Conecteaza-te cu noi

Politica

Orban atacă Executivul de la Constanța: “Împarte banii publici după bunul plac!”

Published

on

Ludovic Orban se află, în această perioadă, într-un tur al organizațiilor județene pentru a-si face cunoscut proiectul politic pe care îl propune colegilor săi la Congresul programat să se desfășoare în data de 17 iunie.

Astăzi, Orban a discutat cu liderii filialei Constanța a PNL, dar s-a întâlnit și cu jurnaliștii constănțeni prin intermediul cărora a transmis că Executivul nu împarte banii publici către administrațiile locale în mod transparent. “În nicio țară europeană nu există un mod mai netransparent de alocare a banilor publici, așa cum se întâmplă în România. Până pe data de 16 martie (astăzi n.r.) autoritățile locale trebuie să depună proiecte la Ministerul Dezvoltării Regionale, în vederea finanțării. Nu am identificat niciun criteriu de selecție pentru proiectelor. De ani buni, PSD împarte banii publici după bunul plac, sumele respective ajungând la primarii social democrați sau la cei care au migrat conform Ordonanței de Urgență 55. Ei au fost principalii beneficiari de până acum! PNL deține peste 1.100 de primării și cerem ca alocarea resurselor financiare să se facă transparent. Nu poți să-i discriminezi pe cetățeni în funcție de culoarea politică a primarului”, a spus Orban în cadrul conferinței de presă organizată la sediul PNL Constanța.

Revenind la activitatea politică din această perioadă a liderului liberal, acesta își propune discuții cu toți liderii filialelor județene, până acum reușind să cuprindă nouă dintre acestea. “Mă interesează să evaluez și resursa umană din fiecare județ și am toate datele necesare pentru a discuta și pune în aplicare renașterea PNL, știind bine că partidul a pierdut încrederea oamenilor nereușind să-i reprezentăm corect, din diverse motive. Trebuie să promovăm ceea ce avem și mult mai mult”, a completat Ludovic Orban, care apreciază rezultatele localelor de anul trecut ale colegilor săi de la Constanța și consideră că deputatul Bogdan Huțucă desfășoară o activitate exemplară în Parlament.

Până acum, pentru șefia PNL și-a mai anunțat candidatura și fostul premier Cătălin Predoiu.

Advertisement

La întâlnirea cu reprezentanții mass media din Constanța a participat și președintele PNL Constanța, Gheorghe Dragomir, care a anunțat că filiala va susține cel mai bun proiecte pentru constănțeni.

 

Mihaela Tîrpan

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions