Connect with us

Politica

Prea slobod la gură. Vrabie, dat în judecată de RAJA SA pentru afirmații calomnioase

Publicat

la

Conducerea companiei RAJA SA, prin directorul general Felix Stroe, îl acționează în instanță pe Valentin Vrabie, în calitatea sa de primar al municipiului Medgidia.

Conform documentelor pe care însuși edilul din Medgidia le face publice pe pagina sa de Facebook, conducerea Regiei de Apă îi cere lui Vrabie retragerea de pe paginile de Facebook a postărilor / articolelor defăimătoare, publicarea hotărârii de condamnare în 3 cotidiene de largă circulație, editarea și publicarea în 3 cotidiene de largă circulație a unui articol prin care să repare prestigiul RAJA SA. De asemenea, Vrabie va fi obligat să editeze și să publice pe paginile sale de Facebook a unei postări sau a unui articol prin care să repare prestigiul companiei județene de apă. Mai mult, tot prin instanță primarul din Medgidia va fi obligat la plata sumei de 10.000 de lei reprezentând daune morale și la plata cheltuielilor de judecată.

Cum răspunde primarul municipiului Medgidia? În stilul deja consacrat, respectiv prin noi jigniri, acuzații și injurii care îl au drept țintă pe același Felix Stroe, cu care Vrabie este în conflict deschis de ceva vreme.

“Deranjați de toate demersurile mele de a obține un cost decent al apei, prin reducerea cu 50% a tarifelor practicate, reprezentanții SC RAJA SA, în frunte cu Felix Stroe, MĂ DAU ÎN JUDECATĂ pentru denigrarea și prejudicierea imaginii regiei de apă. Incomodat la culme, păpușarul șef care dirijează toată clasa politică din județul Constanța, încearcă să mă intimideze, sperând că băgăm sub preș toate problemele existente în legatură cu furnizarea apei potabile în municipiul Medgidia. Martor în acest dosar este chemat Vlad Jipa, angajat al SC RAJA SA, care are drept principală ocupație zilnică comentatul pe facebook și lustruitul pantofilor lui Felix Stroe”, a scris Vrabie pe pagina lui de Facebook și a atașat documentele care stau la baza trimiterii sale în judecată.

De la referendumul pentru prețul apei și până la dizolvarea Consiliului Local – istoria unui scandal cu multe semne de întrebare

Valentin Vrabie, primarul municipiului Medgidia, a promovat, în perioada campaniei electorale pentru alegerile locale din anul 2016, atunci când a candidat pentru fotoliul de primar la Medgidia – o propunere prin care intenționa reducerea prețului la apa potabilă.

Vrabie și-a continuat Campania electorală și după alegerea sa pe fotoliul de primar al municipiului Medgidia și a reluat propunerea.

“A venit momentul să ducem la bun sfârșit inițiativa demarată (…) Nu doresc decât ca societatea RAJA SA să ne asigure un preț decent al apei, așa cum îl practică compania de apă din București, de 5,6 lei pentru serviciul de apă și canalizare. Dacă RAJA ne poate asigura acest preț de bun simț, atunci lucrurile sunt în regulă, dacă nu, găsim o altă societate care să preia administrarea acestui serviciu”, spunea Vrabie în noiembrie 2017.

NOTĂ! Într-un articol viitor, publicația noastră va relata vecinătățile de interese care l-au adus pe Vrabie în situația de a lăuda compania de apă din București și de a porni un război împotriva RAJA SA.

Revenind, tot atunci, primarul din Medgidia îi numea “impostori care doar au mimat apărarea drepturilor și intereselor cetățenilor municipiului nostru” pe cei de la Partidul Național Liberal, consilieri locali în cadrul Consiliului Local Medgidia și pe care Vrabie îi acuza că s-au opus proiectului său.

Așa și-a reluat Vrabie Campania de strângere a semnăturilor pentru declanșarea unui referendum prin care dorea modificarea prețului apei potabile. De aici și până în toamna anului trecut când Vrabie s-a dus în fața Instituției Prefectului Județului Constanța să ceară socoteală pentru problemele Medgidiei, pentru referendum, dar și pentru dizolvarea Consiliului Local.

Informații complete despre cine sunt oamenii cu care Vrabie a venit în fața Prefecturii Constanța în noiembrie 2018, care a fost mesajul primarului din Medgidia pentru Felix Stroe, de ce a cerut edilul dizolvarea Consiliului Local și “povestea” morților din listele cu semnături, găsiți într-un articol “Ordinea.ro”:

Miting cetățenesc? Vrabie a pichetat Prefectura cu angajații Primăriei Medgidia

 

Comments

comments

Politica

Ciucă anunță creșterea valorii tichetelor de masă și ajutor de 700 de lei pentru pensionari

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că, de astăzi, intră în vigoare încă două măsuri importante din pachetul „Sprijin pentru România”, prin care românii sunt afectați de creșterile de prețuri

„Valoarea tichetelor de masă va crește cu 50%, de la 20 la 30 de lei. Pensionarii cu venituri sub 2.000 de lei vor primi un ajutor de 700 de lei (după cel acordat în ianuarie celor cu pensii sub 1.600 de lei). Continuăm să implementăm măsuri de sprijin pentru oameni în această perioadă. Misiunea noastră este să trecem cu bine țara prin crizele multiple care ne afectează și să demarăm reformele masive asumate prin PNRR.“, spun Nicolae Ciucă.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Ce modificări fiscale intră în vigoare din iulie

Publicat

la data de

Scris de

Se întâmplă destul de multe lucruri de la 1 iulie 2022, în materie de fiscalitate. Printre altele, tichetele de masă cresc la 30 de lei, pensionarii vor primi 700 lei, se aplică sistemul e-transport, SAF-T pentru marii contribuabili, ar trebui să scadă prețul la carburanți cu 50 de bani/litru, iar ANAF urmează să facă controale masive chiar și la persoane fizice, informează profit.ro.

1. Valoarea nominală maximă a tichetului de masă pe care angajatorii o pot oferi angajaților crește la 30 lei per angajat, pentru fiecare zi lucrată, din luna iulie a acestui an.

2. Marii contribuabili vor trebui să aplice SAF-T, fiind obligatoriu pentru ei, după ce au trecut cele 6 luni privind perioada de grație. Este vorba despre completarea Declarației 406.

3. În luna iulie, pensionarii cu venituri mai mici sau egale cu 2.000 de lei vor primi un ajutor de 700 de lei. Acesta se acordă o singură dată, adică doar în această lună.

4. e-Transport sau Radarul mărfurilor se aplică de la 1 iulie. Dacă există un transport de bunuri cu risc fiscal ridicat, dar și alte bunuri ce nu sunt considerate cu risc fiscal, toate bunurile transportate se vor declara în sistemul RO e-Transport. Sancțiunile al e-Transport se vor aplica din 1 septembrie, o ordonanță în acest sens urmând a se publica în Monitorul oficial.

5. e-Factura se aplică de la 1 iulie 2022 pentru produsele cu risc fiscal ridicat în relația B2B.

Este vorba despre:

•Legume, fructe, rădăcini și tuberculi alimentari, alte plante comestibile.

• Băuturi alcoolice

• Construcții noi

• Produse minerale (apă minerală naturală, nisip și pietriș)

• Îmbrăcăminte și încălțăminte

6. Angajările la stat sunt suspendate de la 1 iulie până la 31 decembrie 2022.

De precizat că pentru posturile pentru care au fost demarate procedurile de organizare a concursurilor sau examenelor anterior datei de 1 iulie 2022, se continuă procedurile de ocupare a acestora, conform prevederilor în vigoare la acea dată.

7. Se modifică Codul de procedură fiscală în sensul că „aplicarea sancțiunii amenzii contravenționale se prescrie în termen de 5 ani de la data săvârșirii faptei”. Anterior, termenul era de 6 luni, dar ANAF a pierdut procese, așa că Ministerul Finațelor a decis să modifice legislația. Are de-a face cu faptul că amenda contravențională aplicată pentru neplata anumitor impozite se prescrie în șase luni și nu în cinci ani, cum a reținut ANAF, un proces în acest sens fiind câștigat recent de avocați de la Băncilă, Diaconu și Asociații.

8. Reducere de 50 de bani/litrul de benzină și motorină de la 1 iulie.

9. Controale masive ale ANAF la persoane fizice de la 1 iulie. În acest sens, angajații ANAF își vor lua informații din toate sursele, inclusiv de pe rețelele de socializare.

10. ANAF va demara controale la 140 de mari contribuabili, ca urmare a unei analize de risc.

12. Fiscul va începe controale pe litoral pentru că unii agenți economici nu dau bon fiscal la șezlonguri.

13. Operațiunea Cronos va reporni, președintele ANAF declarând că s-au făcut analize de risc, s-au stabilit niște zone și agenți economici care sunt cu risc de a practica această muncă la negru.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Gabriela Firea, ministrul Familiei, susține dreptul la avort: Nimeni nu poate cere unei femei să nască sau să moară

Publicat

la data de

Scris de

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, precizează că susține cu tărie dreptul femeilor de a decide pentru viața și corpul lor. Gabriela Firea spune, într-un mesaj postat pe Facebook, că „nimeni nu poate cere unei femei să nască sau să moară”, adăugând că la astfel de situații se va ajunge în orice societate care va impune o lege pentru interzicerea avorturilor.

„Susțin cu tărie dreptul femeilor de a decide pentru viața și corpul lor! Militez pentru drepturile femeilor, ca ele să ia decizii pentru propria viață și pentru propriul lor corp. Nu aș mai fi vorbit pe acest subiect, pentru că mi-am spus opinia clar la audierea din Parlament pentru funcția de ministru. Având în vedere discuțiile din spațiul public, cu privire la interzicerea avortului în alte state, reafirm ce am spus: femeile trebuie să aibă acces la servicii medicale de calitate, de consiliere, de îndrumare, astfel încât, împreună cu familiile, cu persoanele apropiate, cu duhovnicul să ia cea mai bună decizie în viața lor. Nimeni nu poate cere unei femei să nască sau să moară. Căci la asta se va ajunge în orice societate care va impune o astfel de lege. Istoria recentă a dovedit-o cu vârf și îndesat. Nu așa vom crește natalitatea, interzicând drepturi. Nu mai vrem încă o generație a decrețeilor. Au murit 10.000 de femei în acei ani, pentru că au încercat să facă singure ceea ce medicilor le era interzis”, a declarat ministrul Familiei citat de digi24.ro.

Orice stat este liber să decidă pentru poporul său, a susținut Gabriela Firea, care a adăugat că România se luptă însă, în continuare, cu mentalitățile.

„Pentru asta, întreaga societate, toți oamenii politici, toate instituțiile trebuie să-și unească forțele pentru o mai bună informare a tinerilor cu privire la bolile cu transmitere sexuală sau la ce poate însemna o sarcină. Suntem fruntași la mame adolescente, iar multe dintre aceste sarcini au apărut din greșeli sau din lipsă de informare.

Mă bucur că a fost aprobată în Parlament legea care introduce orele de educație sanitară în școli. Să nu se ascundem după degete, de mult ori copiii știu mai multe decât ne imaginăm noi, părinții. Dar ei trebuie să primească și informații corecte, de la persoane pregătite în acest domeniu. Educația sanitară va fi predată începând din clasa a VIII-a și doar cu acordul scris al părinților sau al reprezentanților legali ai copiilor, prin programe de educație pentru sănătate, în vederea prevenirii contractării bolilor cu transmitere sexuală”, a transmis Gabriela Firea.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: