Conecteaza-te cu noi
SEAS

Politica

Parlamentarii USR au depus în Parlament un apel împotriva violenţei în politică

Published

on

USR a depus marţi la Secretariatul General al Camerei Deputaţilor şi Senatului un apel împotriva violenţei în politică, prin care cere tuturor parlamentarilor, indiferent de partidul din care fac parte, să şi-l asume pentru a da un exemplu societăţii şi pentru a descuraja orice formă de violenţă, transmite News.ro.

”Parlamentul României condamnă în mod public folosirea violenţei de limbaj şi a agresiunii fizice în politica românească. Ca reprezentanţi ai cetăţenilor avem datoria să le susţinem interesele prin argumente şi prin vot, nu prin ameninţări şi pumni. Din păcate, de la violenţa de limbaj practicată în politica românească până la politica pumnului în gură la propriu, nu a fost decât un pas. Prin aceasta declaraţie ne angajăm să menţinem civilitatea în raporturile dintre noi, chiar în condiţii de adversitate politică. Parlamentarismul presupune dezbatere, în contradictoriu, dar este nedemn pentru statutul de parlamentar să se apeleze la intimidări precum atacuri la persoana, ameninţări, înjurături sau agresiune fizică, pentru a impune un punct de vedere”, se arată în apelul iniţiat de USR.

Documentul mai precizează că România este un stat membru al Uniunii Europene a cărei cultură este una a dialogului permanent dintre putere şi opoziţie pentru a găsi cele mai bune soluţii pentru cetăţenii, iar democraţia nu înseamnă dictatura majorităţii şi politica forţei, ci decizia majorităţii cu respectarea minorităţii politice, adică a opoziţiei.

”Noi, parlamentarii, suntem un model pentru societate, iar violenţa practicată în politică va face violenţa în general acceptabilă pentru societate şi o va încuraja în toate sferele sociale, de la violenţa în familie, până la violenţa în strada. Rolul nostru este să descurajam violenţa, prin exemplul propriu şi prin legi care să o combată şi nu să încurajăm nerespectarea normelor sociale şi mai ales a legilor. Avem responsabilitatea să menţinem ordinea în societate şi să combatem orice încercare de instaurare a haosului prin violenţa de orice fel”, se mai arată în document.

Apelul celor de la USR vine după ce senatorul Mihai Goţiu a fost lovit cu pumnii şi picioarele de către Mirel Palada, fost purtător de cuvânt al Guvernului Ponta, incidentul având loc miercuri seară în pauza publicitară a unei emisiuni a postului de televiziune B1 TV.

Mihai Goţiu şi Mirel Palada au avut schimburi dure de replici în prima parte a emisiunii, iar după pauza publicitară moderatoarea a anunţat incidentul, emisiunea continuând fără prezenţa celor doi.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions