Conecteaza-te cu noi

Actual

Portul Midia: Epava navei Queen Hind va fi adusă la țărm duminică sau luni

Published

on

În cursul acestei dimineți s-a încheiat cu succes pomparea apei din epava navei Queen Hind, scufundată parțial în portul Midia.

Nivelul apei la interiorul epavei este la puntea 1. Nava este ținută pe poziția actuală, adică proptită în sol în zona cu adâncime mică, până la finalizarea pregătirii ei pentru aducerea la cheu, moment în care se vor slăbi cablurile iar epava se va deplasa în tribord, în zona cu adâncime mai mare, unde va intra în plutire.

Pentru deplasarea epavei în siguranță, pe lângă barja GSP 01 care se află acum în tribord, se va alătura și GSP Bigfoot2 în babord, epava având deja prinderile sudate anterior pe bordaj, astfel încât cele 2 barje vor stabiliza epava în ambele borduri în timpul deplasării.

”Această măsură se impune din cauza structurii modificate a navei față de planurile oficiale, ați văzut consecințele acestor modificări pe tot parcursul operațiunii, una dintre ele fiind comasarea întregii cantități de marfă de la bord în zona tribord. GSP Bigfoot2 va contrabalansa practic epava în bordul opus celui unde este încărcătura.”, a precizat Alin Vintilă, reprezentant al firmei GSP.

Advertisement

El a declarat că estimarea începerii manevrei de aducere este pentru duminică sau luni.

”Între timp se va debalasta GSP Bigfoot2, care acum este pusă pe fund. Se va întări poziția GSP Neptun care după desprinderea BF2 va ține de una singură epava pe poziție.”, a mai spus Alin Vintilă.

 

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions