Connect with us

Politica

Nicusor Constantinescu, pe lista datornicilor ANAF

Maria Ionescu

Publicat

la

Ieri, ANAF a publicat lista cu 187.230 contribuabili persoane fizice, care au restanţe fiscale mai mari de 1.500 lei la 31 martie 2016. Potrivit acesteia, cei mai mari datornici la stat au obligații fiscale restante foarte mari, de ordinul zecilor sau chiar sutelor de milioane de lei.  Agenția Fiscală poate recupera la această dată doar o parte din sumele restante deoarece există și cazuri de insolvabilitate fără bunuri sau existența vreunei hotărâri judecătorești de suspendare a executării silite, situații în care ANAF nu poate demara sau continua măsurile de excutare silită.

Potrivit acestei liste, primul pe lista marilor datorinici este Sorin Robert Negoiță, primar al sectorului 3 al Capitalei și candidat la viitoarele alegeri locale. El are de achitat obligații fiscal necontestate în valoare de 232 milioane de lei.

Nici constănțenii nu lipsesc de pe această listă

Acum nu ne referim la suma foarte mare de bani datorată statului, ci la faptul că una dintre persoanele fizice cu datorii mari către ANAF este nimeni altul decât fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Daniel Constantinescu. Pe numele lui ANAF precizează că sunt datorii de 315.496 de lei. Suma nu este mică, iar statutul de datornic către ANAF nu este convenabil. L-am sunat pe fostul șef al CJ ca să aflăm cum comentează această situație. Nicușor Constantinescu ne-a spus că știe despre aceaste lucruri dar nu s-a declarat îngrijorat. “L-am întrebat pe avocatul meu cum stau lucrurile, iar el mi-a spus că toate aceste sume sunt câștigate în instanță, pe procese verbale. Știți că am avut foarte multe procese, însă nu am fost citat ca președinte al Consiliului Județean, ci ca persoană fizică. Iar sumele despre care vorbiți reprezintă taxele pe care le-am plătit. Nu ar trebui să am nici un fel de restanțe”, ne-a spus Nicușor Constantinescu. Reamintim că Nicușor Constantinescu este anchetat in trei dosare de coruptie, toate trei conexate între ele. Procurorii anticorupție îl acuză de mai multe infracțiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecințe deosebit de grave. Prejudiciul de care este acuzat este de plăți ilegale de peste 5 milioane de euro. În două din cele trei dosare el a fost deja trimis în judecată.

Prima cauză în care Nicușor Constantinescu a fost trimis în judecată se referă la acuzația de abuz în serviciu în formă continuată într-un dosar ce vizează subfinanțarea centrului Militar Zonal Constanța.

Al doilea dosar mai vizează trei infracțiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice. În acest dosar, Constantinescu a fost trimis în judecată alături de Adrian George Gâmbuțeanu, fost director general al Regiei Autonome Judetene de Drumuri si Poduri Constanta (RAJDP Constanta). Până la această oră a avut peste 70 de termene de judecată.

 Mulți constănțeni au datorii foarte mari

Numele foșilor lideri politici din Constanța nu apar însă pe lista ANAF. Pe lista datornicilor figurează și Mazăre Livia Dorina, care este datoare cu 3638 de lei, dar și Mazăre M. Romică, dator cu 2100 de lei. Dar aceste persoane nu au nici o legătură de rudenie cu fostul primar al municipiului Constanța, Radu Ștefan Mazăre, al cărui nume nu figurează pe lista ANAF.

Printre persoanele fizice din Constanța care datorează sume mari de bani către ANAF îi găsim pe Homorâceanu Florentina Livia, care se situează pe locul 26 la nivel national, cu o datorie de 7.103.496 lei, pe Bujdoveanu Tănase Laurențiu, care se află pe locul 66 la nivel național cu o datorie de 3.385.028 lei, dar și pe Alexe Stelian, care are o datorie de 2.593.349 lei, care îl situează pe locul 109 la nivel national. Alți datornici mari sunt următorii: Deacu T. Vasile: 2.075.732 (locul 141 la nivel national), Murg I. Alexander: 1.978.605 (locul 153), Cupcic V Gheorghe: 1.506.120, Vișan E Florin: 1.426.268 lei, Manea D Valentin: 1.121.757, Mega S Gheorghe: 1.035.585, Bobaru T George: 948.715, Dobre Marius: 480.691. După cum ați remarcat, numele notarului Florin Vișan apare pe această listă a datornicilor, cu o sumă de aproape un milion și jumătate de lei. Ca să facem o scurtă revenire asupra sa, vă reamintim că el era unul din cei mai solicitaţi notari publici din Constanţa, cu relaţii contractuale multiple cu mai multe instituții publice, dar și oameni de afaceri influenţi din judeţ. Din câte se zvonea la începutul anului, notarul comisese o fraudă importantă, motiv pentru care alesese să dispară. Din câte se pare, el a plecat din țară.   Iată și alți constănțeni datori cu sume foarte mari către ANAF: Cristea M. Dan-Florin: 318.343 lei, Blaga C Veronica: 264.752 lei Trantu N Dincă: 194.143 lei, Constantin C. Fănica: 112.192 lei Tapangea G Ion Dănuț: 102.685 lei, Cartoafă S Florin: 82.704 lei

Ameropa Grains are datorii foarte mari

Ameropa Grains SA (mare contribuabil) are datorii de 5.954.404 lei. Din anul 2102, prin preluarea Azomureş, Ameropa controlează şi operatorul portuar Chimpex Constanţa (CHEM), la care combinatul deţine 90,42% din acţiuni. Ameropa deţine în România Ameropa Grains Constanţa (CCRL), fosta Comcereal Constanţa, care a preluat numele acţionarului majoritar. Este greu de spus cum se face că acest contribuabil foarte mare are o datorie atât de mare.

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

PSD Constanța. Consultantul politic Cosmin Gușă, alături de Felix Stroe și Decebal Făgădău

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, cu începere de la ora 12.00, pe terasa unui restaurant din Constanța, s-a desfășurat o conferință de presă susținută de reprezentanții PSD Felix Stroe, candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean, Decebal Făgădău, candidat la funcția de primar al municipiului Constanța, precum și de Cosmin Gușă, consultant politic, în calitate de invitat și membru al PSD.

Conferința a fost deschisă de către Felix Stroe, care a precizat că mai sunt doar câteva zile de campanie electorală, după care duminică, 27 septembrie, ne vom prezenta la vot. I-a dat apoi cuvântul lui Cosmin Gușă, care a spus că scopul prezenței sale alături de cei doi candidați este acela de a-i susține.

”Scopul prezenţei mele astăzi, aici, este pentru a susţine candidaturile lui Felix Stroe la preşedinţia Consiliului Judeţean Constanţa şi a lui Decebal Făgădău la funcţia de primar al municipiului Constanţa. Nu am fost destul de activ în această campanie, nu pentru că nu am vrut, ci pentru că aşa s-au aranjat treburile. Am fost însă activ în judeţul Constanta, unde m-am ocupat de campania independentului Murad la primăria Mangalia, unde trebuie să ne concentrăm să facem transferul de voturi dintr-o parte în alta. PSD înseamnă mult, ar putea să însemne şi mai mult la Mangalia. Aceste două candidaturi, la Constanţa, sunt mult mai bune faţă de ceea ce oferă cei de la PNL.”, a precizat Cosmin Gușă.

În cuvântul său, Decebal Făgădău a scos în evidență faptul că alegătorii îi cunosc atât pe el, cât și pe Felix Stroe și că PSD Constanța vine cu o echipă cunoscută.

”Deja știți totul despre noi.”, a spus Decebal Făgădău.

El a declarat că, în calitate de primar, îi invită pe constănțeni să vină la vot. A spus că vor  fi asigurate atât mănuși de unică folosință, cât și dezinfectant, astfel încât totul să se desfășoare în cele mai bune condiții.

”Din punctul meu de vedere, constănțenii au deja opiniile formate, iar opțiunea lor este legată de candidatura mea. Va fi o alegere pro sau anti Făgădău, ceilalți candidați au scorul sub partide. Vreau să felicit cele trei doamne intrate în cursă și, totodată, vreau să le bat obrazul candidaților care au insultat orașul. Le transmit acelor candidați că hrănesc un câine cu ură și acel câine se va înfrupta din ei”, a declarat Decebal Făgădău.

Tot el a spus că este obișnuit să lucreze împreună cu Felix Stroe și a precizat că s-au ajutat reciproc pentru a obține credite importante, de la BERD și de la Banca Mondială.

”Nu am ascuns absolut nimic sub preș.”, a precizat Făgădău.

Felix Stroe a spus că nu va pleca la București, indiferent de ofertă, ci va munci pentru constănțeni.

El a ținut să spună că, în ultima perioadă, la nivelul RAJA SA Constanța au fost semnate încă 4 contracte foarte importante, însă a preferat să nu vorbească despre ele pentru a nu se considera că a folosit acest lucru în campania sa electorală. Dar se mândrește să vorbească despre RAJA, dat fiind faptul că aceasta oferă servicii de calitate.

De asemenea, a spus că nu și-a trimis emisari la nici un primar din județul Constanța, așa cum s-a vehiculat, pentru că are o relație foarte bună cu cei mai mulți dintre ei.

”Dacă aș vrea să vorbesc cu ei, aș face-o ”tete-a-tete”, a spus Stroe.

El a precizat că își dorește să devină președinte al Consiliului Județean deoarece are experiența necesară.

De asemenea, a declarat că la nivelul RAJA a semnat contracte în valoare de peste 740 de milioane de euro.

”Banul European are un cost – cofinanțare. Să nu ne facem că nu știm această treabă pentru că sistemul public de apă nu mai era. Nu se vede ca o șosea, ca o clădire, ca o școală… Nu se vede pentru că este sub pământ. Dar era un sistem vechi, de peste 70 de ani. Dacă nu exista RAJA Constanța, nu am fi putut să dăm apă.”, a spus Stroe.  ”Să vorbim ca specialiști, nu ca bunicuțe.”, a continuat Felix Stroe.

El a mai spus că echipa PSD Constanța va aduce în județ cel puțin două miliarde de euro. De asemenea, a ținut să sublinieze importanța mediului privat și că nu este cazul să spunem că statul are contracte cu nu știu ce investitor privat.

”Să nu ne fie rușine de capitalul privat. Capitalul privat este motorul capitalismului. Mă apucă durerea de inimă instantaneu când aud că cetățeanul X, care este întreprinzător privat, are relații cu statul. Păi cu cine să aibă statul relații, cu statul? Capitalul privat trebuie încurajat. O mare parte din banii europeni vor fi pentru întreprinzătorii privați. Județul Constanța are două resurse: turismul și agricultura.”, a mai spus Felix Stroe. 

Comandat de Partidul Social Democrat  filiala Constanta,

Executat de Asociația Puterea Civică – www.ordinea.ro 

CUI mandatar financiar coordonator 21200019

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Sondaj. USR-PLUS Agigea: „Cei mai mulți locuitori ai comunei doresc SCHIMBARE“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Conducerea Alianței USR-PLUS Agigea a dat publicității un sondaj de opinie, din care reiese faptul că majoritatea locuitorilor din Lazu și Agigea își dorește o schimbare.

„În urmă cu opt săptămâni am realizat în toate zonele din Agigea și Lazu, un sondaj de opinie de tip “din ușa în ușa”. Sondajul a fost făcut la vremea respectivă în vederea realizării unei alianțe a partidelor de dreapta (USRPLUS, PNL și PMP) pentru Primăria Agigea. Întrucât negocierea a rămas la stadiul de discuție și din păcate nu s-a concretizat, nu am mai publicat sondajul la acel moment. Considerăm însă că este important să îl aducem la cunoștință locuitorilor din Agigea și Lazu, cu mențiunea că sondajul nu a fost realizat de către o firma specializată în statistică ci de către voluntari (nu au participat membri din niciun partid și nici locuitori din Agigea). Așa cum reiese din imagini, majoritatea locuitorilor comunei doresc SCHIMBARE, iar de departe cel mai bine clasat și cu cel mai mare potențial de creștere în răspunsurile celor chestionați este Gabriel Ciobanu, candidatul USR PLUS la Primăria Agigea. Pe 27 septembrie avem ocazia istorică de a trimite PSD acasă atât în Agigea, cât și în tot județul Constanța! Alături de noi este și Remus Negoi, candidatul alianței USRPLUS la președinția Consiliului Județean Constanța.“, se arată într-un mesaj al USR-PLUS.

  • Comandat de Uniunea Salvați România – Filiala Constanța
  • Executat de Asociația Puterea Civică – portal: ordinea.ro
  • Codul Mandatarului Financiar: 21200251

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Cum vrea Costel Dumitrașcu (PMP) să simplifice accesul cetățenilor la serviciile Primăriei Năvodari

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Costel Aurelian Dumitrașcu, în calitate de candidat din partea PMP la funcția de primar al orașului Năvodari, propune o serie de măsuri prin care intenționează să simplifice accesul cetățenilor la serviciile administrației locale. Mai simplu, mai eficient, mai sigur, Costel Dumitrașcu se gândește să nu îi mai pună pe locuitorii din Năvodari pe drumuri și să îi scutească de drumuri inutile. Soluția aleasă este la un click distanță și, printr-o platformă special creată, cetățenii din Năvodari pot sesiza orice problemă direct de pe telefonul mobil.

“Aș vrea să fac o simplă demonstrație despre cum voi lucra cu năvodărenii, în mod special cu cei care nu vor avea timp să vină personal la primărie. Aceștia îmi vor putea sesiza orice problemă direct de pe telefonul mobil. Așa cum funcționează această platformă demo, veți putea reclama orice neregulă în orasul nostru, iar fiecare sesizare va ajunge pe biroul meu”, explică Dumitrașcu.

Pentru a testa platforma demo puteți chiar acum sesiza o problemă reală accesând : https://strada.n20.ro/

– Comandat de Partidul Mișcarea Populară-Organizația Județeană Constanța
– Executat de Asociația Puterea Civică – portal: www.ordinea.ro
– CUI mandatar financiar coordonator: 21200020

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: