Connect with us

Politica

Prea slobod la gură. Vrabie, dat în judecată de RAJA SA pentru afirmații calomnioase

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Conducerea companiei RAJA SA, prin directorul general Felix Stroe, îl acționează în instanță pe Valentin Vrabie, în calitatea sa de primar al municipiului Medgidia.

Conform documentelor pe care însuși edilul din Medgidia le face publice pe pagina sa de Facebook, conducerea Regiei de Apă îi cere lui Vrabie retragerea de pe paginile de Facebook a postărilor / articolelor defăimătoare, publicarea hotărârii de condamnare în 3 cotidiene de largă circulație, editarea și publicarea în 3 cotidiene de largă circulație a unui articol prin care să repare prestigiul RAJA SA. De asemenea, Vrabie va fi obligat să editeze și să publice pe paginile sale de Facebook a unei postări sau a unui articol prin care să repare prestigiul companiei județene de apă. Mai mult, tot prin instanță primarul din Medgidia va fi obligat la plata sumei de 10.000 de lei reprezentând daune morale și la plata cheltuielilor de judecată.

Cum răspunde primarul municipiului Medgidia? În stilul deja consacrat, respectiv prin noi jigniri, acuzații și injurii care îl au drept țintă pe același Felix Stroe, cu care Vrabie este în conflict deschis de ceva vreme.

“Deranjați de toate demersurile mele de a obține un cost decent al apei, prin reducerea cu 50% a tarifelor practicate, reprezentanții SC RAJA SA, în frunte cu Felix Stroe, MĂ DAU ÎN JUDECATĂ pentru denigrarea și prejudicierea imaginii regiei de apă. Incomodat la culme, păpușarul șef care dirijează toată clasa politică din județul Constanța, încearcă să mă intimideze, sperând că băgăm sub preș toate problemele existente în legatură cu furnizarea apei potabile în municipiul Medgidia. Martor în acest dosar este chemat Vlad Jipa, angajat al SC RAJA SA, care are drept principală ocupație zilnică comentatul pe facebook și lustruitul pantofilor lui Felix Stroe”, a scris Vrabie pe pagina lui de Facebook și a atașat documentele care stau la baza trimiterii sale în judecată.

De la referendumul pentru prețul apei și până la dizolvarea Consiliului Local – istoria unui scandal cu multe semne de întrebare

Valentin Vrabie, primarul municipiului Medgidia, a promovat, în perioada campaniei electorale pentru alegerile locale din anul 2016, atunci când a candidat pentru fotoliul de primar la Medgidia – o propunere prin care intenționa reducerea prețului la apa potabilă.

Vrabie și-a continuat Campania electorală și după alegerea sa pe fotoliul de primar al municipiului Medgidia și a reluat propunerea.

“A venit momentul să ducem la bun sfârșit inițiativa demarată (…) Nu doresc decât ca societatea RAJA SA să ne asigure un preț decent al apei, așa cum îl practică compania de apă din București, de 5,6 lei pentru serviciul de apă și canalizare. Dacă RAJA ne poate asigura acest preț de bun simț, atunci lucrurile sunt în regulă, dacă nu, găsim o altă societate care să preia administrarea acestui serviciu”, spunea Vrabie în noiembrie 2017.

NOTĂ! Într-un articol viitor, publicația noastră va relata vecinătățile de interese care l-au adus pe Vrabie în situația de a lăuda compania de apă din București și de a porni un război împotriva RAJA SA.

Revenind, tot atunci, primarul din Medgidia îi numea “impostori care doar au mimat apărarea drepturilor și intereselor cetățenilor municipiului nostru” pe cei de la Partidul Național Liberal, consilieri locali în cadrul Consiliului Local Medgidia și pe care Vrabie îi acuza că s-au opus proiectului său.

Așa și-a reluat Vrabie Campania de strângere a semnăturilor pentru declanșarea unui referendum prin care dorea modificarea prețului apei potabile. De aici și până în toamna anului trecut când Vrabie s-a dus în fața Instituției Prefectului Județului Constanța să ceară socoteală pentru problemele Medgidiei, pentru referendum, dar și pentru dizolvarea Consiliului Local.

Informații complete despre cine sunt oamenii cu care Vrabie a venit în fața Prefecturii Constanța în noiembrie 2018, care a fost mesajul primarului din Medgidia pentru Felix Stroe, de ce a cerut edilul dizolvarea Consiliului Local și “povestea” morților din listele cu semnături, găsiți într-un articol “Ordinea.ro”:

Miting cetățenesc? Vrabie a pichetat Prefectura cu angajații Primăriei Medgidia

 

Comments

comments

Politica

Președintele vrea referendum pe Justiție

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că este ”aproape hotărât” să convoace referendum naţional pe 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare.

“Lucrăm deja intens la asta, analizăm datele, variantele, partea legală. Eu sunt aproape hotărât să convoc referendum pentru data de 26 mai, când avem alegeri europarlamentare”, a spus şeful statului, la dezbaterea “Preşedinte sau cetăţean/om politic şi societate civilă”, organizată în cadrul Festivalului internaţional de film documentar şi drepturile omului de One World România.

Seful statului a precizat ca s-a vorbit mult de referendum și și-a propus sa facă o evaluare in acest sens.

“S-a vorbit mult despre referendum și am spus că lucrurile trebuie evaluate din multe puncte de vedere. Stiți că voința este una și putința este alta. Discuția a revenit și nu a revenit întâmplător. Am primit o lege care clarifica anumite aspecte tehnice, printre care pesediștii introduseseră un paragraf că odată cu europarlamentarele nu se poate organiza nimic altceva. Mi s-a părut suspect de aceea am contestat la CCR. Curtea mi-a dat dreptate. Am început să analizez cum ar fi dacă aș convoca un referendum fix pentru data alegerilor europarlamentare. La început am fost puțin entuziaști. Lucrăm la asta intens, analizăm datele, variantele. Eu sunt aproape hotărât să convoc referendum pentru 26 mai. Un referendum nu poate să producă o lege, dar poate să exprime atitudinea nației și asta vreau. Îmi doresc ca națiunea română să spună clar dacă mai poate să tolereze corupția și corupții sau trebuie să tragem o linie și să spunem stop”, a declarat Iohannis, conform Antena 3.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

După protestul #sieu, premierul Dăncilă transmite: “Să vină toți cu idei constructive, nu doar cu blocaje”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Protestul #Șîeu pentru construcția de autostrăzi produce ecouri. Premierul Viorica Dăncilă a făcut un apel la unitate națională în jurul acestui obiectiv. A cerut idei constructive și a transmis românilor să renunțe la… blocaje.

“Lansez un apel către toți cei care își iubesc țara să ne mobilizăm cu toții în jurul acestui obiectiv de construcție a autostrăzilor. Trebuie să accelerăm acest proces și îi rog pe toți să vină cu idei constructive, nu doar cu blocaje. Încă ne confruntăm cu încercările unor cetățeni care doresc cu orice preț să blocheze construcția autostrăzilor și fac orice pentru a bloca construcția de autostrăzi. Doar la începutul lunii ianuarie autostrada Lugoj-Deva a fost blocată de contentații depuse de trei cetățeni, unul din Dublin, doi din România. Motivul a fost faptul că nu se oferă suficiente locuri pentru marile mamifere și pentru lilieci. Nu-mi vine să cred că este posibil așa ceva și nu înțeleg ce interese au acești oameni”, a declarat Viorica Dăncilă.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Finanțistul Huțucă (PNL), despre efectele OUG 114: “Sunt îngrozitoare, abrogați anomalia”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Deputatul Bogdan Hușucă, președintele PNL Constanța, a vorbit, marți, în Paralment, despre efectele OUG 114 asupra mediului de afaceri, a economiei, dar și a oamenilor simplu. Huțucă susține că efectele sunt “îngrozitoare” și le cere guvernanților să-și asume răspunderea și să abroge “anomalia”. Declarația parlamentarului constanțean a fost susținută la prezentarea moțiunii simple îmdreptată împotriva ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici.

Iată mesajul pe care Bogdan Huțucă l-a postat și pe pagina sa de Facebook:

Am explicat pe cât de simplu am putut că unele decizii ale actualului ministru, precum OUG 114, afectează negativ mediul de afaceri, locurile de muncă, stabilitatea economiei și mai ales nivelul de trai pentru toți românii. Toți românii!
Efectele OUG 114 sunt îngrozitoare:

– Cursul de schimb valutar a ajuns la maximul istoric
– Tinerii au probleme în a accesa credite
– Au lovit în băncile și companiile cu capital românesc
– Statul se împrumută astăzi mai greu și la dobânzi mai mari
– Au lovit în producția românească de energie
– Au Crescut prețul la energie și gaze naturale pentru români
– Au crescut prețul la abonamentele de comunicații
– Vor să naționalizeze mascat pensiile private

Cine suportă costurile acestor legi proaste? Românii! 
În timpul ăsta, Teodorovici, Vâlcov și ceilalți pesediști ne râd în nas. 
Asumați-vă răspunderea! Abrogați anomalia!

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: