Connect with us

Stiri

Olimpiade naționale, susținute la Agigea și Eforie Nord

Maria Ionescu

Publicat

la

Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice organizează în aceste zile, în județul Constanța, două olimpiade naționale, respectiv Olimpiada Națională de Limba și Literatura Rromani și Olimpiada Națională de limbă și literatură turcă. Deja a avut loc festivitatea de deschidere a olimpiadei de Limba Rromani, care se desfășoară în aceste zile la Școala gimnazială Ion Borcea din comuna Agigea. Festivitatea a început la ora 9.00., la Casa de Cultură Agigea, în prezența primarului comunei Agigea, Cristian Cârjaliu, a directorul Directiei Minorități,  Szőcs Domokos, consilier limba rromani din cadrul MENCS, profesor Gheorghe Sarău și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Constanța.  La  Olimpiada de Limbă rromani – aflată la cea de-a XVII-a ediție – participă 72 de elevi din 30 de județe. După ora 11.00, până la ora 14.00, elevii susțin proba scrisă la Școala Gimnazială „Ion Borcea” din Agigea. Premierea elevilor este programată marți, 19 aprilie, ora 18.00, la Casa de Cultură a Comunei Agigea.

Cel de-al doilea eveniment național se desfășoară la Eforie Nord, unde, tot astăzi, la ora 13.00 la Școala Gimnazială Nr. 1, va avea loc deschiderea oficială. La acest eveniment va participa primarului orașului Eforie, Ovidiu Brăiloiu, directorul Direcției Minorități MENCS, Szocs Domokos, inspector pentru  limbă turcă din cadrul  MENCS, prof. Vildan Bormambet, reprezentanți ai Inspectoratului școlar Județean.  Începând cu ora 14.00, cei 80 de elevi (din cinci județe) vor intra în competiție timp de trei ore, susținând proba scrisă a olimpiadei.

După competiția în sine, urmează corectarea lucrărilor și, mai apoi, premierea câștigătorilor. Cei mai buni elevi participanți la  Olimpiada de limbă si literatură  turcă  vor fi desemnați miercuri, ora 12.00,  în Sala de conferințe a  Hotelului „Ana” din  Eforie Nord. Printre picături, elevii și profesorii vor vizita  orașul Constanța, Muzeul Militar  Național „Regele Ferdinand I”, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie, dar și Geamia Carol I.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Stiri

Fără apă potabilă în localitățile Limanu, 2 Mai și Vama Veche

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru executarea unor lucrări de reabilitare și modernizare la nivelul Gospodăriei de apă Limanu, RAJA S.A. va întrerupe furnizarea apei potabile în noaptea de joi spre vineri, 17 spre 18 septembrie 2020, în intervalul orar 22,00 – 04,00.

În acest timp, vor fi afectați de lipsa apei consumatorii din localitățile Limanu, 2 Mai și Vama Veche.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp. Totodată, rugăm toți consumatorii afectați de aceste intervenții să își asigure rezerva minimă de apă, pentru consum și uz casnic, în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.”, precizează Biroul de presă.

Foto: Ilustrativ

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Mâine se oprește apa în orașul Murfatlar

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru executarea lucrărilor de înlocuire a unei vane, cu diametrul de 400 mm, la nivelul conductei de alimentare cu apă, de pe strada General Vasile Milea din orașul Murfatlar, RAJA S.A. este nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, marți – 15 septembrie 2020, în intervalul orar 09,00 – 16,00.

În acest timp, vor fi afectați de lipsa apei toți onsumatorii din localitatea Murfatlar.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp. Totodată, rugăm toți consumatorii afectați de această lucrare să își asigure rezerva minimă de apă, pentru consum și uz casnic, în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.”, precizează Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Consumatorii din Agigea și Lazu, fără apă potabilă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Ca urmare a unei avarii survenite astăzi, 7 septembrie 2020, pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 500 mm din localitatea Agigea (zona Dedeman), județul Constanța, RAJA S.A. a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, în intervalul orar 13.30 – 18.30.

Sunt afectați de lipsa apei consumatorii din localitățile Agigea și Lazu.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create utilizatorilor din zonă, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp.”, precizează Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: