.954.404 lei. Din anul 2102, prin preluarea Azomureş, Ameropa controlează şi operatorul portuar Chimpex Constanţa (CHEM), la care combinatul deţine 90,42% din acţiuni. Ameropa deţine în România Ameropa Grains Constanţa (CCRL), fosta Comcereal Constanţa, care a preluat numele acţionarului majoritar. Este greu de spus cum se face că acest contribuabil foarte mare are o datorie atât de mare.

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Cum votează un fost candidat la Președinția României

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Un fost candidat la președinția României face, în ultima zi de campanie, o radiografie a campaniei electorale pentru alegerile parlamentare, precum și a candidaților care au intrat în această competiție.

Teodor Paleologu, fost candidat la președinția României din partea Partidului Mișcarea Populară, a scris pe contul său de Facebook că alege să voteze Eugen Tomac la Camera Deputaților și Florin Cîțu la Senat, dar că are și variantă “paluzibilă” pentru varianta Cristian Diaconescu la Senat și Ludovic Orban sau Claudiu Năsui la Camera Deputaților.

Ce spune Paleologu despre PMP, despre candidații PNL, USR și de ce l-ar alege pa Dan Barna la Sibiu și nu pe vicepremierul Raluca Turcan, citiți în mesajul pe care vi-l redăm integral:

“La PNL și PMP mă deranjează nemernicia dovedită în timp a multor membri și candidați, iar la USR talmeș-balemșul doctrinar din care răzbate un anticlericalism rabiat și preferința pentru impozitarea progresivă. Cu toate acestea, consider că, în absență de ceva mai bun, aceste partide pot fi votate de la caz la caz. Vă dau cîteva exemple.
În diaspora cel mai bun candidat este în mod categoric Cătălin Avramescu (PMP), un strălucit profesor și intelectual, un om cu bogată experiență politică, diplomatică și administrativă.
În București lucrurile sînt ceva mai complicate. Eu voi vota Tomac (PMP) la Cameră și Cîțu (PNL) la Senat, dar opțiuni plauzibile sînt și Cristian Diaconescu (PMP) la Senat și Orban (PNL) sau Năsui (USR) la Cameră. Este de neînțeles cum USR are o listă atît de slabă și neserioasă pentru Senat: nu cunosc absolut pe nimeni pînă la poziția 6, unde apare o doamnă onestă, dar prea de stînga pentru gustul meu.
La București mai este un candidat care-mi place: independentul Valeriu Nicolae. Dar nu îmi place atît de mult încît să-l și votez. Votezi un candidat fără șanse atunci cînd crezi cu tărie în el și în ideile pe care le susține. Este ca o profesiune de credință. Dar îl respect pentru curajul de a candida și am convingerea că nu este un lucru inutil.
Oricît vi s-ar părea de curios, între Raluca Turcan și Dan Barna la Sibiu, eu l-aș vota pe acesta din urmă. Doar la președinție sper să nu mai candideze, pentru că irosește voturi care ar putea sprijini o reală schimbare în bine.
V-am dat doar cîteva exemple. Dacă vreți, îmi puteți trimite întrebări despre candidați, la care voi încerca să răspund în live-ul de la ora 21:30.”

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Răzvan Filipescu, candidatul PRO România pentru Senat: „Redeschiderea școlilor trebuie să fie o prioritate națională“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Răzvan Filipescu, candidatul PRO România pentru Senatul României, spune că redeschiderea școlilor trebuie să fie o prioritate națională, iar copiii readuși în unitățile de învățământ. El spune că, potrivit studiilor, lipsa fizică a copiilor din școli le afectează dezvoltarea cognitivă.

„Nu trebuie să se stingă energia copiilor în fața unei tablete, ci trebuie să facem ca școlile să redevină acele centre și zone de socializare. Tocmai de aceea credem că este oportună redeschiderea școlilor, dar în condiții de siguranță cu testarea periodică și gratuită. Redeschiderea școlilor trebuie să fie o prioritate națională. Școala îi învață pe copii nu numai carte, ci și cum să socializeze, să se integreze în comunitate și să interacționeze unii cu alții.“, a spus candidatul PRO România.

Răzvan Filipescu spune că predarea online este oarecum și discriminatorie, în condițiile în care mulți copii nu au acces la tablete și internet.

„Sistemul de predare online începe să devină o problemă nu numai pentru dezvoltarea copiilor noștri, dar și pentru părinți, care întâmpină greutăți cu alocare timpului necesar monitorizării copiilor. Sunt copii care au trac în fața camerelor de luat vederi; copiii nu beneficiază de aceeași atenție din partea profesorilor, nu pot fi monitorizați la fel de eficient. Spre exemplu, copiii din clasa I, care au nevoie de atenție sporită, mai ales la partea de caligrafiere, nu pot fi monitorizați în sistem online. Tocmai de aceea, noi cei de la PRO România milităm pentru redeschiderea școlilor în codiții de siguranță. Considerăm că este absolut necesar testarea gratuită a tuturor profesorilor. De asemenea, considerăm că este absolut necesar redeschiderea cabinetelor medicale din școli. La fel de important este extinderea programului Masă Caldă pentru elevi, pentru că inclusiv în județul Constanța avem localități unde abandonul școlar este foarte mare, despre care nimeni nu vorbește, cu rată de promovabilitate zero, cum a fost și anul acesta. Repet, redeschiderea școlilor trebuie să fie o prioritate națională“, a declarat Răzvan Filipescu.

Candidatul PRO România pentru Senat este în prezent consilier județean și a absolvit Universitatea Ovidius Constanța, Facultatea de Științe Economice, secția Tranzacții Internaționale, o facultate la care s-a întors să și predea. În același timp este și fermier, un om care a investit și muncește în județul Constanța.

Executat de Asociația Puterea Civică – portal: ordinea.ro

Comandat de Partidul PRO România – Filiala Constanța

CUI mandatar financiar coordonator: 11200008

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Elena Băsescu: „Constanța va vota PMP, partidul stabilităţii şi al valorilor tradiţionale de centru-dreapta“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Elena Băsescu, candidat PMP pentru Camera Deputaților, a acordat un interviu pentru Ordinea.ro în care a vorbit despre sloganul PMP „educaţie, credinţă, sănătate” și despre proiectele sale pentru zona socială. Elena Băsescu spune că PMP are cea mai bună echipă, atât la nivel naţional, cât şi la nivelul judeţului Constanţa și cel mai bun program de guvernare coerent, cu peste 200 de măsuri concrete, care pot schimba România în bine odată ce vor fi puse în aplicare. În plus, spune Elena Băsescu, PMP este un partid statornic construit pe valori reale pe care nu le-am abandonat: patriotismul, apărarea şi protejarea familiei, respectul faţă de statul de drept, dezvoltare prin investiţii, echilibru.

Reporter (Rep.): Doamna Băsescu, suntem pe ultima sută de metri a campaniei pentru alegerile parlamentare. De ce ar trebui să voteze constănţenii Partidul Mişcarea Populară?

Elena Băsescu (E.B.): Avem cea mai bună echipă, atât la nivel naţional, cât şi la nivelul judeţului Constanţa. Avem un program de guvernare coerent, cu peste 200 de măsuri concrete care pot schimba România în bine odată ce vor fi puse în aplicare. În plus, PMP este un partid statornic construit pe valori reale pe care nu le-am abandonat: patriotismul, apărarea şi protejarea familiei, respectul faţă de statul de drept, dezvoltare prin investiţii, echilibru. PMP este singurul partid care n-a făcut compromisuri politice şi care s-a luptat constant cu PSD. În plus, PMP Constanţa îşi doreşte să-i reprezinte în Parlament pe toţi locuitorii judeţului: şi pe cei din municipiu, şi pe cei din staţiunile turistice care au nevoie de infrastructură şi promovare, dar, foarte important, şi pe cei din restul judeţului Constanţa care au fost uitaţi şi de autorităţile centrale, şi de autorităţile locale.

Rep.: Ne aflăm în plină bătălie a sondajelor. Pe ce scor mizați la aceste alegeri?

E.B.: Am văzut pasiunea cu care unii încearcă să lovească în PMP prin sondaje măsluite. Noi avem un electorat consolidat, PMP a fost validat electoral la toate alegerile la care a participat din 2014 încoace. Spre exemplu, în judeţul Constanţa, mizăm pe un scor cu două cifre. Aşa cum am mai spus, PMP va avea şi deputat, şi senator.

Rep.: Cât de sudată a fost echipa pe care aţi făcut-o cu Claudiu Palaz?

E.B.: Îl ştiam din vechiul PDL pe Claudiu Palaz: un om serios, muncitor, un patriot adevărat care a luptat pentru judeţul Constanţa. Va fi un noroc adevărat pentru constănţeni să-l aibă ca senator şi sunt convinsă că tocmai de aceea PMP va şi obţine un scor foarte bun pe 6 decembrie. Deşi n-a fost o campanie simplă, din cauza pandemiei, am reuşit împreună să batem tot judeţul la pas. Suntem o echipă unită şi determinată să ajute judeţul Constanţa să-şi atingă potenţialul: primul loc în România din perspectiva calităţii vieţii şi a dezvoltării economice după Capitală. Echipa Palaz – Băsescu va lupta în Parlament pentru banii necesari în vederea finanţării investiţiilor de care are atât de mare nevoie judeţul Constanţa.

Rep. Cum vi s-au părut constănţenii?

E.B.: Oameni primitori, muncitori şi care ştiu foarte bine ce se întâmplă în ţară şi ce trebuie făcut. Acest creuzet etnic, cultural, religios care este judeţul Constanţa poate fi un exemplu pentru toată ţara în ceea ce priveşte conlucrarea pentru atingerea binelui comun.

Rep.: Ce fel de guvernare ar trebui să avem după 6 decembrie?

E.B.: Este prematur să ne pronunţăm asupra acestui lucru – trebuie să vedem întâi voinţa românilor exprimată prin vot. Personal, cred că România poate trece prin criza economică adusă de pandemie doar cu un Guvern de centru – dreapta care să se concentreze pe investiţii pentru a reporni economia. Or, având în vedere programul de guvernare pe care l-am propus, experienţa unor oameni din fostul PDL şi faptul că partidul poate fi o ancoră de stabilitate într-o viitoare coaliţie destul de complicată, consider că PMP nu trebuie să lipsească din viitoarea formulă guvernamentală.

Rep.: Ce se întâmplă cu proiectele dumneavoastră pe zona socială?

E.B.: Colegii din PMP le-au preluat în programul de guvernare al partidului şi au devenit astfel, în mod oficial, proiecte pe care le vom susţine în viitorul Parlament. Nu am pretenţia că voi rezolva marile probleme de infrastructură ale României, dar sunt convinsă că voi putea măcar să ajut familiile monoparentale şi, odată pus în aplicare pachetul legislativ, vom încuraja natalitatea, echilibrând astfel piaramida vârstelor.

Rep.: Sloganul PMP este „educaţie, credinţă, sănătate”. Cum se traduc aceste trei cuvinte în acţiunile partidului?

E.B.: PMP a analizat care sunt principalele probleme cu care se confruntă România şi a distilat o serie de acţiuni concrete care, odată aplicate, vor schimba ţara în bine. Educaţia înseamnă să ne gândim la copii şi la viitorul ţării: 6% din PIB pentru Învăţământ şi 1% pentru Cercetare, toate şcolile cu internet, niciun copil lăsat pe din afară, dezvoltarea învăţământului profesional, construirea a 1.000 de creşe şi grădiniţe. Credinţa descrie PMP ca un partid al stabilităţii şi al respectului faţă de valorile tradiţionale. Asta înseamnă dorinţa noastră de a exista o relaţie de conlucrare între statul laic şi Biserică, respingerea neomarxismului de tip progresist care vrea să anuleze diferenţele dintre oameni şi să ne impună o cultură standardizată. Uniunea Europeană s-a construit pe baza dictonului „unitate în diversitate”. Or, PMP crede că valorile românismului trebuie păstrate. Partea de Sănătate se referă, în mod evident, la nevoia absolută de a îmbunătăţi sistemul sanitar: dublarea alocărilor bugetare, construirea celor 8 spitale regionale, servicii medicale de mai bună calitate pentru oameni. S-au pierdut opt ani din momentul în care Guvernul Boc a vrut să promoveze Legea Sănătăţii, elaborată în urma unei analize de lungă durată a unei comisii formate sub auspiciile Administraţiei Prezidenţiale. USL (PSD – PNL) s-a opus atunci acestui proiect şi am ajuns astfel la tragedii inimaginabile precum Colectiv sau Piatra Neamţ. Dacă acea lege devenea realitate, nu mai aveam cazuri precum cele de la Spitalul de Boli Infecţioase din Reşiţa.

Rep.: Un ultim mesaj pentru constănţeni?

E.B.: Le mulţumesc pentru primirea caldă pe care mi-au făcut-o şi îi asigur că echipa Palaz – Băsescu se va lupta în Parlament pentru a duce Constanţa pe primul loc. Ca să putem să facem asta, trebuie ca oamenii să meargă la vot şi să pună ştampila pe PMP: cea mai bună echipă, cel mai bun program politic, cele mai bune intenţii. Sunt convinsă că, pe 6 decembrie, Constanţa votează PMP, partidul stabilităţii şi al valorilor tradiţionale.

Comandat de Partidul Mișcarea Populară-Organizația Județeană Constanța

Executat de Asociația Puterea Civică – portal: www.ordinea.ro

– CUI mandatar financiar coordonator: 11200012

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: