Connect with us

Stiri

O ,,Cerere în căsătorie”, un ,,Happy end” şi un test cu ,,Două liniuţe”

Avatar

Publicat

la

N-am crezut că putem reveni la normalitate. După ani şi ani, şi ani … de kitschuri culturale promovate agresiv de Mazăre & Company, Constanţa a fost ,,invadată”, în această vară, de evenimente de bun-gust şi pentru toate gusturile: Sirtaki de Cartea Recordurilor, Carusel COOLtural, SummerKiss Live Concerts, Ziua Chitarelor, şi enumerarea poate continua.

Cel mai recent este Festivalul Internaţional de Teatru Independent de la Constanţa (FITIC), intitulat generic Blue Theatre, care a debutat acum 2 zile  şi se va încheia pe 10 septembrie.

Aşadar, chiar dacă weekendul s-a terminat şi a început o nouă săptămână cu griji şi stress, puteţi să vă relaxaţi şi să vă potoliţi setea de cultură, la sfârşitul zilei, cu teatru.

Iată spectacolele programate astăzi, 5 septembrie, şi o scurtă prezentare a lor:

Ora 18:00
CERERE ÎN CĂSĂTORIE – în concurs
Nu există moment mai prielnic ca acela de dinaintea unei cereri în căsătorie, pentru a dezgropa toate certurile, bârfele, neînţelegerile între două familii.

Distribuţie: Florentina Năstase, George Constantinescu, Valentin Terente
Regia: Victor Olăhuţ
Producţie: Teatrul de Artă Bucureşti

Ora 19:30

HAPPY END de Zsolt Poszgai
Textul este montat în premieră în România. Urmariţi povestea unei femei care, la 30 de ani, caută un bărbat cu care să-şi împartă viaţa. Timp de 10 ani a avut grijă de o bătrână, dar după ce aceasta a murit, se trezeşte complet singură.

Regia: Alexandru Bogdan
Scenografie şi afiş: Silvana Bratu
Distribuţie: Tudor Istodor, Raluca Aprodu

Ora 21:30
DOUA LINIUŢE
,,Subiectul avorturilor e unul foarte intim şi nu-i deloc greu să pici în capcana de a agresa spectatorul cu el. (…). În locul din piesă unde chiar se discută în amanunt despre avort am pornit toate motoarele farmecului şi comediei, ca să mă asigur ca spectatorul nu se va crispa şi că va urmari povestea, empatic”, spune regizoarea Lia Bugnar.

Distribuţie: Marius Manole, Medeea Marinescu, Irina Antonie, Anghel Damian, Lia Bugnar, Cătălin Babliuc şi Istvan Teglas.
Regia: Lia Bugnar
Producţie: Godot Cafe-Teatru

Vă reamintim că intrarea este liberă, iar accesul în sala Teatrului de Stat din Constanţa se face în limita locurilor disponibile.

Şi dacă astăzi nu aveţi timp sau chef, mai aveţi la dispoziţie 5 zile în care puteţi alege.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Stiri

Avarie RAJA în zona Campus din municipiul Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru remedierea unei avarii pe conducta principală de alimentare cu apă, cu diametrul de 600 mm, de la intersecţia bulevardului Aurel Vlaicu cu aleea Universității, din municipiul Constanţa, RAJA SA a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, astăzi – 28 ianuarie 2020, în intervalul orar 11.00 – 16.00.
Sunt afectați de lipsa apei consumatorii care locuiesc pe: – aleea Universităţii, – bulevardul Aurel Vlaicu, tronsonul delimitat de aleea Universităţii şi bulervardul Tomis, – străzile Perlei, Diamantului, Smaraldului, Rubinului şi Opalului, precum şi cei arondaţi punctului termic 45. De asemenea, este afectat și  perimetrul cuprins de străzile: Aurel Vlaicu – Dispensarului – Alexandru Lăpuşneanu (partea stângă) – Aurel Vlaicu şi punctele termice 140 şi 142.
”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create utilizatorilor din zonă, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp.”, precizează Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Trafic auto restricționat pe b-dul Tomis din Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru executarea lucrărilor de remediere a unei avarii pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 600 mm, de pe bulevardul Tomis nr. 253 (în zona fântânii arteziene), din municipiul Constanța, echipele de intervenție RAJA au fost nevoite să restricționeze traficul auto pe benzile 1 și 2 de circulație de pe acest bulevard (sensul de mers către Dacia), astăzi – 28 ianuarie 2020, în intervalul orar 12.00 – 19.00.

În vederea desfășurării lucrărilor de reparații, zona a fost împrejmuită și semnalizată corespunzător, iar pentru fluidizarea traficului auto a fost anunțată și Poliția Locală.

Abonații din zonă nu sunt afectați de această avarie, întrucât echipele de intervenție încearcă să efectueze reparația cu conducta sub presiune.

”Ne cerem scuze participanților la trafic din zona respectivă pe care îi asigurăm că echipele RAJA Constanța vor face tot posibilul pentru remedierea avariei într-un timp cât mai scurt.”, precizează Biroul de presă al RAJA SA.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Atenție, se oprește apa în localitățile Biruința și Topraisar

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru executarea lucrărilor de înlocuire a conductei de alimentare cu apă, cu diametrul de 200 mm, din localitatea Biruința, județul Constanța, RAJA SA va întrerupe furnizarea apei potabile, joi – 23 ianuarie 2020, în intervalul orar 09.30 – 16.00. Vor fi afectați de lipsa apei toți consumatorii din localitățile Biruința și Topraisar.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților din zonă, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp. Totodată, rugăm toți consumatorii afectați de această lucrare să își asigure rezerva minimă de apă pentru consum și uz casnic pe perioada întreruperii furnizării apei.”, precizează Biroul de presă. 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: