Conecteaza-te cu noi
stelian ion

Societate

Parcarea de la Poarta 1, transformată în depozit de moloz. Vezi ce amendă au aplicat comisarii Gărzii de Mediu

Published

on

moloz poarta

În data de 8 mai a.c. s-a finalizat controlul demarat la organizarea de șantier din zona Poarta 1 Port Constanța.

Comisarii Gărzii de Mediu Constanța au constatat că într-o incintă împrejmuită cu gard de plasă sunt depozitate deșeuri inerte, în grămezi cu înălțimea de 4-6m, pe o suprafață de circa 1.000 mp. Amplasamentul are destinația de parcare, aflată în administrarea Primăriei Constanța, putând fi utilizată de antreprenor ca organizare de șantier pentru depozitarea materialelor de construcții (pavele, cabluri s.a.) – proiectul „Acces si mobilitate pietonala in zona centrala a Municipiului Constanta”, beneficiar UAT Constanta.

Deșeurile provin din lucrări de decopertare a străzilor și trotuarelor din municipiu, cantitatea estimată fiind de aproximativ 6.000 tone.

”Astfel, în incinta organizării de șantier s-a realizat o depozitare neautorizată de deșeuri preponderent inerte, amplasament unde nu există mijloace proprii de tratare a deșeurilor. Firma de construcții nu a luat măsuri de gestionare a deșeurilor în condiții de protecție a mediului, fiind amendată cu 60.000 lei pentru nerespectarea prevederilor OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor.”, a precizat Steluța Popescu, comisar șef al Gărzii de Mediu Constanța.

Advertisement
palaz

S-au stabilit măsuri cu caracter permanent privind respectarea legislației de mediu în vigoare pe toată perioada realizării proiectului, precum și predarea în termen de o săptămână a deșeurilor depozitate ilegal în incinta organizării de șantier, pe bază de documente justificative.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions