Connect with us

Actual

Școala altfel, în prezența polițiștilor

Maria Ionescu

Publicat

la

În această săptămână se desfășoară programul “Şcoala Altfel”, care se va desfășura în perioada 18 – 22 aprilie. După această perioadă, elevii vor intra în vacanța de Paște.

Dar până atunci, au o  mulțime de activități de derulat. Astăzi, polițiștii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, în colaborare cu cei ai Serviciillor Investigații Criminale, Rutier, Criminalistic, Cabinet şi Acțiuni Speciale, au desfăşurat activităţi cu caracter informativ-preventiv,  atât la la sediul IPJ Constanţa, cât şi în unităţile de învăţământ, înscrise în programul ”Şcoala Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun 2016! ”.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au mers în şcoli şi licee, unde au susţinut lecţii deschise despre prevenirea delincvenţei juvenile și a victimizării minorilor.

Lecții deschise privind prevenirea violenței

Printre temele pe care poliţiştii le-au discutat cu cei mai tineri membri ai comunităţii au fost cunoașterea și protejarea patrimoniului cultural national, educaţia şi siguranţa rutieră, siguranţa pe internet, protejarea bunurilor personale, prevenirea violenței şcolare şi domestice, prevenirea absenteismul, implicarea în activități de voluntariat, precum şi promovarea carierei de poliţist.

Astfel, s-au desfăşurat activităţi conform programelor naţionale şi locale de prevenire la Colegiului Naţional Constantin Brătescu şi la Liceului Ioan N. Roman din Constanţa, clasele I-XII.

De asemenea, copiii au vizitat Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa, unde au avut prilejul de a cunoaşte luptătorii Serviciului Acţiuni Speciale, care le-au împărtăşit din experienţele lor, precum şi specialiştii criminalişti care le-au explicat copiilor cum sunt identificaţi infractorii.

 După amiază, la City Mall va avea loc o interacțiune între polițiști și trecători

Poliţiştii au prezentat filme educative, au discutat cu elevii, oferindu-le sfaturi şi răspunsuri la întrebări, totodată prezentând alternative de comportament pentru prevenirea victimizării şi soluţii pentru petrecerea timpului liber într-un mod dezirabil social.

Totodată, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi cei ai Serviciului Rutier, alături de specialiştii C.E.P.E.C.A. – A.N.A. Constanţa, A.N.I.T.P. Constanța, vor participat, începând cu ora 17.00, la activitatea intitulată ”POLIŢISTUL PRIETENUL NOSTRU”, în City Mall din Constanța, unde oamenii legii vor interacționa cu copiii și părinții pentru prevenirea delicvenței juvenile și a victimizării copiilor.

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Incendiu puternic în Agigea. Două case ard cu flacără deschisă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, a izbucnit un puternic incendiu la o casă din Agigea, situată pe strada Ion Bitzan. În scurt timp, acesta s-a extins la încă o locuință.

La ora actuală, intervin 12 pompieri cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă.

”În momentul de față ard cu flacără deschisă două case. Din primele informații, nu sunt victime. Se lucrează pentru localizare.”, a precizat Anca Chiriță, purtător de cuvânt al ISU Constanța.

Știre în curs de actualizare.

Update: În urma acestui incendiu au ars în totalitate 2 case cu suprafețe de 50, respectiv 80 mp. De asemenea, a fost afectat acoperișul unei a treia case, pe o suprafață de aproximativ 10 mp. Pentru lichidare au acționat mai bine de 2 ore, cauza probabilă fiind scurt circuit la instalația electrică.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Accident rutier la intrarea în Agigea. O mașină a intrat sub un TIR

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu puțină vreme, la intrarea în localitatea Agigea a avut loc un grav accident rutier soldat cu rănirea unei persoane. Un autoturism a intrat sub un TIR.

La fața locului a intervenit o ambulanță SMURD B din cadrul Detașamentului Port. În autoturism a fost găsit un bărbat neîncarcerat, cu multiple traumatisme. Acesta a fost transportat la spital.

Știre în curs de actualizare.

Update: Iată ce precizări face Biroul de presă al IPJ referitor la acest accident.

În cursul zilei de astăzi, polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier pe DN 39, dinspre localitatea Lazu către Agigea.

În urma verificărilor s-a stabilit faptul că impactul s-a produs între un ansamblu de vehicule format dintr-un cap tractor cu semiremorcă, condus de un bărbat de 31 de ani, și un autoturism, condus de un bărbat de 53 de ani.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a bărbatului de 53 de ani.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

Foto: Silviu Marian Șincan

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

OFICIAL! Prefectul Coșa, despre prelungirea carantinei în municipiul Constanța: “Șansele sunt foarte mari”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Carantina pentru municipiul Constanța expiră mâine, iar autoritățile analizează ÎNCĂ cifrele Direcției de Sănătate Publică.

Joi, prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, a anunțat că șansele ca perioada de carantină să fie prelungită în municipiul Constanța sunt foarte mari. Și asta pe fondul situației cazurilor active din municipiu și a creșterii numărului persoanelor infectate cu noul coronavirus.

“DSP efectuează analiza de risc pe termenii pe care îi știm deja. Având în vedere faptul că suntem pe un platou, fără să se înregistreze o scădere,șansele sunt foarte mari să se prelungească”.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: