Conecteaza-te cu noi

Societate

Preșcolarii și elevii care provin din Ucraina pot studia în Constanța. Ce trebuie făcut în acest sens

Published

on

În vederea repartizării preșcolarilor/elevilor la unitățile de învățământ în care pot desfășura activități educaționale, precum și în instituțiile în care vor beneficia de asistență psihopedagogică și consiliere și în vederea înscrierii ca audienți la cursurile unităților de învățământ a minorilor aflați în situații deosebite care provin din zona conflictului armat din Ucraina și intrați pe teritoriul României:

Părintele/ reprezentantul legal/ elevul major/ autoritatea competentă / reprezentantul Grupului operativ pentru minori neînsoțiți al minorului vor transmite către Comisia de repartizare din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Constanța o cerere conform Anexei b) din OME 3363/10.03.2022:

a) pentru preșcolarii/elevii din zona conflictului armat din Ucraina intrați pe teritoriul României, pentru care se solicită calitatea de audient;

b) pentru preșcolarii/elevii din zona conflictului armat din Ucraina intrați pe teritoriul României, pentru care se solicită numai participarea la activități educative extracurriculare din cadrul unităților de învățământ sau din cadrul cercurilor constituite la nivelul palatelor și cluburilor copiilor;

Advertisement

c) pentru preșcolarii/elevii din zona conflictului armat din Ucraina intrați pe teritoriul României, care sunt nedeplasabili din cauza unei dizabilități, respectiv care suferă de boli cronice sau care au afecțiuni pentru care sunt spitalizați pe o perioadă mai mare de 4 săptămâni și pentru care se solicită școlarizarea în unități complexe de asistență medicală de tip spital, în conformitate cu prevederile legale.

Cererile de înscriere pot fi depuse/ transmise, atât în format letric, cât și în format electronic, la Inspectoratul Școlar Județean Constanța.

Modelul cererii de înscriere va fi disponibil și în variantă în limba ucraineană și variantă în limba engleză, iar solicitanții pot completa cererea în oricare dintre cele trei limbi.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions