Conecteaza-te cu noi

Administratie

PNL și PMP îi cer lui Țuțuianu convocarea CJC pentru constituirea Comisiei de Repartizare Transparentă a banilor către primării

Published

on

Scandalul continuă între consilierii județeni din partea PNL și PMP, pe de-o parte și Horia Marius Țuțuianu, în calitatea sa de președinte al CJ Constanța, pe de altă parte. Totul a pornit în urmă cu două zile, de la alocarea banilor pentru devoltare locală și investiții către primăriile din județ.

Liberalii l-au acuzat pe Țuțuianu de favorizare a colegilor săi din Partidul Social Democrat, respectiv alocarea unor sume de bani mult mai mari pentru primarii social democrați. Astăzi, printr-un comunicat remis redacției, Biroul de presă al PNL Constanța transmite că “grupul consilierilor judeţeni ai PNL şi PMP Constanţa solicită convocarea unei şedinţe extraordinare a Consiliului Judeţean Constanţa.” Motivul? Constituirea unei comisii privind repartizarea transparentă a alocărilor bugetare.

Iată comunicatul PNL:

Vă informăm că în conformitate cu dispoziţiile art.179 alin. (2) lit. b coroborat cu art. 114 alin. (1) lit. b din OUG nr.57/2019 privind Codul Administrativ, grupul consilierilor judeţeni ai PNL împreună cu grupul consilierilor judeţeni PMP solicită convocarea unei şedinţe extraordinare a plenului Consiliului Judeţean Constanţa, în data de  30.07.2019, ora 13:00, în sala “Remus Opreanu” din cadrul Palatului Administrativ – Consiliul Judeţean Constanţa, cu următorul proiect al Ordinii de zi: “Proiect de hotărâre privind constituirea Comisiei de Repartizare Transparentă a Alocărilor Bugetare în vederea alocării sumelor defalcate din unele surse de la bugetul de stat.”

Advertisement

Astfel, consilierii judeţeni Constanţa ai formaţiunilor politice PNL şi PMP solicită președintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Ţuţuianu să facă toate demersurile necesare, astfel încât Consiliul Judeţean Constanţa să îşi desfăşoare activitatea conform atribuțiilor pe care le are.

Pentru a înțelege de unde a pornit întreg scandalul, vă invităm să cițiti un articol Ordinea.Ro semnat de jurnalistul Tatian Iorga:

(VIDEO) Horia Țuțuianu a pierdut majoritatea în CJC. Proiecte picate la vot!

 

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions