Conecteaza-te cu noi

Politica

Stelian Ion: „Predoiu și Iohannis doresc să transforme DNA-ul într-un ciomag împotriva adversarilor politici“

Published

on

Ministerul Justiției a transmis, astăzi, două propuneri noi pentru șefia Parchetului General și la DNA: Alex Florența, respectiv Marius Voineag. Referitor la aceste propuneri, fostul ministru al Justiției, deputatul USR Stelian Ion a reacționat pe Facebook, care spune că interpretează alegerea lui Predoiu, „ministrul care își bagă nasul prin dosarele penale aflate în curs de soluționare“, prin dorința sa și a lui Iohannis de a trage DNA-ul pe dreapta și de transformare într-un ciomag împotriva adversarilor politici.

Iată declarația completă a lui Stelian Ion:

„Soarta DNA se decide în aceste zile.

Predoiu a anunțat azi că îl schimbă pe șeful DNA, Crin Bologa. Mandatul domnului Bologa nu a fost unul perfect, dar acesta a avut meritul de a prelua instituția într-un moment delicat, în care se afla încă sub un puternic asediu, de a continua anchetele discret, dar constant, cu rezultate bune, de a se lupta pentru continuarea luptei împotriva corupției solicitând resurse, modificări legislative, semnalând unele derapaje legislative (crearea SIIJ 2.0 și amputarea competențelor DNA).

Advertisement

Acum, Predoiu a preferat un procuror din afara DNA, adică fără o experiență notabilă de lucru cu procurorii din acest domeniu. Interpretez alegerea lui Predoiu, ministrul care își bagă nasul prin dosarele penale aflate în curs de soluționare, prin dorința sa și a lui Iohannis de a trage DNA-ul pe dreapta și de transformare într-un ciomag împotriva adversarilor politici. Vom vedea dacă vor reuși să îl folosească pe noul șef DNA după interes, pentru mine este evident că asta vor încerca sa facă. Ar fi bine să nu le iasă. Cu Crin Bologa nu le-a ieșit. Oamenii ăștia din Sistem au pârghii de presiune și de convingere pe care nu ezită să le folosească. Puțini rezistă metodelor lor parșive.

Interviurile de la Ministerul Justiției s-au desfășurat într-o liniște aproape totală, marea parte a presei, în care PSD și PNL pompează milioane de euro pentru a închide ochii la subiecte importante, dar delicate, nu a fost interesată de cum se prezintă în această competiție viitorii șefi ai Parchetului general și DNA. Măcar la interviurile de la CSM să fie atenția sporită, mai ales că Predoiu s-a asigurat că Secția pentru procurori a CSM rămâne doar cu aviz consultativ, peste care poate trece. Este esențial cine va conduce Parchetul General, DNA și DIICOT.“

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions