Actual

Portul Constanţa: Sâmbătă puteţi vizita nave militare turceşti

mart. 27, 2018 Maria Ionescu

Nave militare turceşti vor vizita portul Constanţa de vineri până luni, acestea fiind deschise pentru public sâmbătă, informează un comunicat al Ambasadei Turciei la Bucureşti transmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, este vorba de nava militară purtătoare de rachete TCG Kalkan (P-331) şi corveta TCG Bartin (F-504), participante la Exerciţiul “Steaua de Mare – 2018” (Deniz Yildizi 18) planificat de către Forţele Navale ale Republicii Turcia.

Exerciţiul “Steaua de Mare” este desfăşurat în mod regulat în fiecare an prin participarea Forţelor Navale Turce, a Forţelor Aeriene Turce şi a Gărzii de Coastă Turce sub comanda Comandamentului Flotei Turce.

Printre obiectivele acestui exerciţiu se află dezvoltarea abilităţilor şi a capabilităţilor operaţionale ale unităţilor sau comandamentelor participante, sporirea nivelului de pregătire pentru luptă, precum şi contribuţia la menţinerea securităţii maritime la Marea Neagră, precizează ambasada.

Comments

comments

Maria Ionescu

About The Author

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!