Connect with us

Actual

Școala altfel, în prezența polițiștilor

Maria Ionescu

Publicat

la

În această săptămână se desfășoară programul “Şcoala Altfel”, care se va desfășura în perioada 18 – 22 aprilie. După această perioadă, elevii vor intra în vacanța de Paște.

Dar până atunci, au o  mulțime de activități de derulat. Astăzi, polițiștii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, în colaborare cu cei ai Serviciillor Investigații Criminale, Rutier, Criminalistic, Cabinet şi Acțiuni Speciale, au desfăşurat activităţi cu caracter informativ-preventiv,  atât la la sediul IPJ Constanţa, cât şi în unităţile de învăţământ, înscrise în programul ”Şcoala Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun 2016! ”.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au mers în şcoli şi licee, unde au susţinut lecţii deschise despre prevenirea delincvenţei juvenile și a victimizării minorilor.

Lecții deschise privind prevenirea violenței

Printre temele pe care poliţiştii le-au discutat cu cei mai tineri membri ai comunităţii au fost cunoașterea și protejarea patrimoniului cultural national, educaţia şi siguranţa rutieră, siguranţa pe internet, protejarea bunurilor personale, prevenirea violenței şcolare şi domestice, prevenirea absenteismul, implicarea în activități de voluntariat, precum şi promovarea carierei de poliţist.

Astfel, s-au desfăşurat activităţi conform programelor naţionale şi locale de prevenire la Colegiului Naţional Constantin Brătescu şi la Liceului Ioan N. Roman din Constanţa, clasele I-XII.

De asemenea, copiii au vizitat Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa, unde au avut prilejul de a cunoaşte luptătorii Serviciului Acţiuni Speciale, care le-au împărtăşit din experienţele lor, precum şi specialiştii criminalişti care le-au explicat copiilor cum sunt identificaţi infractorii.

 După amiază, la City Mall va avea loc o interacțiune între polițiști și trecători

Poliţiştii au prezentat filme educative, au discutat cu elevii, oferindu-le sfaturi şi răspunsuri la întrebări, totodată prezentând alternative de comportament pentru prevenirea victimizării şi soluţii pentru petrecerea timpului liber într-un mod dezirabil social.

Totodată, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi cei ai Serviciului Rutier, alături de specialiştii C.E.P.E.C.A. – A.N.A. Constanţa, A.N.I.T.P. Constanța, vor participat, începând cu ora 17.00, la activitatea intitulată ”POLIŢISTUL PRIETENUL NOSTRU”, în City Mall din Constanța, unde oamenii legii vor interacționa cu copiii și părinții pentru prevenirea delicvenței juvenile și a victimizării copiilor.

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Trei persoane au ajuns ieri în spatele gratiilor de la Poarta Albă. Vezi ce infracțiuni au comis

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri,  2 martie, polițiștii constănțeni au pus în executare trei mandate. Trei persoane au fost escortate și încarcerate în penitenciarul Poarta Albă. Este vorba despre doi bărbați și o femeie. Unul dintre bărbați a fost arestat și condamnat la închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, altul pentru infracțiuni la regimul circulației. În ceea ce o privește pe femeie, aceasta a ajuns în spatele gratiilor pentru mărturie mincinoasă.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Constanța, la data de 2 martie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au identificat un bărbat, de 47 de ani, pe numele căruia Judecătoria Constanța a emis un mandat de executare a pedepsei de 2 ani și 424 de zile de închisoare, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

În aceeași zi, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au identificat un bărbat, de 38 de ani, pe numele căruia Judecătoria Constanța a emis un mandat de executare a pedepsei de 2 ani și 5 luni de închisoare, sub aspectul săvârșirii de infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Tot ieri, polițiști din cadrul Poliției orașului Ovidiu au identificat o femeie, de 65 de ani, pe numele căreia Judecătoria Constanța a emis un mandat de executare a pedepsei de 2 ani și 6 luni de închisoare, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de mărturie mincinoasă.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Mărfuri contrafăcute, confiscate de polițiștii de frontieră de la Vama Veche

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În ultimele 24 de ore  poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche au descoperit bunuri susceptibile a fi contrafăcute,  în valoare totală de peste 81.900 lei, inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute.

În cursul zilei de ieri, 2 februarie a.c., la ora  19.40, s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui autoturism înmatriculat în România, un cetățean român, în vârstă de 38 de ani.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse în bagajele bărbatului, 264 articole vestimentare. Toate bunurile purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Persoana în cauză a declarat că a achiziționat bunurile din Turcia în scopul comercializării acestora.

De asemenea, în aceiaşi dată, poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche au descoperit în cala destinată bagajelelor dintr-un autocar ce efectua transport regulat de persoane pe ruta Turcia – România, patru saci de culoare gri ce conţineau 441 articole vestimentare, susceptibile a fi contrafăcute.

Acestea aparțineau unui cetăţean turc, în vârstă de 22 de ani, care a declarat că a achiziţionat articolele din Turcia, însă nu a putut prezenta documente de provenienţă pentru bunurile transportate.

În data de 03.03.2021, la Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, judeţul Constanţa, poliţiştii de frontieră au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific pasagerilor dintr-un autocar ce efectua transport regulat pe ruta Turcia – România.

Astfel, polițiștii de frontieră au descoperit în cala destinată bagajelelor 65 articole de îmbrăcăminte, care purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.  Acestea  aparțineau unui cetăţean turc, în vârstă de 21 de ani care a declarat că a achiziţionat articolele din Turcia, fără a deține documente de provenienţă pentru bunurile transportate.

”Toate produsele, în valoare de peste 81.900 lei , au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.”, au precizat reprezentații Compartimentului Purtător de cuvânt din cadrul Gărzii de Coastă.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Au apărut dovezi că există vestigii arheologice și în zona submersă de la Cazino

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Mult așteptata lucrare de restaurare și reabilitare a clădirii Cazinoului din municipiul Constanța aduce în prim plan niste situații extrem de importante pentru istoria vechii cetăți Tomis. Spre exemplu, după informațiile apărute și cercetate de procurorii Direcției Naționale Anticorupție în cadrul proiectului privind lucrările de înnisipare a plajelor din Constanța și stațiunea Mamaia, un alt subiect trezește interesul opiniei publice. Este vorba despre vestigiile arheologice din mare. Au apărut dovezi că există vestigii arheologice și în zona submersa de la Cazino, există voci care spun că există și alte vestigii pe fundul mării, care nu ar fi fost cercetat în mod corect, după cum reiese într-un articol scris în exclusivitate de jurnalistul Alexandru Căutiș.

Cum s-a ajuns în situația asta, ce spune Ministerul Culturii, cum s-a organizat, dar și care sunt concluziile jurnalistului le găsiți AICI .

De asemenea, vă punem la dispoziție și punctul de vedere al procurorilor DNA în ceea ce privește proiectul de înnisipare de pe litoralul românesc.

Ce spun procurorii DNA despre proiectul privind lărgirea plajelor din Mamaia

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: