Conecteaza-te cu noi

Politica

PMP va avea Congres extraordinar pe 25 martie. Mesajul președintelui Eugen Tomac

Published

on

Congresul Naţional al PMP a decis, cu unanimitate de voturi, să convoace un Congres extraordinar al partidului pe 25 martie, pe agendă aflându-se strategia politică a alianţelor, în perspectiva anului 2024 care va fi marcat de patru rânduri de alegeri. Cei din PMP vor discuta şi despre posibile fuziuni ale unor partide în cadrul PMP şi despre nevoia susţinerii Republicii Moldova, în contextul de securitate actual, a declarat preşedintele PMP, Eugen Tomac, pentru News.ro.

”Anul 2024 este un an cu patru rânduri de alegeri, partidul a trecut printr-o perioadă de frământări interne, care au afectat activitatea. Pentru a ne stabili politica de alianţe pentru următoarea perioadă am decis să facem un congres, să consultăm toţi membrii partidului”, a spus Eugen Tomac pentru sursa menționată.

El a precizat că PMP susţine unirea Republicii Moldova cu România, astfel că formaţiunea crea să dea un mesaj politic, prin care să ceară partidelor să ofere suport total Republicii Moldova.

”De asemenea, există partide care doresc să fuzioneze cu PMP şi vom discuta acest lucru”, a mai spus Tomac, el precizând că principala temă este politica de alianţe a partidului.

De asemenea, un alt mesaj pe care a dorit să îl transmită liderul PMP face referire la aderarea României la spațiul Schenger. Despre acest aspect, Tomac susține că formațiunea politică pe care o conduce va susține un demers prin care fiecare român să își susțină pubnctul de vedere.

”România merită în Schengen şi îi vom invita pe toţi românii, indiferent de convingerile politice, să ni se alăture şi să sprijine această cauză. Vrem să ştie fiecare român cum putem deveni liberi în Uniunea Europeană. Şi pentru asta vom organiza un congres”, arată postare pe pagina de Facebook a Partidului Mişcarea Populară.

Sursa citată mai spune că „R. Moldova trebuie susţinută în aceste vremuri dificile, când Rusia ameninţă cel de al doilea stat românesc”

Advertisement

„Noi credem în destinul Unirii românilor de pe cele două maluri ale Prutului. Şi pentru a reafirma crezul nostru avem nevoie de un congres. Anul 2024 trebuie să găsească Dreapta Unită în jurul valorilor precum Demnitate, Libertate şi Dreptate. Şi pentru asta mergem în Congres. Indiferent de obstacole, ne vom continua drumul pentru că noi credem în România şi destinul ei european! Luptăm pentru România!”, mai indică sursa menţionată.

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions