Connect with us

Actual

Școala altfel, în prezența polițiștilor

Maria Ionescu

Publicat

la

În această săptămână se desfășoară programul “Şcoala Altfel”, care se va desfășura în perioada 18 – 22 aprilie. După această perioadă, elevii vor intra în vacanța de Paște.

Dar până atunci, au o  mulțime de activități de derulat. Astăzi, polițiștii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, în colaborare cu cei ai Serviciillor Investigații Criminale, Rutier, Criminalistic, Cabinet şi Acțiuni Speciale, au desfăşurat activităţi cu caracter informativ-preventiv,  atât la la sediul IPJ Constanţa, cât şi în unităţile de învăţământ, înscrise în programul ”Şcoala Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun 2016! ”.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au mers în şcoli şi licee, unde au susţinut lecţii deschise despre prevenirea delincvenţei juvenile și a victimizării minorilor.

Lecții deschise privind prevenirea violenței

Printre temele pe care poliţiştii le-au discutat cu cei mai tineri membri ai comunităţii au fost cunoașterea și protejarea patrimoniului cultural national, educaţia şi siguranţa rutieră, siguranţa pe internet, protejarea bunurilor personale, prevenirea violenței şcolare şi domestice, prevenirea absenteismul, implicarea în activități de voluntariat, precum şi promovarea carierei de poliţist.

Astfel, s-au desfăşurat activităţi conform programelor naţionale şi locale de prevenire la Colegiului Naţional Constantin Brătescu şi la Liceului Ioan N. Roman din Constanţa, clasele I-XII.

De asemenea, copiii au vizitat Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa, unde au avut prilejul de a cunoaşte luptătorii Serviciului Acţiuni Speciale, care le-au împărtăşit din experienţele lor, precum şi specialiştii criminalişti care le-au explicat copiilor cum sunt identificaţi infractorii.

 După amiază, la City Mall va avea loc o interacțiune între polițiști și trecători

Poliţiştii au prezentat filme educative, au discutat cu elevii, oferindu-le sfaturi şi răspunsuri la întrebări, totodată prezentând alternative de comportament pentru prevenirea victimizării şi soluţii pentru petrecerea timpului liber într-un mod dezirabil social.

Totodată, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi cei ai Serviciului Rutier, alături de specialiştii C.E.P.E.C.A. – A.N.A. Constanţa, A.N.I.T.P. Constanța, vor participat, începând cu ora 17.00, la activitatea intitulată ”POLIŢISTUL PRIETENUL NOSTRU”, în City Mall din Constanța, unde oamenii legii vor interacționa cu copiii și părinții pentru prevenirea delicvenței juvenile și a victimizării copiilor.

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Accident rutier în județul Tulcea. Două persoane au rămas blocate într-un autoturism

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Detașamentul de pompieri Tulcea a fost solicitat să intervină pentru descarcerarea și acordarea primului ajutor medical victimelor unui accident rutier produs pe DN 22, între localitățile Tulcea și Mihail Kogălniceanu.
Accidentul a fost anunțat în jurul orei 15:50.

11 pompieri au răspuns solicitării cu o autospecială de descarcerare grea, un echipaj SMURD și o autospecială de stingere cu apă și spumă.

În accident au fost implicate 2 autoturisme. În primul se afla doar conducătorul auto, iar în cel de-al doilea erau 3 persoane, respectiv conducătorul auto și două femei.

Toate cele patru victime erau conștiente, iar forțele de intervenție au acționat pentru extragerea a două victime blocate într-un autoturism.
După acordarea primului ajutor medical la fața locului, acestea au fost transportate la UPU Tulcea.

Iată ce spun reprezentanții Biroului de presă al IPJ Tulcea despre acest eveniment rutier:

La data de 22 septembrie a.c., polițiștii tulceni au fost sesizati cu privire la producerea unui accident rutier pe DN22-E87.
Din primele verificări a rezultat faptul ca un bărbat de 29 de ani, din Mihail Kogălniceanu, județul Tulcea, în timp ce conducea un auto pe DN 22-E87 ( în apropierea Aeroportului Mihail Kogălniceanu) a pierdut controlul asupra direcției de mers, auto a pătruns pe sensul opus, intrând în coliziune cu un auto condus de un bărbat de 37 de ani, din comuna Nufăru.

”În urma accidentului a rezultat rănirea celor doi conducatori și a doi pasageri din primul auto.
Ambii conducători posedau permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.
Cercetările continuă pentru lămurirea tuturor circumstanțelor producerii accidentului.”, precizează Biroul de presă al IPJ Tulcea.

Foto: ISU Delta Tulcea

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Bătaie într-un bar din satul Runcu. Doi tineri au fost arestați

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, doi tineri au fost arestați pentru lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Constanța, urmare a cercetărilor într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice, polițiști din cadrul Secției 7 Rurală Crucea au identificat doi bărbați, de 20, respectiv 28 de ani, bănuiți de comiterea faptelor.

În cursul serii de 19 septembrie, pe fondul consumului de alcool, cele două persoane s-au bătut cu patru bărbați, în timp ce se aflau în incinta unui bar din satul Runcu, comuna Pantelimon.

În urma administrării probatoriului în cauză, cei doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de ieri au fost prezentați Judecătoriei Hârșova care a emis pe numele acestora mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, fiind introduși în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Constanța.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Negru Vodă. Cetățean libian, depistat la frontieră cu ajutorul aparaturii cu termoviziune

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat cu ajutorul aparaturii de observare pe timp de noapte cu termoviziune, în apropierea frontierei de stat, un cetățean libian care a încercat să intre ilegal în România din R. Bulgaria, pe jos, pe la frontiera „verde”.

În data de 22.09.2020, în jurul orei 02.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Negru Vodă, județul Constanța, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au observat, cu aparatura de observare pe timp de noapte cu termoviziune, o persoană de sex masculin care se deplasa pe jos, dinspre frontiera cu Bulgaria spre interiorul țării, pe direcţia localității Darabani.

Poliţiştii de frontieră au acționat imediat și au reținut persoana în cauză, care a fost condusă la sediul PF pentru cercetări.

În cadrul primelor verificări, s-a stabilit că bărbatul este un cetățean libian, în vârstă de 43 ani. Acesta a declarat că intenţiona să intre ilegal în ţară cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

”În cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cetăţeanul libian urmând să fie predat, conform acordului de readmisie româno-bulgar, Poliţiei de Frontiera din statul vecin, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.”, au precizat reprezetanții Compartimentului Purtător de cuvânt.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: