Connect with us

Actual

Ploaia torențială a făcut ravagii la Constanța. Curți, locuințe și o biserică, INUNDATE

Published

on

Începând cu data de 2 septembrie, ora 12.00 şi până astăzi, ora 10.00, judeţul Constanţa se află sub avertizare Cod Portocaliu de ploi abundente, instabilitate atmosferică accentuată, perioadele de averse fiind asociate cu descărcări electrice şi intensificări ale vântului, vijelii şi a fost emisă o alertă extremă prin mesaj tip RO-ALERT.

De la emiterea avertizătii Cod Portocaliu, până în această dimineaţă, ora 9.00, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa au executat 9 intervenţii pentru degajarea apei care a afectat curţi şi locuinţe.

Au intervenit 29 de pompieri militari cu 9 mijloace tehnice (autospeciale de stingere şi motopompe).

În municipiul Constanţa, la un bloc situat pe Aleea Egretei, s-a acţionat pentru evacuarea apei din demisol unde se aflau 11 garsoniere, 9 din acestea fiind afectate de apă. În municipiul Constanţa s-a acţionat şi pentru degajarea apei din alte două locuinţe şi o curte, precum şi din subsolul unei biserici.

Este vorba despre biserica ”Sf. Filofteia”, situată în zona Billa – aici, subsolul, în suprafață de aproximativ 80 mp, a fost inundat.

De asemenea, pompierii militari au intervenit şi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa pentru degajarea molozului rezultat în urma lucrărilor de reparaţii pentru ca apa să nu pătrundă în subsolul clădirii.

Și în localitatea Lumina, s-a acţionat pentru degajarea apei dintr-o curte şi din demisolul unei locuinţe.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!