Connect with us

Politica

Presedintele PNL Constanta: Decebal Făgădău a fost din nou lăsat în offside de propriul guvern PSD

Publicat

la

Președintele organizației municipale Constanța a Partidului Național Liberal, consilierul județean George Muhscină, condamnă politica falimentară a Primăriei Constanța de a lua bani de la educație și dezvoltare pentru a subvenționa prețul la încălzire. Declarațiile sale sunt dure si il ataca direct pe primarul Constantei, despre care afirma ca a fost lasat in offside se propriul guvern!

„Constănțenii sunt puși din nou într-o situație imposibilă de către Guvernul PSD și de primarul PSD Decebal Făgădău. În realitate, toți constănțenii, chiar și cei cu centrale de apartament sunt condamnați să plătească una dintre cele mai mari gigacalorii din țară (425,61 lei/Gcal). Nu trebuie să ne lăsăm impresionați de gesturile filantrope ale administrației Făgădău. Banii pentru subvenție sunt luați de la educație și dezvoltare, nu vin din buzunarul primarului și nici măcar de la Guvern!”, explică George Muhscină.

De asemenea, acesta consideră că „Decebal Făgădău a fost din nou lăsat în offside de propriul guvern PSD. Subvenția la încălzire este plătită din bugetul local. De unde vin banii? Simplu. De la educație și investiții. Este nevoie de 8 milioane de lei pentru acoperirea subvenției pe luna noiembrie. Soluția <<inovativă>> a primăriei a fost să ia 2,7 milioane de la învățământ, 2,6 milioane de la capitolul dezvoltare, 2,5 milioane de la acțiuni externe și să reducă cu 200 de mii de lei cheltuielile pentru protecția mediului pentru a face rost de bani. Este o cârpeală în stilul cu care administrația PSD ne-a obișnuit de 15 ani încoace”.

Grupul consilierilor municipali liberali a votat, în ședința CLM, pentru subvenționarea prețului gigacaloriei știind perfect că în caz contrar, foarte multe familii din Constanța nu și-ar fi permis să-și plătească întreținerea.

„Responsabilitatea stă în spatele fiecărei decizii pe care o ia PNL Constanța. Subvenția este indispensabilă la acest moment. Este proverbialul <<rău mai mic>> pe care consilierii liberali au fost nevoiți să-l accepte. Cu toate acestea trebuie să se rețină câteva mesaje:

1. Guvernul PSD nu a ridicat nici un deget să ajute Constanța. Subvenția o plătesc toți constănțenii, indiferent că sunt sau nu debranșați de la RADET.

2. Bugetul municipiului este găurit la capitolul învățământ și dezvoltare, pentru a acoperi această cheltuială.

3. Administrația PSD nu are nici competență și nici interes să rezolve fondul problemei. Facturile constănțenilor la întreținere cresc exponențial și în momentul în care subvenționarea nu va mai avea acoperire legală, lunile de iarnă vor distruge bugetele familiilor încă branșate la sistemul centralizat de încălzire din Constanța”, concluzionează președintele Organizației municipale Constanța a Partidului Național Constanța, consilierul județean George Muhscină

Comments

comments

Politica

„BNR este Mercur retrograd“ – senatorul Remus Negoi, ironic cu cea mai nouă angajată la Banca Națională

Publicat

la data de

Scris de

Senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi, este ironic cu cea mai nouă achiziție a Băncii Naționale a României. Este vorba de celebrul astrolog Minerva (64 de ani), pe numele ei real nume real Gabriela Dima, care a spus că, în prezent, lucrează la Banca Națională, pe un post de execuție. Informația a fost confirmată pentru HotNews.ro de către oficiali ai BNR, care au precizat că astrologul lucrează la departamentul de mentenanță al Băncii Naționale.

„Indicele ROBOR – ascendent în Uranus

Noua angajată se va ocupa de mentenanță la BNR. Adică întreținere. A previziunilor astrale privind ratele dobânzilor.

Păi cum, dacă Viorica Dăncilă a deschis drumul, de ce nu, viitorul angajat al BNR să nu fie un şaman? Sau un vraci? Poate temperează cineva rata inflației.

=BNRMercurRetrograd“, a declarat Remus Negoi.

Anunțul a fost făcut în podcastul lui Damian Drăghici: „La ora actuală am o funcție de execuție, lucrez în Banca Națională. Din păcate, n-o să mai am dreptul să ies pe sticlă, dar asta nu înseamnă nimic, pentru că tot mă bătea gândul să-mi fac un podcast. Fac astrologie de la 14 ani,” a declarat Minerva.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

PSD și PNL, târg politic pe scaunele miniștrilor Dîncu (Apărare) și Popescu (Energie) – surse

Publicat

la data de

Scris de

Liderii coaliției de guvernare, cu excepția lui Kelemen Hunor care este plecat din țară, s-au reunit de la ora 14 într-o ședință în care unul dintre subiecte ar putea fi remanierea guvernamentală, au declarat surse politice pentru Digi24.ro.

Sursele citate susțin că social democrații ar intenționa să remanieze un ministru numit de PSD, respectiv pe ministrul Apărării, Vasile Dîncu, însă doar cu condiția ca liberalii să înlocuiască și ei un ministru, fiind vorba de Virgil Popescu.

De altfel, liderul PSD Marcel Ciolacu, nu a negat marți intenția de a-l schimba pe Dîncu, atunci când a fost întrebat de jurnaliști într-o conferință de presă la Parlament.

„Sunt ferm convins că se va face la un moment dat o remaniere (…) Mi se pare corect întâi să discut cu prim-ministrul și după cu colegii mei. Nu dau aceste vești la televizor”, a spus acesta.

Președintele PSD s-a referit și la ministrul Energiei, Virgil Popescu, atunci când a explicat intențiile PSD de a propune în Coaliție reglementarea prețurilor din energie.

„Politica energiei într-o țară o face ministrul Energiei. Noi am mai făcut o mare tâmpenie. S-a vândut energia pe anul acesta. Nu mi-aș dori să ajungem la un conflict în coaliție, dar trebuie o reglementare pe zona casnică unde putem acoperi din producția proprie. Vom vedea”, a declarat Ciolacu.

Potrivit informațiilor Digi24.ro, liberalii nu ar vrea să îl schimbe acum pe Virgil Popescu, justificând în fața partenerilor de coaliție perioada grea care urmează și toate problemele cu care ministerul Energiei se va confrunta, însă nu exclud o eventuală remaniere a lui Popescu după ce trece iarna.

O remaniere ar fi cerută și în rândul miniștrilor UDMR, unul dintre numele vehiculate fiind cel al ministrului Sportului Eduard Novak, însă liderii maghiari nu intenționează să schimbe niciun ministru.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Deputatul Crușoveanu (PNL), despre alocarea fondurilor pentru investiții: Țara noastră are la dispoziție aproape 90 de miliarde de euro

Publicat

la data de

Scris de

Deputatul Marian Crușoveanu (PNL) transmite o veste importantă pentru toți românii. România are la dispoziție aproximativ 90 de miliarde de euro, din fonduri europene, anunță parlamentarul constănțean pe contul său de Facebook.

Iată mesajul complet.

“#GuvernulRomâniei pregătește rectificarea bugetară pentru anul 2022.

Cea mai importantă veste cu care vine #GuvernulCiucă este reluarea contractelor de investiții, oprite ca urmare a creșterii prețurilor materialelor de construcții. Alocarea de fonduri, prin rectificarea bugetară, este încă o dovadă de preocupare serioasă a Guvernului de a menține un climat economic stabil, predictibil, atât pentru investitori, cât și pentru antreprenorii români.

Urmează ca rectificarea bugetară să fie făcută publică în cursul săptămânii viitoare, căci Guvernul României, în frunte cu premierul Nicolae Ciucă continuă să acorde o importanță deosebită proiectelor de investiții. În perioada următoare, țara noastră are la dispoziție aproximativ 90 miliarde de euro, din fonduri europene, după cum urmează:

✔️ 10 miliarde euro, din perioada de programare 2014-2020 care se termină în 2023;
✔️ 80 de miliarde de euro provin din PNRR și din exercițiul financiar 2021-2027.”

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: