Connect with us

Societate

Zeci de elevi constănțeni au participat la etapa județeană a concursului pe meserii

Published

on

Sâmbătă, 12 martie 2022, la Colegiul Comercial Carol I Constanța, Liceul Tehnologic I.N. Roman Constanța si Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida Constanța,  s-a desfășurat etapa județeană a Concursului pe meserii, ediția 2022, organizat de către Inspectoratul Școlar Județean Constanța.

În data de 16 martie 2022, se va derula proba practică a acestei competiții, în aceleași locații, probă în cadrul căreia se vor evalua atitudinile și abilităţile practice specifice domeniului de pregătire/calificării profesionale.

La această competiție au participat 36 de elevi din clasele a XI-a din municipiu și județ, după cum urmează:

  • 19 elevi – domeniul Turism și alimentație;
  • 8 elevi- domeniul Mecanică;
  • 9 elevi- domeniul Estetică și igiena corpului omenesc.

Conform regulamentelor Ministerului Educației cu privire la derularea olimpiadelor și concursurilor școlare, etapa județeană a Concursului pe meserii s-a desfășurat cu participare fizică, respectându-se toate măsurile de prevenire a îmbolnăvirii cu SARS-COV-2.

Subiectele au respectat bibliografia recomandată la nivel național de către Ministerul Educației și s-au încadrat în programa de concurs pentru toate domeniile menționate mai sus.

Advertisement

”Menționăm că aceste concursuri pe meserii se adresează elevilor din învățământul profesional de stat și învățământul profesional dual. Ele urmăresc să stimuleze elevii care au interes şi aptitudini deosebite în domeniul tehnico-aplicativ.

La etapa naţională, din fiecare judeţ se califică primul clasat la etapa judeţeană la calificările profesionale specificate în Calendarul concursurilor şcolare naţionale, cu condiția obținerii unui punctaj de minim 50 de puncte din punctajul maxim de 100 de puncte.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al ISJ Constanța.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement