Energie&Mediu

Peste 10.000 de puieți de glădiță au fost plantați în comuna Peștera

nov. 19, 2017 Mihaela Tîrpan

Comuna Peștera a fost, sâmbătă, gazda unei noi ediții a campaniei “Plantăm fapte bune în România”. Potrivit primarului Marius Liviu Petre, peste 400 de voluntari au fost prezenți pentru a participa la ultima etapă a acestui proiect, deși vremea nu a fost deloc prietenoasă pentru desfășurarea de activități în aer liber.

“Peste 400 de voluntari au fost prezenți astăzi la Peștera pentru ultima etapă e proiectului “Plantăm fapte bune” ce a reprezentat împădurirea unei suprafețe de 5 ha de teren in vederea realizării unei perdele de protecție pe DJ 222. Vremea capricioasă a fost combătută cu entuziasmul celor prezenți, care nu s-au lăsat intimidați de ploaie și au reușit să planteze peste 10.000 de puieți de glădiță. La acțiune au fost prezente și aproape toate cadrele didactice de la Școala Gimnazială Nr. 1 Peștera, însoțite de elevi, toți dornici de a contribui la buna dezvoltare a comunității noastre.
Tuturor celor prezenți le mulțumim că ne-au fost alături și îi invităm să verifice periodic rodul muncii lor depuse în cadrul proiectului”, a anunțat Marius Petre, primarul conunei Peștera.

Organizatorii locali ai acestei campanii suntAsociația Centrul pentru Resurse Civice şi Primăria și Consiliul local al comunei Peștera. Partenerul pentru mobilitate al acțiunii este Avia Motors, iar sponsorii locali sunt Ameropa Grains și Rig Service.

„Plantăm fapte bune în România” este o iniţiativă naţională de împădurire bazată pe voluntariat, care a pornit la drum în 2011. Până în prezent, 22.180 de voluntari din România și Republica Moldova au plantat împreună 462.200 puieți pe 135.5 hectare de terenuri publice neproductive.

În 2013 inițiativa a primit Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Margareta a României, iar de-a lungul anilor i s-au acordat nouă distincții din partea comunității.

Reprezentantul legal al inițiativei este Asociaţia EcoAssist din București.

 

Comments

comments